Daha önce birçok sektörden çok sayıda firma konkordato ilan etti. Ancak bu sefer gelen konkordato haberi bir eğitim kurumu... Ceren Eğitim Kurumları Ltd. Şti konkordato ilan etti. Kurumun kurucusu Yaşar Kayacan okulun işletmesini konkordato ilan etmeden iki hafta önce Ramazan Akarsu'ya sattı.

AKARSU: EĞİTİM YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR


Firmanın  Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akarsu'nun Sözcü'ye yaptığı açıklamada, "Konkordato ilanı veren Ceren Eğitim Kurumları Ltd. Şti. ile konkordato öncesinde Doğru Cevap Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akarsu arasında bahsi geçen okulun devir işlemi gerçekleştirilmiş olup, Doğru Cevap Eğitim Kurumları'nın eğitim yatırımlarının devam edeceğinin bilgisini kamuoyuna arz ederiz." ifadesi kullanıldı.

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 22 Ekim 2018 tarihli kararına göre Ceren Eğitim Kurumları, Ceren İnovasyon, Ceren Matbaacılık A.Ş konkordato başvurusunda bulundu. Ceren Eğitim Kurumları'nın başvurusunu değerlendiren mahkeme şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme geçici komiser olarak Derya Coşkun, Esin Kaya ile Dr. Nihal Ural Çınar'ı geçici komiser heyeti olarak atadı. Konkordatonun tasdikine ilişkin davanın ön inceleme ve ilk tahkikat duruşmasının 17 Ocak 2019 günü saat 15:30'da yapılacağı belirtildi.

[old_news_related_template title="11 soruda konkordato" desc="Herkesin dilinde... Konkordato! TDK'ya göre dilimize İtalyanca'daki concordato kelimesinden geçmiş. Papalık makamı ile hükümetler arasında yapılan anlaşmalara verilen isim anlamına geliyor. Hukuken karşılığı ise borçlarını ödeyemeyecek durumda olan şirketlerin iflas etmemek için borçlarını komiser nezaretinde belli bir süre içinde ödemeye çalışmaları süreci. İşte 11 soruda konkordatoyla ilgili merak edilen her şey!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/konkordatoicfoto_16_9_1538468169.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/11-soruda-konkordato-2657268/"]

derin.gokce@sozcu.com.tr