Cengiz ALDEMİR/Sozcu.com.tr

Başbakan Erdoğan'ın Gürcü ve Ermeniler için söylediği sözlere tepki gösteren Gürcü kökenli CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "Erdoğan Gürcüleri, Ermenileri aşağılayıcı sözler etmiştir. Yazıklar olsun Başbakan'ın bu ırkçı, mezhepçi söylemlerini kınıyorum ve özür dilemeye davet ediyorum" dedi.

Katıldığı bir televizyon programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcü olmak ya da Ermeni olmak kötü bir şeymiş gibi "Benim için 'Gürcüdür’ diyen oldu. Affedersin daha çirkin şeylerle 'Ermeni' diyen oldu.”" diye konuşmuştu.
Konu ile ilgili olarak SÖZCÜ'ye değerlendirmelerde bulunan Haydar Akar, Başbakan Erdoğan'ın 2004 yılında Gürcistan ziyaretinde yaptığı konuşmasında, "Ben Gürcüyüm, eşim Arap" dediği sözleri anımsatarak şöyle konuştu :

"Dün Gürcü olmadığını söyleyen Erdoğan, 10 yıl önce “Ben Gürcü'yüm, ailemiz Batum’dan Rize’ye göç etmiş bir Gürcü ailesi” demişti. Ben Gürcüyüm eşim Arap demişti. Dünkü konuşmasında ise Gürcü olmanın çirkin bir şey olduğunu ifade ediyor. Ermeni olmanın da ondan daha da çirkin bir şey olduğunu ifade ediyor. Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a diktatör diyordu. Ne kadar doğru bir söz söylediğini bir kez daha görüyoruz. 2. düya savaşından sonra dünya liderlerinin söylemlerinde bu Tür etnik kimlikler kullanılmıyordu.

GÜRCÜYÜM, ÜST KİMLİĞİM TÜRK

Ülkemizde Erdoğan ile birlikte ırklara, dinlere, mezheplere vurgu yapan bir söylem geliştiriliyor. Genel başkanımız için Alevi, Demirtaş için Zaza, İhsanoğlu için Mısırlı diyordu ama, bir gazete de buna cevap olarak manşetinde "size de hırsız" diyorlar diye yazdı. Böyle bir insanın kalkıp insanları ayrıştırması toplumda sıkıntı yaratıyor. Ben 51 yaşındayım ve hep Gürcü'yüm demişimdir, hiç de bundan sıkıntı duymamışımdır. T.C. vatandaşıyım, üst kimlik olarak Türklüğü de kabul ediyorum.

KİMLİĞİNİ BULAMAMIŞ BİRİSİ CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTİYOR

Gürcülüğümü inkar etmedim, hiç de utunç duymadım. Çünkü hayatımda hiç hırsızlık yapmadım, haram para çocuklarıma yedirmedim. AKP'nin içinde bir çok Gürcü kökenli milletvekili arkadaşlar da var ne diyecekler Erdoğan'ın bu konuşmasına merak ediyorum. Bu yaşına gelmiş ancak kimliğini bulamamış bir insan bu ülkeye bir de Cumhurbaşkanı olmak istiyor. Erdoğan'ın bu söylemlerini vatandaşların takdirine bırakıyorum artık. Erdoğan burada Gürcüleri, Ermenileri aşağılayıcı sözler etmiştir. Yazıklar olsun Başbakan'ın bu ırkçı, mezhepçi söylemlerini kınıyorum ve özür dilemeye davet ediyorum" diye konuştu.