Araştırmacılar, Aziz Nikola’nın kafatasını temel alarak yüzünü dijital olarak yeniden inşa etti. Çalışmanın lideri Mr. Moraes, ortaya çıkan yüzün “güçlü ve nazik” bir ifadeye sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, yüzünün 1823 yılında yazılmış "A Visit From St. Nicholas" (Aziz Nikola'nın Ziyareti) adlı şiirde tarif edilen geniş yüz yapısına uyduğunu ifade etti.
Moraes, “Kafatasının yatay eksendeki ölçümleri ortalamadan daha geniş, bu da yüzü daha güçlü ve geniş gösteriyor. Kalın bir sakalla birleştiğinde bu yüz, bugün Noel Baba olarak bildiğimiz figüre oldukça benziyor” dedi.
Aziz Nikola’nın yüzünü oluşturmak için, 1950’lerde Luigi Martino tarafından toplanan veriler kullanıldı. Öncelikle kafatası 3D olarak yeniden yapılandırıldı, ardından anatomik deformasyon teknikleri ve istatistiksel projeksiyonlarla yüz detayları eklendi.
Sonuçta, hem objektif bir gri tonlama görüntüsü hem de sakal ve kıyafet eklenmiş sanatsal bir versiyon oluşturuldu.
MODERN VERSİYONU HOLLANDA'DA
Noel Baba’nın bugünkü modern versiyonu ise Hollanda’daki "Sinterklaas" efsanesinden etkilenerek gelişti.
Protestan Reformu sırasında birçok ülkede Aziz Nikola'ya olan bağlılık azalırken, Hollanda’da Sinterklaas efsanesi canlı kaldı ve bu figür Yeni Amsterdam (bugünkü New York) kolonisine taşındı. Bu figür daha sonra Santa Claus adıyla Amerikan kültüründe yer aldı.