Türk sinemaseverlerin özellikle Duvara Karşı filmi ile tanıdığı Türk kökenli Alman oyuncu Birol Ünel, Almanya'da evsiz kaldığı için sokakta düştü. Bild gazetesinin haberine göre Türk Birol Ünel’in üç gündür başkent Berlin’de sokakta yatıyor. Bild Gazetesi, “Duvara Karşı” filminde Ünel’in canlandırdığı ‘sarhoş, umutsuz adam’ karakterinin gerçeğe dönüştüğünü yazdı.



Ünel, ilk olarak gazete muhabirlerine anahtarını kaybettiği için evine giremediğini söylese de yaptığı açıklamaların yalan olduğu ve kirasını ödeyemediği için sokakta yattığı ortaya çıktı. Alkol sorunu olduğu bilinen oyuncu, sokakta yatmasına ilişkin, “Bu bir zavallılık.  Hayatımı yeniden organize etmem ve kendime yeni bir kulübe bulmam lazım” dedi. Alkol sorunuyla ilgili olarak Bild gazetesine konuşan 53 yaşındaki oyuncu, “Artık alkolü biraz daha azalttım. Günde en fazla 4 ya da 5 bira içiyorum. Bir şekilde kendime geleceğim” dedi.

BİROL ÜNEL KİMDİR?


1961 Mersin doğumlu olan Birol Ünel 1968 yılında Almanya'ya göç eden bir ailenin çocuğudur. Almanya'nın Bremen kentinde büyüyen Birol Ünel temel eğitiminden sonra parke döşemecisi olarak çıraklık eğitimi aldı. Daha sonra Hannover'e giderek Tiyatro ve Müzik Yüksek Okulu'na yazıldı. 1987 yılında Yolcu "Der Passagier" filmiyle sinemaya adım ve 1992 yılında Berlin Tiyatrosunda "Caligula" oyununda yer aldı.

Birol Ünel 1994 yılında Berlin Rosa Luxemburg Platz'da tekrar "Die Nibelungen – Born Bad“ oyununda sahneye çıktı. 2000 yılında Fatih Akın'ın yönettiği "Im Juli" filminde sinema dünyasında tanınmaya başladı ve özellikle Fatih Akın'ın Duvara Karşı filmindeki rolü ile büyük beğeni topladı.