Onu Gazi dizisiyle tanıdık. Ardından Murat Cemcir ile başrolünü paylaştığı Çalgı Çengi'de milyonların konuştuğu isim oldu. İşler Güçler, Düğün Dernek, Kardeş Payı derken Türk sinemasına ismini şimdiden altın harflerle yazdırdı.

"Centilmen kişiliği" ve "efendiliği" ismiyle adeta özdeşleşti. Kavgası, polemiği eksik olmayan piyasaya "Ahmet Kural gibi olmak" diye sıfat bile kazandırdı.

Ahmet Kural'ın ismi son olarak Zilan Duru isimli bir genç oyuncuyla yaşadığı tartışma ile gündeme geldi. Kural'ın 'geçmişini' bilenler Duru'nun iddialarına pek itibar etmedi. Nedeni ise Kural'ın öğrencilik yıllarında oynadığı bir kısa filmde canlandırığı bir karakter.

KIZ-ERKEK İLİŞKİLERİNİN UZMANI!

Kısa sürede milyonların sevgilisi haline gelen Ahmet Kural’ın öğrencilik yıllarında kız-erkek ilişkilerinde  ‘akıl hocası’ rolünde bir kısa filmde rol aldığı ortaya çıktı.

Kural bu ilk filminde kız-erkek ilişkilerinde oldukça başarılı bir genci canlandırıyor.

2005 yılında yönetmen Şenol Çöm tarafından Kural'ın da öğrencilik yaptığı Selçuk Üniversitesi'nde çekilen 'Ah Şu Kızlar' isimli filmde Kural, erkeklere akıl hocalığı yapan birisini canlandırıyor.



Ahmet Kural'ın öğrencilik dönemindeki filmde sergilediği başarılı performansı genç yıldızın yeteneğini adeta o yıllarda ispatladığını ortaya koyuyor. Filmde Kural'ın kalın kaşları ile jöleli saçları ise dikkat çekiyor.