Ünlü isimlerin, bir partinin adayının tanıtımına gönüllü katılması, akla Özal döneminde Semra Hanım’ın pervanesi olan papatyaları getirdi...

Toplumun yakından takip ettiği sanatçıların, AKP’nin Köşk adayı Erdoğan’ın seçim şovunda yer alması, onbinlerce hayranını kızdırdı. Tepki büyük.

Sosyal medyada şu mesajlar vardı: “Sanatçı, yandaş olmaz. İktidarların, partilerin dümen suyuna girmez. Belli ki Erdoğan’dan bir beklentileri var.”

Sanatçı yandaş olur mu?

Sevdikleri sanatçıların Başbakan’ın etrafında pervane olmasına kızan vatandaşlar, ‘Sanatçı tarafsız olmalı. Tarih bu kareleri unutmaz” dedi.

Tür­ki­ye­’de her dö­nem si­ya­si­ler, sasa­nat­çı­la­rı ve ka­mu­oyun­da önde ge­len isim­le­ri ya­nı­na çe­ke­rek va­tan­da­şı et­ki­le­mek is­ter. Tur­gut Özal dö­ne­min­de eşi Semra Özal’ın ‘pa­pat­ya­la­rı’ var­dı. Sa­nat­çı­lar ve işa­dam­la­rı on­la­rın ara­sın­day­dı. İk­ti­da­ra ya­kın ol­ma­nın kar­şı­lı­ğı­nı alır­lar­dı. Ara­dan ge­çen yak­la­şık 20 yıl­da de­ği­şen bir şey ol­ma­dı. İk­ti­dar­la ara­sı­nı iyi tut­mak is­te­yen­ler Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­a yanaştı. Öy­le ki bun­la­ra sa­nat­çı­lar bi­le ek­len­di.
Hepsi tanınmış simalar
Er­do­ğa­n’­ın ön­ce­ki gün­kü Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Tür­ki­ye Viz­yon Bel­ge­si­’ni açık­la­dı­ğı toplantıya çok sa­yı­da ün­lü ka­tıl­dı. On­la­rın ara­sın­da Or­han Gen­ce­bay, Kut­si, Uğur Işı­lak, Ali­şan, Zer­rin Özer, Han­de Ye­ner, İz­zet Yıl­dız­han, Ber­dan Mar­di­ni, Ece Er­ken, Hül­ya Koç­yi­ğit, Me­tin Aro­lat, Berk­san, Şa­fak Se­zer, Şa­han Gök­ba­kar, Mus­ta­fa San­dal, Me­tin Şen­türk ve İs­ma­il YK var­dı. Ka­mu­oyun­da ta­nı­nan bu isim­ler Baş­ba­ka­n ile fo­toğ­raf çek­tir­mek için bir­bi­riy­le ya­rış­tı. Sa­nat­çı­la­rın hay­ran­la­rı ise sos­yal med­ya­da şu yo­rum­la­rı yap­tı:
Sıra ‘Benim Sanatçım’ da
“Ku­la kul­luk ede­ne ya­zık­lar ol­sun. Ka­mu­oyun­da ta­nın­mış bu si­ma­la­ra ya­kı­şan ta­raf­sız ol­mak­tı ama gö­rü­nen o ki onlar da sırt­la­rı­nı gü­ce da­ya­mış­lar. ‘Be­nim Polisim’ den son­ra şimdi de ‘Be­nim Sa­nat­çım!”

   Hande Yener, Erdoğan’a kitabını imzalatırken böyle poz verdi.

Ece Erken, Mustafa Sandal ve Tanju Çolak da kitap imzalattı.

En bü­yük tep­ki­yi Me­tin Aro­lat çek­ti



Gezi di­re­ni­şin­de ak­tif ola­rak rol oy­na­yan şar­kı­cı Me­tin Aro­la­t’­ın Er­do­ğa­n’­ın top­lan­tı­sı­na ka­tıl­ma­sı bü­yük tep­ki çek­ti. Bu­nun üze­ri­ne Aro­lat, twit­ter he­sa­bın­dan “Ben ça­pul­cu Me­tin Aro­la­t” baş­lık­lı bir açık­la­ma yap­arak orada olma gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Er­do­ğa­n’­a söy­le­ye­me­dik­le­ri­ni yüz yü­ze ifa­de ede­bil­mek. Biz-siz ay­rı­mı yap­tı­ğı için eleş­tir­me­k.” Ancak Arolat’ın kitap imzalatma fotoğrafı akıllarda soru işareti bıraktı.

‘Sanatçıları linç  ettirmeyeceğim’

Cumhurbaşkanı ada­yı olan Baş­ba­kan Er­do­ğan, se­çim ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da dün An­tal­ya­’day­dı. 30 Mart se­çim­le­rin­den son­ra ilk kez ken­te gi­den Er­do­ğan, Ke­pez Mey­da­nı­’n­da An­tal­ya­lı­la­ra ses­len­di. Er­do­ğan, viz­yon top­lan­tı­sı­na ka­tı­lan sa­nat­çı­la­rın eleş­ti­ril­me­si­ne tep­ki gös­ter­di. İş­te Er­do­ğa­n’­ın ko­nuş­ma­sın­dan sa­tır baş­la­rı:
Pen­sil­van­ya­’ya çat­tı
“Top­lan­tı­nın ar­dın­dan özel­lik­le sa­nat­çı­la­rı­mı­za linç kam­pan­ya­sı uy­gu­la­ma­ya baş­la­dı­lar. Bun­la­rın de­mok­rat­lı­ğı bu ka­dar. Sa­nat­çı­lar, spor­cu­lar, ya­zar­lar on­la­rın top­lan­tı­sı­na ka­tı­lır­lar­sa iyi, bi­zim top­lan­tı­mı­za ka­tı­lır­lar­sa kö­tü. Bu alış­kan­lık­lar ar­tık es­ki Tür­ki­ye­’de kal­dı, ye­ni Tür­ki­ye­’de biz böy­le linç kam­pan­ya­la­rı­na izin ver­me­yiz. Ha­ni siz ma­hal­le bas­kı­sı yap­mı­yor­du­nuz. Ne­dir bu yap­tı­ğı­nız ma­hal­le bas­kı­sı? Biz hiz­me­tin pe­şin­de­yiz. Ama Pen­sil­van­ya de­ğil ha­. Biz mil­le­te hiz­me­tin pe­şin­de­yiz! Ta­rih­te ilk kez Cum­hur­baş­ka­nı­’nı siz be­lir­le­ye­cek­si­niz, siz. 10 Ağus­to­s’­ta ar­tık in­şal­lah ve­kil­ler ara­dan çe­ki­li­yor.” (DHA-AA)