Uzmanlar uyardı! İşte bu yüzden bu 5 besini asla yıkamamalısınız
Gıdaları yemeden önce yıkamak gerekli gibi gözükse de bütün gıdalar için bu geçerli değil. Bazı gıdalar yıkandığından besin değerini kaybedebilir. İşte uzmanlara göre yıkanmaması gereken 5 besin...
Bazı yiyecekleri sağlık açısından tüketmeden önce yıkamak gerekiyor fakat bazı yiyecekleri ise yıkamak besin değerinin kaybolmasına neden olabiliyor. Uzmanlar yıkanmaması gereken 5 besini açıklarken, bu besinlerin yıkanması durumunda sağlık için risk oluşturabileceğine dikkat çekti.
İşte uzmanlara göre yıkanmaması gereken 5 besin
YUMURTA
Uzmanlar, yumurtaların kabuklarının doğal bir koruyucu tabakaya sahip olduğunu belirtirken bu tabakanın bakterilerin girmesini engellediğini aktardı. Yıkama işlemi, bu koruyucu tabakayı kaldırarak, bakterilerin yumurtanın içine geçmesine neden olabilir. Yumurta kabuklarını temizlemek için sadece kuru bir bez kullanmak önerilir.
ET VE TAVUK
Gıda güvenliği uzmanları, çiğ et ve tavuğun yıkanması gerektiğinin altını özellikle çizerken yüzeydeki bakterilerin etrafında su damlaları ile yayılmasına yol açar. Pişirme, bakterilerin öldürülmesi için yeterlidir bu nedenle, etin doğrudan pişirilmesi en sağlıklı yöntemdir.
PEYNİR
Uzmanlar, bazı peynir türlerinin dış yüzeyinde bulunan doğal bakteri ve enzimlerin, peynirin lezzetini artırdığını ifade tti. Yıkama, bu doğal bileşenleri ortadan kaldırarak peynirin tat ve dokusunu olumsuz etkileyebilir. Peynirin sadece yüzeyinin silinmesi önerilir.
MANTAR
Mantarlar suyu hızla emme kapasitesine sahip olduğundan, yıkanmaları mantarın lezzetini kaybetmesine yol açar. Uzmanlar, mantarları temizlemek için bir fırça veya nemli bir bez kullanarak yüzeyindeki kirlerin temizlenmesini önerir.
KURUYEMİŞLER
Beslenme uzmanları, çiğ kuruyemişlerin yıkanmaması gerektiğini belirtti. Yıkama işlemi, kuruyemişlerin doğal yağlarını ve lezzetini kaybetmesine neden olabilir. Kuruyemişleri paketlerinden doğrudan almak, tazeliklerini korur ve lezzetlerini artırır.