1923-2002.
Akp’den önce memleketimiz haçlılar tarafından yönetiliyordu, ahalimiz patates dinindendi. Hamdolsun ki, seçimi Akp kazandı.

*

2003.
Camiler ibadete açıldı. Akp’den önceki dönemde camiler ahır yapılmıştı, namaz kılacak yer yoktu.

*

2004.
İmam hatip liseleri açıldı. Akp’den önce memlekette imam olmak yasaktı. İlla din adamı olmak isteyen, Heybeliada ruhban okuluna gidiyordu. Henüz türgev yurtları açılmamıştı, zavallı çocuklarımız manastırlarda barınıyordu, rahibeler tarafından büyütülüyordu.

*

2005.
Diyanet işleri başkanlığı kuruldu. Akp’den önce din işlerimiz Fener Rum Patrikhanesi’ne bağlıydı, bilahare, AB’ye uyum çerçevesinde Vatikan’a bağlanmıştı. Bu ayıba son verildi.

*

2006.
Ramazan bayramı kutlanmaya başlandı. Akp’den önce böyle bir bayram yoktu. Ramazandan sonra ne yapacağımızı bilemezdik. Kimimiz kurban keserdi, kimimiz yılbaşı ağacı dikerdi, kimimiz hıdrellez geldi diye ateşten atlardı, kimimiz paskalya yumurtası boyardı. Bir türlü işin içinden çıkamazdık. İmdadımıza asrın liderimiz yetişti. “Bakıyorsunuz, bayramın adını değiştirdiler, ne oldu bayramın adı, tatil oldu, olmaz öyle, bu bayram dört dörtlük Ramazan bayramıdır, buna kültürel erozyon denir, değerlerimizin erozyona uğramasına fırsat vermemeliyiz, inkıraza götürür” dedi.

*

2007.
Tarihimizde ilk defa dindar cumhurbaşkanı seçildi. Akp’den önceki cumhurbaşkanları dinsizdi, bazıları putperestti, Özal taocuydu.

*

2008.
Anadolu çocuklarının üniversiteye giriş yasağı kaldırıldı. Akp’den önce sadece elit, tuzu kuru, kaymak tabakanın çocukları girebiliyordu. Ben mesela, ODTÜ elektrik elektroniği kazanmıştım ama, babam Arşidük olmadığı için kaydımı yapmamışlardı. Annesi Kontes olanları puanı tutmasa bile alıyorlardı. Ailende Lord varsa, yüksek lisans yapabiliyordun, yatay geçiş için Barones akraba yeterliydi. Bahar şenliği filan avam’dı, devrim stadında Ascot yarışları yapılırdı, kantinde petrus satılıyordu. Monako prensesi Caroline, İspanya kralı Felipe, York dükü William, Paris Hilton falan, hep ODTÜ mezunudur. Çok şükür ki, babamın Remzi diye bi arkadaşı vardı, manifaturacı, sağolsun sponsor oldu, gittim Harvard’ta okudum.

*

2009.
Umre seyahati, sosyetik hanımlarımıza serbest bırakıldı. Akp’den önce sosyetik hanımlarımızın umreye gitmesi yasaktı, görülmüş şey değildi. Akp bi geldi kardeşim, hepsi koşa koşa umreye gitti. Gerçi dönüşte free shop’tan viski alırken yakalandılar ama, olsun gari... Asrın liderimiz ne demişti? “İçki içen alkoliktir, içki içen bize oy veriyorsa, alkolik değildir.”

*

2010.
Umre seyahati, sosyetik hanımlarımızdan sonra işadamlarımıza da serbest bırakıldı. Akp’den önce işadamlarımızın umreye gitmesi yasaktı, duyulmuş şey değildi. TOBB yönetim kurulu mesela, tobb’luca umreye gitti, tobb başkanı rehber imam oldu, yönetim kurulunu başlarından aşağı dökmek suretiyle zemzemle yıkadı. İbadetlerini saklı gizli yaptıkları için, yanlarına yalaka gazetelerin ekonomi muhabirlerini almışlardı, bol bol fotoğraf çektirip hidayete erdiklerini kamuoyuna ve asrın liderimize duyurdular, dönüşte viskiyi bırakacaklarını müjdelediler. Bunların fotoğraflarına bakarken benim bile maneviyatım arttı, helali hoş olsun, hepsine özelleştirmeden ihale veresim geldi.

*

2011.
Sanatçılarımızın oruç tutması ve iftar açması serbest bırakıldı. Akp’den önce sanatçılarımızın oruç tutması ve iftar açması yasaktı, o güne kadar ne görülmüş ne duyulmuştu. Akp’li belediyeler iftar çadırları kurunca, sanatçılarımız da kuyruğa girdi. O akşamki iftarın faturasını hangi dinibütün sanatçımız ödediyse, ana haber bültenlerinin canlı yayınına o dinibütün sanatçımız çıktı. İftar çadırları hayırlara vesile oldu, sanatçılarımıza bereket geldi, belediye çadırında iftar açanlar belediye konserlerinde sahneye çıktı.

*

2012.
Sünnet olmaya başladık. Akp’li belediyeler toplu sünnet şöleni başlatana kadar sünnet olmazdık. Ben kendi payıma, anca geçen sene, Ümraniye belediyesinin toplu sünnet şöleninde kestirdim.

*

2013.
Amerika’yı keşfettik. Akp’den önce Amerika’yı keşfettiğimizi bilmiyorduk. Aslına bakarsanız, Kristof Kolomb bile bilmiyordu. Bizimle beraber, bütün dünya asrın liderimizden öğrendi. “Amerika’yı Kolomb değil, 1178’te müslümanlar keşfetti, Kolomb gittiğinde dağın tepesinde cami gördü” dedi.

*

2014.
Cenaze töreninde ne yapacağımızı öğrendik. Akp’den önce ne yapacağımızı bilmezdik, başsağlığı dileyip, dua edeceğimize, dans ederdik. Neyse ki, asrın liderimiz öğretti... “Bu ne biçim iştir yauv, ölüm karşısında dans edilir mi, bizim kültürümüzdeki yeri nedir, ailesine bir başsağlığı dile, biliyorsan bir fatiha oku” dedi.

*

2015.
Cenazelerimizi ne yapacağımızı bilmiyorduk, kimini yakıyorduk, kimini denize atıyorduk, kimisi öylece ortada kalıyordu. Neyse ki, asrın liderimiz onu da öğretti... “Her müslüman ülkede ölü yıkayıcılarına ihtiyaç var, her müslümanın ölüsünü yıkayabilecek bilgiye kabiliyete erişmesi lazım, yoksa ölüleriniz ortada kalır” dedi.

*

2016.
Cuma namazı serbest bırakıldı. Akp’den önce Cuma namazına gitmek yasaktı. Cuma namazına gitmek isteyenlere eziyet ediliyordu, mesai arkadaşları tarafından kırbaçlanıyorlardı. Hatta sırf işkence olsun diye, takvimlerden Cuma günleri kaldırılmıştı, perşembeden direkt cumartesiye geçiliyordu. Hamdolsun ki, Ahmet Kiziroğlu genelge çıkardı, bundan böyle isteyen herkes Cuma namazına gidebilecek.