Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü silme çabaları devam ediyor.

Bu kez adres Niğde... Belediye önündeki Salıpazarı Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu binanın 9 Nisan’da yıkılmasıyla başlatılan “Kent Meydanı Projesi”, kentin simgesi heykelleri de vurdu.

İlk olarak Atatürk ve İsmet İnönü’nün belediye önündeki büstleri kaldırılmıştı. Meydanın yapımından sonra büstlerin tekrar yerine konulup konulmayacağı merak edilirken, Türk Büyükleri’nin heykelleri kaldırıldı.

Kanada’da yaşayan heykeltıraş Ruhi Tuna’ya ait eserler, bir gecede meydandan yok oldu. Safevi Devleti’nin kurucusu Şah Hatayi, Avşar Devleti’nin kurucusu Nadir Şah, Kaçar Devleti’nin kurucusu Ağa Muhammed Han’ın da aralarında bulunduğu 22 heykelle ilgili belirsizlik sürüyor. Heykeltıraş Tuna da duruma tepki gösterdi. Heykellerin kaldırıldığını sosyal paylaşım sitesi facebook’ta gördüğü bir haberle öğrenen Tuna, “Kanada’ya yerleştiğim günden beri içimde bu korkuyu taşıyordum.  22 heykel bir gecede yok oluyor ancak kimsenin sesi bile çıkmıyor” dedi.

AKP’li belediyenin hemen önündeydi...

Hey­kel­tı­raş Ru­hi Tu­na­’ya ait Türk Bü­yük­le­ri­’nin hey­kel­le­ri, Niğ­de Be­le­di­ye­si­’nin önün­de sı­ra­lan­mış­tı. Hey­kel­ler ken­tin sim­ge­si ol­muş­tu.

“Kent Meydanı Projesi” adı altında kaldırılan heykellerin yerinde yeller esiyor. Heykellerin tekrar yerine konulup konulmayacağı ile belirsiz...