Yerel itfaiye görevlilerinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, dün akşam Fransa'nın Almanya sınırındaki Strasbourg kentinde silahlı saldırı yaşandı. Fransa İçişleri Bakanı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Saldırı sonucunda 1 kişinin öldüğü 9 kişinin de yaralandığı açıklandı. Reuters Saldırı sonucunda 1 kişinin öldüğü 9 kişinin de yaralandığı açıklandı. Reuters


Noel için kurulan pazar alanı yakınlarında yaşanan silahlı saldırı akıllara IŞİD'in Fransa ve Avrupa'da daha önce gerçekleştirdiği saldırıları getirdi.

Saldırının düzenlendiği pazar yerinin girişi. Reuters Saldırının düzenlendiği pazar yerinin girişi. Reuters


Görgü tanıklarından birinin gazetecilere aktardığı, "Silah sesleri vardı ve insanlar heryere koşuyordu" açıklaması olay yerinde yaşanan paniğin boyutlarını yansıtırken Cumhurbaşkanı Macron'un durumdan haberdar edildiği bilgisi paylaşıldı.

Fransız makamları saldırganın peşinde. Reuters Fransız makamları saldırganın peşinde. Reuters


Öte yandan Fransa Ekoloji Bakanı Rugy, Strasbourg'daki insanlara birlik ve destek çağrısında bulundu. Bakan, "Desteğimiz güvenlik güçlerimizle. Fransız halkını korumak için azimli bir şekilde birleştik" dedi. Yerel polis gücü kimliği belirlenen saldırganın sabıkalı olduğunu söylerken saldırganın peşinde olduklarını belirtti. Polis çevredekilere evlerinizden çıkmayın uyarısında bulundu.

Fransız istihbarat birimleri ise şüphelinin daha önceden ülkedeki potansiyel terör zanlıların arasında listelendiği açıklandı.

Fransa'da daha önceki IŞİD saldırılarında 200'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.