Kadıköy’de Halk Eğitim Merkezi’nin voleybol kursuna katılan 12 ve 15 yaşlarındaki 7 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan voleybol öğretmeni O.E. 109 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Halk Eğitim Merkezi’nde voleybol kursu alan ve yaşları 12-15 arasında değişen 7 kız öğrenci, 2015 yılı Aralık ayında ailelerine, voleybol antrenörü O.E.’nin kendilerine, daha iyi voleybol oynayabilmek ve etkili smaç atabilmek için kalça ve göğüslerine özel masaj yapması gerektiğini söylemek suretiyle cinsel tacizde bulunduğunu söyledi.

Mağdur öğrencilerin şikayeti sonucu yapılan araştırmada, şüpheli O.E.’nin, 2013-2015 yılları arasında 2 yıl boyunca çocukları farklı şekillerde taciz ettiği anlaşıldı. Şikayet üzerine göz altına alınan antrenör O.E., çıkartıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcılık tarafından hazırlanan ve 7 kız öğrencinin mağdur olarak yer aldığı iddianamede, bazı öğrencilerle ilişkiye giren ve bazılarını da elle taciz eden şüpheli O.E.’nin, “çocukların cinsel istismarı”, “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “reşit olmayanla cinsel ilişki”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “cinsel taciz” ve “çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik” suçlarından ve bu suçları da zincirleme olarak işlediğinden dolayı toplamda 104,5 yıldan 261 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz gün görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık O.E. ve mağdur kızların aileleri ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan sanık O.E. “Benim tek hatam, eski öğrencim olan ve olay tarihinde reşit olan E.D. isimli öğrencim ile ilişki yaşamam oldu. Bu yönden hem aileme, hem de çevreme karşı hatalı olduğumu kabul ediyorum. Eski öğrencim olan E.D. ile ilişkimin duyulması nedeniyle, bu dosyanın mağdurları olan eski öğrencilerim, bana karşı bu şekilde suçlamada bulundular. Benim bu mağdurlara karşı cinsel amaçlı herhangi bir eylemim olmadı. Ben aynı zamanda masaj eğitimi aldığım için doğal olarak antrenmanlarda herkesin gözü önünde öğrencilerime masaj yaptığım oluyordu. Bu da benim aleyhime bu şekilde kullanıldı. Kesinlikle mağdur olan çocuklara karşı herhangi bir cinsel eylemde bulunmadım. Eğer böyle ağır bir eylemde bulunmuş olsaydım, bu olayla ilgili hemen beni şikayet etmeleri gerekirdi. İki sene sonra bu olayla ilgili şikayet olup, huzurunuza geldik. Beraatımı istiyorum” dedi.

Mağdur çocukların avukatları ise, sanığın en ağır biçimde cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme Heyeti, sanık O.Eyi, mağdurlar C.N.S., C.R.M. ve S.E.E.’ye karşı ve aralarındaki eğitici-öğretici ilişkisi nedeniyle , ‘nitelikli cinsel istismar’ ve ‘zincirleme şekilde cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarını işlediği gerekçesiyle toplamda 105 yıl hapsi cezasına çarptırdı.

Sanığa, mağdurlar D.Y., İ.S. ve S.T.’ye karşı ‘cinsel taciz’ suçundan toplam 3 yıl 9 ay ve diğer 3 mağdura karşı ‘çocuğa müstehcen görüntüler izletmek’ suçundan da 10 ay hapis cezası veren Mahkeme Heyeti, sanık O.E.’nin 109 yıl 7 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Bu arada, bir üye hakim, sanığa, mağdur D.Y.’ye karşı işlediği suçtan dolayı Cumhuriyet Savcısı’nın mütalaası doğrultusunda daha fazla ceza verilmesi gerektiğini belirterek verilen karara, karşı oy kullandı.