Geleneğimizin vazgeçilmezi olan çay doğru hazırlanmazsa hızlıca bayatlayabilir ve tatsızlaşabilir. Çayınıza yapacağınız küçük bir dokunuşla, hem lezzetini hem de tazeliğini saatlerce korumasını sağlamak mümkün. 

Çayın kalitesi önemli bir detay olsa da çayı demlerken suyuna ekleyeceğiniz 1 dilim limon, tazeliğini korumasını sağlarken lezzetini de artırır. Limonun asidik yapısı, çaydaki oksidasyonu engelleyerek çayın daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olurken, çayın tat profilini zenginleştirir ve ona ferahlatıcı bir aroma katar.

Limonun sadece lezzet açısından değil, sağlık üzerinde de olumlu etkileri vardır. Zengin C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve serbest radikallerin zararlarını azaltır. Bu da çayınızın sağlık faydalarını artırır ve tazeliğini korumasına yardımcı olur. Limonun çayın rengini koruma etkisi de göz ardı edilemez. Özellikle siyah çayda, limon eklemek çayın rengini canlı tutar.