Manisa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Çelenk sunma törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, Manisa Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunma töreninde Jandarma Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanması dolayısıyla Manisa Valiliği çelengini asker ve polis birlikte taşıdı. Öte yandan, son yayınlanan genelgeyle Garnizon Komutanlığı çelengi de son kez sunulmuş oldu. Çelenk sunma töreni sonrasında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte tören sona erdi.

Foto: İHA / Manisa Foto: İHA / Manisa


Ankara Yenimahalle Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ünlü şarkıcı Işın Karaca konser verdi. Alanın Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza büründüğü alanda Karaca, 10. Yıl Marşı’nı havai fişek gösterisi eşliğinde Yenimahallelilerle birlikte söyledi. Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde Batıkent’te düzenlenen Cumhuriyet Bayramı konserine CHP Grup Başkan Vekili Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Yenimahalle Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Kayhan Yüregir, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve yüzlerce Yenmahalleli katıldı.

Foto: İHA / Ankara Foto: İHA / Ankara


Sakarya'da 29 Ekim Cumhuriyetin 93. Yıl dönümü vesilesiyle Kent Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sakarya Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi çelenkleri Atatürk Anıtına sunuldu. Çelenk sunmanın ardından program sona erdi.

Foto: İHA / Sakarya Foto: İHA / Sakarya


Bandırma'da da kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nında tören düzenlendi. Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından Cumhuriyetin 93. yılı çerçevesinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhuriyet Bayramı adına düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaların taktimi töreninden sonra program sona erdi.

Foto: İHA / Bandırma Foto: İHA / Bandırma


Karabük’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşüne bin kişi katıldı. Kent meydanından başlayan yürüyüşe Vali Mehmet Aktaş,  Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca,  Karabük Belediye Başkan yardımcısı Fatma Danışman, KARDEMİR işçileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık bin kişinin belediye bandosu eşliğinde yürüyüşü Atatürk Anıt’ında son buldu. Burada Vali Mehmet Aktaş ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Foto: İHA / Karabük Foto: İHA / Karabük


Didim’de 29 Ekim kutlamaları çelenk koyma töreniyle başladı. Saat 12.00’de Didim Kent Meydanında yapılan çelenk koyma törenine Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Partilerin Milletvekili adayları, Kurum amirleri, Siyasi parti ilçe başkanları, Meslek Odaları ile Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ilk olarak Atatürk heykeline çelenkler konuldu; ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşı okundu. Bu yıl kutlamalara halkın katılımın yoğun olduğu görüldü. Resmi kutlamalar bugün saat 10:00’de Kent Meydanında gerçekleştirilecek.

Foto: İHA / Didim-Aydın Foto: İHA / Didim-Aydın


Samsun’un Bafra ilçesinde Cumhuriyet´in 93´inci yıl dönümü kutlamaları coşkuyla başladı. Yeni Kent Meydanı´nda bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk sunuldu. Çelenk sunma törenine Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu, Belediye Başkanı Zihni Şahin,Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali katipoğlu, daire müdürleri, okul müdürleri,askeri erkan ve Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu ve Belediye Başkanı Zihni Şahin’in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşıyla tören sona erdi. Kutlamalar 29 Ekim Cumartesi günü saat 09.00'da kaymakamlıkta tebriklerin kabulünün ardından Yeni kent meydanında Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile devam edecek. Akşam saat 18.30'da yapılacak olan bayrak yürüyüşü  Bafra Anadolu Lisesinin önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanında son bulacak.

Foto: İHA / Samsun Foto: İHA / Samsun


Van’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Cumhuriyetin 93’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle valilik bahçesinde düzenlenen çelenk sunma törenine Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülbasit Bildirici, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı. Çelenklerin anıta bırakılmasının ardından askeri bando eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Foto: İHA / Van Foto: İHA / Van


İzmir'de, Cumhuriyet'in ilanının 93'üncü yıldönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, milletvekilleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu. Sırasıyla İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Tören sırasında valilik çelengini önceki yıllardan farklı olarak bir jandarma ve bir polisin taşıması dikkat çekti. Jandarmanın da İçişleri Bakanlığı'nın bağlanması nedeniyle bakanlığın bu sabah valiliklere ulaştırdığı genelge uyarınca bu değişikliğin yapıldığı öğrenildi. Törende CHP'li ve AK Partili milletvekillerinin samimi sohbeti dikkat çekti.

Foto: DHA / İzmir Foto: DHA / İzmir


Trabzon Valiliği önündeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı, Soylu Atatürk anıtına çelenk sundu. Törende bir konuşma yapan Bakan Soylu, Cumhuriyet Bayramını ilk günkü gibi idrak ettiklerini belirterek, “Özgürlük ve bağımsızlık için verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesini taçlandıran Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü ilk günkü heyecanla idrak ediyoruz. Cumhuriyetimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin dönemin egemen ve sömürgeci dünyasına karşı verdiği amansız bir varoluş mücadelesinin, vatan sevgisinin ve inancın ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması bu yüce milletin geçmişten geleceğe uzandığı bir adımdır. Yüce milletimiz aradan geçen 93. yıla rağmen vatan sevgisinden, bayrağına olan aşkından ve devletine olan bağlılığından hiçbir şey kaybetmediğini 15 Temmuz akşamı Cumhuriyet'in en temel değerini milli hakimiyete yönelen hain saldırıya karşı korumak suretiyle bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta saygıdeğer hemşehrilerimiz olmak üzere aziz ve necip milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en samimi duygularımla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemiz, varlığımız, bağımsızlığı için bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Foto: İHA / Trabzon Foto: İHA / Trabzon


Mersin'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıl dönümü kutlamaları, Atütürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Törende bu yıl ilk kez Jandarma Genel Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasından dolayı Valilik çelengini asker ve polis birlikte taşıdı. Törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Yüksel Özdemir, Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunma töreninde bu yıl bir ilk yaşandı. Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanması dolayısıyla Mersin Valiliği çelengini asker ve polis birlikte taşıdı. Öte yandan, son yayınlanan genelgeyle Garnizon Komutanlığı çelengi de son kez sunulmuş oldu. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 29 Ekim Cumartesi günü Vali Çakacak'ın tebrikleri kabulü ve kortej yürüyüşüyle devam edecek.

Foto: İHA / Mersin Foto: İHA / Mersin