Sezonun ilk aylarında özellikle mezgit, palamut ve istavritin ağlara takılması bekleniyor. Ardından defne, çinekop, tekir, barbun, sardalya ve hamsiyle tezgahların çeşitlenmesi öngörülüyor. Ancak denizlerin incisi lüfer ve kalkanın giderek azalması, balıkçılar için endişe yaratıyor.

"MÜSİLAJ TEKRARLAMAZSA SEZON VERİMLİ GEÇER"

Marmara Denizi'ndeki kirliliğe dikkat çeken Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Ali Sarı, "Eğer yeniden müsilaj sorunu yaşamazsak bu yıl bereketli bir sezon geçirebiliriz" dedi.

Uzmanlara göre eylül ayı ile birlikte fiyatlar da düşecek, hem balıkçılar hem tüketiciler kazanacak. Tezgahların palamut ve hamsiyle dolması, sofralarda bereketin artması bekleniyor.