Tam bin yıllık... Jandarmaya satarken yakalandı
Muğla’da iki adet biner yıllık kuranı Kerim’leri sivil jandarma ekiplerine satmaya çalışan iki kişi yakalandı.
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bir ihbarı değerlendiren Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 2 adet 1000’er yıllık tarih Kuranı Kerim’leri satmak için müşteri arayan E.D ve İ.Y. ile alıcı kılığına giren sivil jandarma ekiplerine yakalandı.
Yapılan operasyon sonucu; şahısların yanlarında bulunan 2 adet biner yıllık ve toplam değerlerinin 5 Milyon TL olduğu değerlendirilen deri kaplama Kuran-ı Kerim ele geçirildi.
Gözaltına alınan E.D. ve İ.Y.’nin jandarmadaki sorgulamalarının ardından 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması Kanununa muhalefetten adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.