Tereyağı paketinde bu işaret varsa hemen alın: Hamur için en iyisi

Pasta şefleri hamur işlerinde kullanılacak en ideal tereyağını açıkladı. Etiketinde bu detay varsa hemen alın!

Evde sürekli hamur işleriyle uğraşıyorsanız pasta şeflerinin bir önerisi var. Hamur istediğiniz gibi olmuyorsa kullandığını tereyağının buna etkisi büyük. Pasta şefleri, en ideal tereyağının hangisi olduğunu açıkladı. Tatlı, kurabiye, yufka gibi hamur işlerinde kullanılacak olan tereyağı PDO etiketli ürünler.

HAMUR İŞLERİNDE KULLANILACAK İDEAL TEREYAĞI

Hangi tür hamur işi olursa olsun malzemenin kalitesi ve özellikle tereyağı önemli bir detaydır. Pasta eğitmeni Lea özellikle, "Tüm hamurlar için PDO tereyağı kullanmak idealdir hatta zorunludur diyebiliriz. Milföy, tatlı pastalar gibi"

TÜRKİYE'DE 'TESCİLLİ COĞRAFİ İŞARET' İBARESİYLE SATILIYOR

Peki neden PDO (Protected Designation of Origin) etiketine sahip tereyağları kullanılmalıdır? Çünkü bu etikete sahip tereyağları hem üretim şartlarından dolayı hem de içeriği bakımından farklı. PDO etiketli tereyağlarında, Yapay renklendiriciler, koruyucular ve tatlandırıcılar yer almıyor. Bu tereyağı, standart ticari tereyağlarından çok daha yüksek bir kaliteye sahipti ve bu da bileşimine, tadına ve dokusuna yansımakta.

Türkiye'de ise bu işaret 'tescilli coğrafi işaret' olarak bazı ürünlerde yerini alıyor.

ISIYA KARŞI DİRENÇ SAĞLIYOR

Bu tereyağları özellikle pasta yapımında yüksek erime noktasına ulaştığı için avantajlı bir konumda. Yani ısıya direnç gösteriyor ve pişirme sırasında stabil kalıyor. PDO tereyağları sadece hamur işinde değil makarna gibi yemeklerde de kullanılabiliyor.