Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Kabine revizyonunun ardından Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’a bağlanan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) sürpriz bir değişikliğe gidildi.

Mehmet Güllüoğlu Mehmet Güllüoğlu


35 yaşındaki Kızılay Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu, AFAD Başkanı oldu. Mehmet Halis Bilden’in yerine atanan Güllüoğlu’nun, Kızılay’daki görevinden ayrılarak çalışanlarla vedalaştığı ve pazartesi günü yeni görevine başlayacağı öğrenildi. Görevden alınan Bilden, eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak döneminde AFAD Başkanı görevine getirilmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2012’de Başbakan iken kendisine bağlı AFAD’a başkan olarak görevlendirdiği Fuat Oktay, Başbakanlık Müsteşarlığı’na atanmıştı. Oktay’dan boşalan başkanlığa ise Mehmet Halis Bilden getirilmişti.

MEHMET GÜLLÜOĞLU KİMDİR?

Konya'da 1982'de dünyaya gelen Mehmet Güllüoğlu, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Aile hekimliği, insani sağlık yardımları, AB projeleri gibi çeşitli eğitim programlarını tamamlayan Güllüoğlu, sivil toplum kuruluşları bünyesinde çok sayıda insani yardım çalışmasına katıldı. Filistin (Batı Şeria ve Gazze), Mısır, Ürdün, Lübnan, Suriye, Katar, Kenya ve Somali'deki sağlık çalışmalarında gönüllü görev alan Güllüoğlu, uluslararası platformlarda sunumlar gerçekleştirerek, ülkesini yurt dışında da temsil etti.

Uluslararası insani yardım kuruluşlarının yapılanması konusunda araştırmaları bulunan Güllüoğlu, özellikle Afrika ve Orta Doğu'da çalışmalar yürüttü.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeryüzü Doktorları Derneğinde yöneticilik görevleri üstlenen Güllüoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı doktora programına devam ediyor.

Gazze’de, Kenya’da, Somali’de görev yapan Güllüoğlu, hükümetin yurtdışındaki faaliyetlerinden övgüyle bahsederken bir röportajda, “Başbakan’ın Davos’ta yaptığı çıkış birçoğumuzun ruhunu okşadı” demişti.

İyi derecede İngilizce bilen Güllüoğlu, evli ve iki çocuk babası.