Yöre halkı geçimini böyle sağlıyor! Asırlık yöntemler uygulanıyor

Yüzyıllardır aynı yöntemlerle hazırlanan gölge kurusu üzüm, Hadim ilçesinde sofralara lezzet katıyor. Doğal ve zahmetli üretim süreciyle yöre halkının geçim kaynağı olan bu geleneksel lezzet, zümrüt yeşili rengi ve eşsiz aromasıyla dikkat çekiyor.

Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden Konya’nın üzümü ile meşhur Hadim ilçesinde üzüm pekmezi ve gölge kurutma üzümü geleneksel yöntemler ile hazırlanıyor.

Özenle toplanan aroma değeri yüksek üzümlerden, asırlık yöntemlerle gölge kurutma kuru üzümü yapılıyor.

Bağlardan toplanıp evlerin tavan arasında kurutulduktan sonra zümrüt rengini andıran, kendisine özgü aromasıyla "gök üzüm" ve "gölge kurusu" olarak da tanınan yeşil kuru üzüm, bölgenin temel geçim kaynaklarından birini oluşturuyor.

İlginizi çekebilir