CHP Gençlik Örgütü, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "Serap Eser'i öldüren molotofu atanın istihbarat elemanı olduğu" yönündeki iddiası üzerine basın açıklaması düzenledi.

TANRIKULU VE TEKİN'DEN DESTEK

"Katil devlet hesap verecek" sloganıyla İstiklal Caddesi'nde yürüyerek Galatasaray Lisesi önüne gelen CHP Gençlik Örgütü üyeleri, "Serap Eser'i Öldüren Molotofçu MİT Görevlisiydi (Dönemin AKP İçişleri Bakanı) AKP iktidarında 241 Çocuk Katledildi Hesap Soracağız" yazılı pankart açtı. Pankartta Serap Eser'in olaydan önceki ve sonraki fotoğraflarına da yer verildi. Yürüyüşe ve basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de destek verdi.

"BİLDİĞİ BİLGİLERİ VE BELGELERİ ÇIKIP AÇIKLAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUZ"

CHP Gençlik Örgütü Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız basın açıklamasında, AK Parti iktidarının çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik saldırgan bir politika yürüttüğünü belirterek, "2004'te ayağında terlikleriyle evinin önünde öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile Gezi olayları sırasında eve ekmek almaya çıkan 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın vurulup öldürülmesi arasında geçen sürede AKP'nin çocuk avı politikasında hiçbir değişiklik olmamıştır. Geçtiğimiz günlerde dönemin İçişleri Bakanı çok acı bir itirafta bulunmuştur. Ve demiştir ki 'Yaşanan otobüs katliamında ölen Serap kardeşimizin sorumlusu MİT görevlisiydi. Bombayı atan MİT elemanıydı'. Biz şimdi CHP Genlik Örgütü olarak önce dönemin İçişleri Bakanı'na sesleniyoruz. Bildiği bilgileri ve belgeleri çıkıp açıklaması gerektiğini söylüyoruz. Pazartesi günü konuyla ilgili adliyede suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmek isteriz" dedi.

"ELLERİNDE KAN VAR"

AK Parti iktidarı süresince 241 çocuğun yaşamını yitirdiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Ölen çocukların dini, dili, kimliği yok. Hepsi çocuk. Ama bu iktidar döneminde de öldürülmeye devam edildiler. 2006 yılında Diyarbakır'da 10 kişi katledildi. Başbakan Erdoğan o gün hepimizin beynine kazınan şu cümleleri söyledi; 'Çocuk da olsa, kadın da olsa gereği yapılacak' dedi. 2013 yılına geldik aynı Başbakan Erdoğan İstanbul'da şu cümleyi söyledi; 'Yüzde 50'yi zor tutuyorum' dedi ve ardından da polislerine 'Talimatı ben verdim' dedi. Ve 11 genç yaşamını yitirdi. Ölenlerden birisi de 15 yaşındaki Berkin Elvan'dı. Hiçbirinin katili ortada yok ama talimat verenler var. Onlar da bu iktidarın sahipleri. Yani Erdoğan, Davutoğlu ve Ala. Başta Erdoğan olmak üzere hepsinin eli çocuklarımızın, gençlerimizin kanında. Ellerinde kan var" diye konuştu.

"240 İNSANIN FAİLİ AKP İKTİDARIDIR"

Türkiye'de çok sayıda faili meçhul cinayetler olduğunu söyleyen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise, "Uzun süredir ilk kez devletin Güvenlik Bakanı ve geçmiş dönemde Tayyip Erdoğan'ın 30-40 yıllık yol arkadaşı olan eski İçişleri Bakanı çok net bir şekilde ifade etmiştir. Her ne kadar bir insanı tarif etmiş de olsa bugüne kadar hayatını kaybeden 240 tane insanın faili AKP iktidarıdır" dedi. Eylem alanındaki polislerin kendilerini dinlediğini belirterek onlara seslenen Tekin, "Gelin iktidarların kirli bahçesi olmaktan vazgeçin" dedi. Bunun üzerine grup ise "Susma, sustukça sıra sana gelecek" şeklinde slogan attı. Öte yandan partililer basın açıklaması yaptıkları alanın yanında taşeron işçilerin basın açıklamasına da yanlarında durarak destek verdi.