Patates püresine süt yerine bunu ekleyin: Yumuşacık oluyor ağızda eriyor

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan patates püresi, içerisine katılan farklı maddeler ve pişirme teknikleri ile bambaşka lezzetlerde yapılabiliyor. Patates püresinin en popüler versiyonu süt ile hazırlananı olsa da, usta aşçılar daha lezzetli bir sonuç için bu tarifte değişikliğe gitmekte.

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden patates, kızartma, haşlama ya da püre olarak tüketilebiliyor.

Hem doyurucu, hem de lezzetli olması nedeniyle çok sevilen patates püreleri, çoğu tarifte süt kullanılarak hazırlanıyor. Usta aşçılar, mükemmel bir patates püresinde süt kullanılmaması gerektiği uyarısında bulunurken, lezzetli bir patates püresinde dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

PATATES PÜRESİNDE BU HATALARI YAPMAYIN

Doğru hazırlanmış bir patates püresi kremsi bir dokuya, lezzetli bir tada ve sarı bir renk tonuna sahip olmalıdır. Her ne kadar hazırlanması kolay olsa da, patates püresini tamamen eksiksiz yapmak ustalık gerektiriyor.

İşte uzmanlar tarafından hazırlanan sütsüz patates püresinin tarifi...



Patates Püresi Nasıl Hazırlanır?

Patateslerde sık görülen toprak kokusunun, püreye sinmemesi için soyulmadan önce patateslerin defalarca kez yıkanması gerekir.

Patatesler soyulduktan hemen sonra pişirilmelidir. Uzun süre suda bekletilen patateslerin nişastası kaybolur ve bu durum lezzetin azalmasına neden olur.

Patatesleri tuzlu kaynar suya atmanız gerekir. Su patatesleri tamamen kaplamalı, kapağın altında 25 dakika boyunca pişmelidir.

Patates püresini hazırlarken bir blender ya da mutfak robotu kullanmak yapılacak işi kolaylaştırıyor olsa da, patates pürelerini geleneksel şekilde hazırlamak daha lezzetli olmalarını sağlayacaktır.

Ezilmiş patateslere yağ ilave edilmelidir. Süt ya da başka sıvılar eklerseniz, püre gri bir renk alacaktır. Patates püresini ileride tüketmek için bekletmek iyi bir tercih olmayacaktır.

Peki tüm bu adımları uyguladıktan sonra, patates püresine süt yerine ne eklemelisiniz?

Bu sorunun tek bir yanıtı bulunmuyor. Patates püreleri için sütün yerine kullanabileceğiniz birçok alternatif bulunmakta.



ZEYTİNYAĞI VE KAVRULMUŞ SARIMSAK

Sarımsaklarda kavrulma sırasında karamelleşen bol miktarda meyve şekeri vardır. Patates püresine iki diş sarımsak eklemeniz halinde püre daha lezzetli olacaktır. Püreyi hazırlamadan önce sarımsakların uç kısımlarını kesin, ardından sarımsakların üzerine zeytinyağı dökün ve 15 dakika boyunca kavurun. Patates püresine ezilmiş sarımsak ve biraz zeytinyağı ekleyin.

TEREYAĞI

Patates püresine yumuşak bir doku ve sarı renk vermek için süt yerine kullanabileceğiniz en iyi alternatifler arasında tereyağı bulunuyor. Tereyağı, patates püresine kremsi bir doku ve yumuşak bir tat katacaktır. Tereyağı haricinde bu tarifi ılık bir krema kullanarak da uygulayabilirsiniz.

PARMESAN, EKŞ KREMA ya da YOĞURT

Bu malzemeler lezzet katmasının yanı sıra pürenizin mükemmel kremsi bir yapıya kavuşmasını sağlayacaktır.