Daily mail'de yer alan habere göre; futbol finans uzmanı Kieran Maguire, Sky Bet tarafından sunulan The Overlap Fan Debate programında yaptığı açıklamalarda, Manchester City'nin durumunun ciddi boyutlarda olduğunu belirtti. Maguire, "Aslında üç ana suçlama var. Para, sponsorlardan geldiği gösterilerek sahte bir şekilde kulübe aktarılmış mı? Eğer bu doğruysa, bu dolandırıcılıktır ve en ciddi suçlardan biridir. Suçlu bulunurlarsa, Manchester City çok büyük bir puan cezası alabilir" dedi.
Maguire, cezaların boyutuna dair, "Everton ve Nottingham Forest’a uygulanan cezalar nispeten küçük ihlallerdi. Ancak Manchester City'nin suçlandığı ihlaller, 9-10 yıllık bir dönemi kapsayan büyük ölçekli ihlaller. Puan kaybı 60 ile 100 arasında olabilir ve bu da onları ligden düşürür" ifadelerini kullandı.
'SUÇLU BULUNURLARSA YALAN SÖYLEDİKLERİ ANLAMINA GELİR'
Maguire ayrıca, kulübün Premier Lig’in soruşturmasıyla iş birliği yapmama suçlamasının da ciddi bir problem oluşturduğunu belirtti. Kulübün savunmasının büyük ölçüde, kanıtların yasa dışı yollarla elde edildiği iddiasına dayandığını açıkladı.
Manchester City’nin suçlu bulunması durumunda, kulüp yönetim kurulunun istifa etmesi gerektiğini belirten Maguire, "Eğer suçlu bulunurlarsa, bu, yönetim kurulunun yanlış bilgi verdiği ve komisyona yalan söylediği anlamına gelir" dedi.
Kulüp suçlu bulunursa, temyiz yoluna gitme olasılığı tartışılıyor. Ancak Maguire, temyizin dar kapsamlı bir süreç olduğunu ve yalnızca komitenin profesyonellikten uzak bir tutum sergilediği durumlarda mümkün olacağını söyledi.