Yüzbinler Cumhuriyetimizin 103'üncü yılı için 'Cumhuriyet Yürüyüşüne' başladı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı 'Cumhuriyet Yürüyüşü' başladı. Binler İstanbul'da Cumhuriyeti kutluyor. Özel Sinem Dedetaş'ın tahliyesini de SÖZCÜ TV mikrofonlarına değerlendirdi

Cumhuriyet'in kuruluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da Cumhuriyet Yürüyüşü düzenleniyor.

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde düzenlenen yürüyüş için yurttaşlar alanda toplandı. Yüzbinlerce vatandaş İzmir Marşı eşliğinde fener alayına başladı.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilecek yürüyüşün başlangıç noktası, Bağdat Caddesi üzerindeki Suadiye Işıklar olacak. Yurttaşlar, Suadiye Işıklar'dan Göztepe Işıklar'a ilerleyecek.

Özel, Yürüyüş öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Geçen yıl da buradaydık. Muhteşem bir katılım vardı. Bu sene de Mesut Başkan'ın YENİ Parti'ye katılmasıyla Kadıköy'de büyük bir coşku oluştu. İstanbul'da ilk Kadıköy katıldı, ardından da çok sayıda belediye YENİ Parti'ye katılıyor. Belediye Meclis üyelerimiz katılıyor. Davet ettiler, bu sene de 29 Ekim yürüyüşünü Kadıköy'de Kadıköylüler ile birlikte yapmak istedik. Bu gece buradayız.

Türkiye'nin dört bir yanında Cumhuriyet yürüyüşleri yapılıyor. Her geçen gün Cumhuriyet'in, Cumhuriyet'i var eden değerlerin ve kurucu kadroların başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere önemi, bize ne büyük bir emanet bıraktıkları, ne büyük bir eser kazandırdıkları daha iyi anlaşılıyor. Bu coşkuyu paylaşan herkesi kucaklıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."

ÖZEL SİNEM DEDETAŞ'IN TAHLİYESİNİ YORUMLADI

YENİ Parti lideri Özgür Özel Sinem Dedetaş'ın tahliyesine ilişkin "Evine ulaştı muhtemelen bizi izliyordur." dedi.

ANKARA CUMHURİYET İÇİN YÜRÜYOR

Ankara'da Cumhuriyet için yürüyüşe Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı. Yürüyüş öncesinde konuşan Yavaş şöyle dedi:

"Biz biliyoruz ki Cumhuriyetle hukuk herkes içindir. Devletin imkanları herkes içindir. Çağdaş uygarlık yolunun temelinde bu var. Sandık millet iradesinin tecelli ettiği yerdir. O sandıkta verilen yetki kişisel mülk değil. Emanettir. Mansur Yavaş'ın durumu nettir. Makamlar geçici duruş nettir. Millete verdiğimiz söz geçicidir. Benim için asıl olan makam değil millete verdiğim sözdür."

Fener alayına gelen Yavaş, yürüyüş öncesi sözlerine SÖZCÜ TV mikrofonlarına detaylandırdı:

"- 103. Yıl dönümümüz kutlu olsun. İlelebet Cumhuriyet diyoruz. Gereksiz konuşuyorlar. Kaç defa açıklama yaptık. Dolayısıyla milletin açlığını başka türlü krizleri konuşmak yerine bu tür tartışmalarla boşa zaman kaybediliyor. Ankara bizim için çok önemli. Yolun yarısına geldik. İki buçuk yılımız daha var. Bunu ihmal edersek Ankaralı kimseyi affetmez"

İlginizi çekebilir