Hastane randevu alma konusunda açılmış olan MHRS sayesinde kişilerim sağlık hizmetlerden yararlanmadan önce hastane randevu alma işlemlerini yapması mümkün kılınmıştır. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmet sayesinde sizler de kolay bir şekilde işlemlerinizi yapabilirsiniz. Hastane randevu alma konusunda işlem yapacak kişilerin karşılaştığı sorunların başında üyelik sistemi gelirken, üyelik işlemlerinin online olarak yapılabilir durumda olması ile üyelik olmasa dahi kısa süre içerisinde üyelik açılabilir.

Sağlık hizmetlerinin daha düzenli bir şekilde verilmesi için kişilerin önceden randevu almasını gerektiren yeni bir sisteme geçilmiştir. Merkezi Hekim Randevu Sistemi olarak adlandırılan MHRS aracılığı ile yapılacak olan hastane randevu alma işlemleri sonrasında kişilerin ne zaman tedavi olacağı belirlendiği için önceden hastaneye giderek sıra beklemeye gerek kalmamaktadır. Bu açıdan sağlık sorunlarında öncelikli olarak hastane randevu alma üzerinden randevu alması ve bu randevuya göre hastaneye gitmesi gerekmektedir.

Hastane randevu alma işlemleri yapacak kişilerim sistem üzerinden üyelik oluşturması gerekmektedir üyelik oluşturduktan sonra sistem tarafından hastane randevu alma işlemlerinin yapılabilmesi için özel bir form açılacaktır. Formda yaşanılan rahatsızlık ile ilgili alınacak tedaviye göre bilgilerin girilmesi gerekmektedir. İl, ilçe, hastane ve doktor seçimi gibi işlemlerin yapılması gereken hastane randevu alma üzerinden yapılacak işlemler sayesinde sizler de kolay bir şekilde randevu alabilirsiniz.

Alınacak olan randevularda herhangi bir ücret alınmadığı gibi kişilerin istediği zaman online olarak MHRS aracılığı ile randevu alması mümkündür. Sistem üzerinden yapılacak işlemlerde tek sınırlama aynı gün için iki randevu alınmasıdır. Bunun dışında farklı günler için diş, göz gibi farklı sorunlarınıza randevu alarak, tüm sağlık sorularınızı giderebilirsiniz.

Online olarak işlem yapamayan kişiler ise randevu almak için Alo 182’yi arayabilir. Resmi randevu alma hattı olan Alo 182 aracılığı ile sizler de randevunuzu alabilir ve tedavinizi kolayca yaptırabilirsiniz.