Twitter’da yazdıkları ile Ankara kulislerini karıştıran Fuat Avni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. Bilal Erdoğan’ın gizli ortağı olduğunu öne sürdüğü Pasifik İnşaat’ın Halk Bankası’ndan aldığı krediyi açıklayan Fuat Avni iddiaları ile yine çok konuşulacağa benziyor.

İşte Fuat Avni'nin yazdığı o çarpıcı iddilar:

1. Tiran'ın, Bankasya'yı sürekli gündemde tutmasının en önemli nedeni kamu bankalarında sebep olduğu kirli işlerin ortaya çıkacak olması.

2. Kamu bankasının paraları, başkaları adına kurulan ama asıl mal sahibinin Tiran'ın ailesi olduğu şirketlere, kredi diye peşkeş çekiliyor.

3. Bilal'ın gizli ortak olduğu Pasifik İNŞ. bunlardan biri.Şirket LEVEL AVM'yi yaparken Ziraat ve Halkbank'tan 450 milyon tl kredi aldı

4. Tiran'ın memleketi Rize'de 3-5 katlı inşaat yapmaktan başka iş bitirmesi olmayan Pasifik İnş. 2008 yılında 300 bin tl sermaye ile kuruldu

5. Bilal'in gizli ortak olmasıyla şirket 2010'da AŞTİ'nin yanındaki Ankara'nın en değerli arazilerinden birini bedelsiz olarak TOKİ'den aldı

6. İki yıllık geçmişi olan ve Rize'de apartman yapmaktan öte bir inşaat geçmişi olmayan şirkete Hüseyin Aydın 450 milyon tl kredi kullandırdı

7. Bankanın kredi vermesi için önemli kriterler vardır. Bu miktarda krediyi almak için hiçbir kritere uymayan şirkete bu para neden verilir?

8. Tiran'ın yakınıysanız istediğiniz zaman, istediğiniz miktarda, istediğiniz faiz oranıyla, istediğiniz ödeme planıyla kredi alabilirsiniz.

9. Next Level'in ortaklarına gelince ne hikmetse çoğunun soyadı Erdoğan'dır. AKP MKYK üyesi Asuman ve eşi Fatih Erdoğan, Mustafa Erdoğan vs.

10. Next Level'in yaptığı dolandırıcılıklar saymakla bitmez. TOKİ'ye ödeme yapmamak için kardeş firma ORÇAY'a kağıt üzerinde devir yapılıyor

11. Şirket, konutları düşük fiyatla ORÇAY'a satılmış gösteriyor. Böylece TOKİ'nin hakkı olan miktar ödenmiyor. TOKİ'yse sessizce seyrediyor.

12.TOKİ'yi dolandıran Bilal'in şirketi, vergi ödememek için ORÇAY'a verdiği gayrimenkulleri kendisine hibe ettirip Maliye'yi de dolandırıyor

13. Kağıt üzerinde ORÇAY'a satılıp sonra hibeyle alınmış gösterilen gayrimenkuller 2-2,5 milyon tl'ye satılarak büyük vurgun gerçekleşiyor.

14. Firma, Ziraat ve Halkbank'tan aldığı krediyi ödememek için 2-2,5 milyona sattığı daireleri, 250-300 bin aralığında faturalandırıyor.

15. Şİrket, şu ana kadar 100'den fazla daire satmış olmasına rağmen ödeme güçlüğü çekiyoruz diye Zİraat ve Halkbank'a olan borcunu ödemiyor.

16. Bankalar, günden güne borcu artan Bilal'in şirketinden hakkını almak yerine Bilal'in şirketine gerekçe olmaksızın faiz indirimi yapıyor.

16. 2013 sonunda piyasa faizlerinde değişiklik olmamasına rağmen Şirket'in kredi faizleri 4 puan düşürülerek 20 milyon tl rant sağlanıyor.

17. Bilal'in şirketi 4 yıldır borcunu ödememesine ve batık durumda görünmesine rağmen Ziraat ve Halkbank, şirkete ilave kredi kullandırıyor.

18. Borcu on yıl ötelenen ve yapılandırılan şirket yüzünden Hüseyin Aydın'ın tek kalemde devlete verdiği zarar 600 milyon tl'yi buluyor.

19. Tiran'ın kamu bankalarındaki gizli kasası H.Aydın, her seferinde kalem oynatarak bir gecede Tiran'a milyonlarca tl'lik rant sağlıyor.