Trossard ve Aliti yan yana. Trossard öne doğru hamle yaparken Alanyaspor’un kaptanı tokadı Trossard’a vuruyor gibi geldi bana. “Değildir herhalde” derken yavaşlatılmış gösterimde bir kez daha gördüm. “Rakibe vurmak veya vurmaya teşebbüs etmek kırmızı kartı gerektirir” diyor kural. Vuruşun yumuşak veya sert olmasının hiç önemi yok. VAR odası herhalde “İstemeyerek olmuş, bir daha yapmaz” diye düşündü. Tabii ki kart verilmemesi kabul edilebilir değil.
Oyun Alanyaspor yarı sahasında oynandı. Beşiktaş bir an önce golü bulmak istiyordu. Solda Rıdvan, hücumda Trossard ile birlikte olumlu işler yaparken sağ kanatta Taylan savunma olarak iyiydi ama hücumda vasat kaldı. Cerny maça iyi başladı fakat ilk yarının sonlarına doğru oyundan düştü. Oh, dün akşam hücumda çok top kaybetti ve girdiği önemli pozisyonu değerlendiremedi. Ndidi, Salih ve Orkun orta sahası hiç fena gözükmedi ama kapanan Alanyaspor savunmasını merkezden aşamadı.
Olaitan ve Vlahovic oyundaydı ama sıcak ve aşırı nem temponun yükselmesine izin vermiyordu. Duran topta hata yaparsanız golü yersiniz. Lima’nın golü korner sonrasında gelmişti. Sonraki bölümlerde dökülen ve etkili olamayan bir Beşiktaş izledik. İtaliano’nun öğreneceği en önemli husus şu: Zirveye oynamak istiyorsa bu tarz maçları kaybetmeyecek. Yoksa her şeye yazık olur.