2019'da yapılması gereken olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 17 Nisan 2018'deki grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısıyla 24 Haziran 2018 tarihine çekildi.

24 Haziran seçimleriyle beraber 17 Nisan 2017 referandumuyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne resmen geçildi. Seçimlerde Türkiye'nin ilk partili Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Temmuz'da Mecliste yemin etmesiyle Türkiye'de parlamenter sistem sona erdi. Başbakanlık lağvedildi, milletvekili sayısı 550'den 600'e çıktı.

AKP ve MHP'nin, siyasi partilerin seçim ittifakı yapabilmesini de içeren ortak kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaşmasının ardından Türkiye siyasi tarihine 'ittifak' kelimesi girdi.

25 Ekim 2017'de MHP'den ayrılanların Meral Akşener öncülüğünde kurduğu İYİ Parti'nin 24 Haziran 2018'de yapılan seçimlere katılıp katılması tartışma konusu olurken CHP'den sürpriz bir atak geldi. İYİ Parti'nin TBMM'de grup kurup seçimlere girebilmesi için CHP'li 15 milletvekili Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği ile partilerinden istifa edip İYİ Parti'ye geçti. Türkiye demokrasi tarihinde benzeri olmayan bu olay siyaset gündemini uzunca bir süre meşgul etti.

Cumhurbaşkanlığı adaylarının belirlemesi de siyaset kulislerini bir hayli hareketlendirdi. İlk olarak, parlamenter sistemi kaldırıp başkanlık sistemini benimseyerek, partili cumhurbaşkanına yürütme yetkisi veren ve 16 Nisan 2017'de yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu'nda ortak tavır alan MHP ve AKP Cumhur İttifakı adıyla 2018 Cumurbaşkanlığı seçimine de tek aday Recep Tayyip Erdoğan'la girdi.

Buna karşılık Millet İttifakı adıyla birleşen CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nde ortak aday olarak Saadet Partisi'nin talebiyle 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adı konuşuldu. Tartışmalara dahil olan Gül üç partinin desteklemesi koşuluyla aday olabileceğinin sinyalini verdi. AKP ve Cumhur İttifakı cephesine bomba gibi düşen adaylık söylentisi Millet İttifakı'nın  tek isim üzerinde anlaşamaması üzerine son buldu.

Üç partinin kendi adayıyla katılmaya karar verdiği seçimde CHP Muharrem İnce'yi tercih ederken İYİ Parti Meral Akşener'i, Saadet Partisi ise Temel Karamollaoğlu'nu aday gösterdi.  Akşener CHP'nin 15 milletvekili jestine rağmen toplayacağı 100 bin imza ile aday olacağını açıkladı ve bu imzaları kısa bir sürede toplayarak adaylığını açıkladı.

Adaylık sürecinde yaşanan bir başka ilk ise HDP cephesinden geldi. Kurlan ittifaklarda yer almayan ve seçime tek başına giren HDP, tutuklu olan eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş'ı cumhurbaşkanlığına aday gösterdi. Adaylığının ardından tahliye talebinde bulunan anca mahkeme tarafından bu talebi reddedilen Demirtaş cezaevinden renkli bir seçim kampanyası yürüttü.

Seçmen kitlesine 'ketıldan yazıyorum' diyerek avukatları aracılığıyla gönderdiği twitter mesajlarıyla ulaşan Demirtaş ilk mitingini de eşiyle yaptığı telefon konuşmasını yine sosyal medya üzerinden paylaşarak yaptı. Demirtaş ve Türkiye açısından bir diğer ilginç nokta ise TRT'nin adayların konuşmalarına yer verdiği programla yaşandı. Demirtaş'ın konuşması için cezaevine giden TRT burada kaydedilen görüntüleri ekranlarından yayınladı.

6 adayın yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçimine  Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de topladığı 100 bin imza ile katıldı.

İşte yukarıda kısa bir özetini okuduğunuz 2018 yılının hafızalara kazınan önemli olayları:

2 OCAK

HDP'li VEKİLLERE CEZA


Eski HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Kocaeli F Tipi Kapalı Cezaevi önünde izinsiz gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yargılandığı davada, "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek, yönetmek" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi. HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'e ise "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yargılandığı davada 1 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

TOKAT VE KONYA'DA SİLAHLI EĞİTİM KAMPLARI İDDİASI


İYİ Parti'nin kurulmasından sonra yurt gezilerine çıkan Genel Başkan Meral Akşener Sözcü'ye verdiği 2 Ocak tarihli röportajda vahim iddialar gündem getirmişti. AKP tarafından 'silahlı eğitim kampları kurulduğuna dair söylentiler olduğunu dile getiren Akşener, röportajda şu ifadelere yer verdi: "Son dönemde üniformalar uzun namlulu silahlarla bazı kişiler ortalıkta dolaşıyor. Bunlarla ilgili çok önemli iddialar var. Örneğin Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz, bu iddialar söyleniyor. Araştırılırsın ve bize bilgi verilsin. Bunların seçim döneminde rol alacakları, istenmeyen bir sonuç çıkması halinde karışıklık yaratacakları yolunda yoğun söylentiler var. Bunlardan birisi de Sadat diye bir yapı. İnanın Sadat da diğer yapılar da benim için toz zerresidir. Bu malum yapılar insanları çatışmaların içerisine sürükleyecekler. Şimdiden uyarıyorum ve önlem alınmasını istiyorum.

YSK’DAN AKŞENER'İN TALEBİNE RET


İYİ Parti’ye, Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) kötü haber geldi.Genel başkanlığını Meral Akşener’in yaptığı İYİ Parti, YSK’dan seçmen kütüklerini talep etti. Ancak YSK bu talebi reddetti. YSK, gerekçe olarak da seçmen kütüklerinin seçime katılma hakkı kazanan partilere verilmesini gösterdi.

3 OCAK

SOYLU'DAN TARTIŞILAN TALİMAT: AYAKLARINI KIRIN


İçişleri Bakanı Soylu, uyuşturucuyla mücadele için polise bu talimatı verdi ve ekledi: Gereğini yapın, suçu bana atın. İçeride yatmaksa, yatarız Soylu, çok tartışılan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sokak satıcılarına yönelik ortaya koymuşolduğumuz operasyonlar kesintisiz devam ediyor. Uyuşturucu satıcısını gören güvenlik görevlisi ne yaparsa yapsın sorumluluk bana ait. Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir. Suçunu bana atsın. Bunun suçu neyse, 5 yıl içeride yatmaksa yatarız. Bulduğunuz zaman gereğini yerine getirin.”

4 OCAK

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞŞKANI HAZNEDAR GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI


İçişleri Bakanlığınca, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclisi üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil, Anayasa'nın 127'nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda görevden uzaklaştırıldı. Hazinedar'ın, mal varlığına yönelik yürütülen soruşturma, FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan yürütülen soruşturma ile görevi kötüye kullanma niteliğindeki eylemlerinden dolayı hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığı açıklandı.

ANKARA KULİSLERİNİ HAREKETLENDİREN ZİRVE


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun sürpriz görüşmesi Ankara kulislerini hareketlendirdi. 1 saat 10 dakika sürdü İki lider önemli konularda “ortak tavır” alma konusunda uzlaştı. CHP-Saadet Partisi zirvesinden çıkan sonuç ‘Ortak aday’ değil ‘ortak tavır’ kararı oldu. Kılıçdaroğlu-Karamollaoğlu görüşmesinde cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday çıkarma konusu gündeme gelmedi. Karamollaoğlu “Mütedeyyin seçmen AKP’den kopuyor, seçime kadar yüzde 30’a düşerler” tespiti yaptı.

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'e, tutuklu yargılandığı davada, "silahlı terör örgütüne üye olma", "terör örgütü propagandası yapma", "toplantı gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etme" suçlarından 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

İLKER BAŞBUĞ'DAN BİRLİK ÇAĞRISI


2017’yi değerlendiren bir yazı yazan Genelkurmay eski Başkanı Başbuğ toplumdaki bölünmeye dikkat çekti ve şu tespitlerde bulundu “TOPLUM 2017’de yaşananlardan yoruldu, karamsarlık içine girdi. Sorgulayan kişileri ‘hain’ diye isimlendirerek sorunların çözülmesinde başarılı olunabilir mi? Sorunlardan çıkışın birinci yolu, toplumun ‘bütünleştirilmesinden’ geçiyor. Türk dış politikasını şekillendirecek tek şey; Türkiye’nin ‘milli menfaatleri’dir. Dış politikada ‘tam bağımsızlık’, ‘ekonomik bağımsızlık’ olmadan gerçekleştirilemez. Üretime dayalı, milli katkı değeri yüksek bir ekonomi modeli uygulanmalı...”

5 OCAK

BÜTÜN BAŞKANLARI GÖREVDEN ALSANIZ DA İSTANBUL'U ALACAĞIZ


Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a destek verdi. Görevden uzaklaştırılan Hazinedar’a yaptığı ziyarette “FETÖ’ye bir kuruş para aktarıldıysa ben görevden alırım” diyen Kılıçdaroğlu,  Türkiye’nin dünya kadar derdi var belediye başkanlarımızla uğraşıyorlar. Gelin yerel seçimleri bir an önce yapalım. 14 belediye başkanımızı da görevden alsanız, İstanbul’u alacağız” dedi

BEŞİKTAŞ'TA SU KAÇAĞI VAR


CHP’li Başkan Hazinedar’ın görevden alınmasını 'Beşiktaş’ta su kaçağı var' diyerek yorumlayan Erdoğan şu tespiti yaptı: “Ataşehir’de ne olduysa burada da bu oluyor. Bize gelen bilgiler çok farklı.”

8 OCAK

ERKEN SEÇİM ORTADA YOKKEN MHP, 2019'DA ERDOĞAN'I DESTEKLEME KARARI ALDI


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeyeceğini belirterek "MHP, cumhurbaşkanlığı seçiminde Yenikapı ruhuyla hareket ederek Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldı." dedi. Bahçeli, “MHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayacaktır. Erdoğan’ı destekleme kararı alır. MHP olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimine girer. 7 Ağustos’ta başlatılan Yenikapı ruhuna MHP sadıktır. İttifaklaşma kutuplaşmayı önler. Onun için yasal zemine çekmekte yarar var. İstenirse Erdoğan’la ittifak görüşmesi yapılabilir..." dedi.

9 OCAK

BU TRENDEN DÜŞENLER DÜSTÜĞÜ YERDE KALIR


Abdullah Gül’ün tartışmalı KHK’yı eleştirmesi ve adının yeni bir siyasi oluşumda geçmesi AKP’lileri kızdırdı. Erdoğan da sert çıktı! Abdullah Gül’ün tartışmalı KHK’yı eleştirmesi ve adının yeni bir siyasi oluşumda geçmesi AKP’lileri kızdırdı. Erdoğan da sert çıktı!  Erdoğan  isim vermeden Gül için şöyle konuştu: “Geçmişte partimizde olup da bugün dışarıda gezenler partimizle ilgili konuşamaz. Bu trenden düşenler kusura bakmasınlar düştükleri yerde kalırlar...”

Erdoğan'ın sözleri Sözcü gazetesinde kariktürüyle anlatıldı. Erdoğan'ın sözleri Sözcü gazetesinde Engin Asyalı imzalı karikatürle anlatıldı.



11 OCAK
ABDULLAH GÜL'DEN ERDOĞAN'A YANIT
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erdoğan’ın ‘Bu trenden düşenler kusura bakmasınlar düştükleri yerde kalırlar’ sözlerine ‘Herkes birbirini biliyor polemiğe girmek istemem’ yanıtını verdi. OHAL için ise ‘Umarım son kez uzatılır’ değerlendirmesinde bulundu

GÖKÇEK SÖZCÜ’YE İÇİNİ DÖKTÜ


23.5 yıl Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle 28 Ekim 2017’de görevinden istifa eden Melih Gökçek suskunluğunu SÖZCÜ’ye bozdu. Gökçek, istifasıyla ilgili konuşmadı, başkanlığı döneminde milletin malına sahip çıktığını, hakkında iddialar ortaya atanların da “sahtekar” olduğunu öne sürdü.  Başkent Ankara’da çok iyi işler yaparken başkanlık görevinden ayrıldığını söyleyen Gökçek “Partime zarar vermemek için konuşmam. Yazılanları, yorumları yakından takip ediyorum Eğer yönetim uygun bulursa SÖZCÜ’de yazmayı da çok isterim. Farklı görüşler olur” dedi.

12 OCAK


KILIÇDAROĞLU'NA DAVA


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Belediyesi önünde yaptığı konuşmada kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 150 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

MECLİS BAŞKANI KARAMANIN TARTIŞMALI ODASI


CHP’li vekiller, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ikinci ve lüks bir makam odası yaptırdığını iddia etmişti. Meclis Genel Sekreteri “Yeni bir masraf yapmadık” diyerek gazetecilere o odayı gezdirdi. Yenilenen banyoya gri mermer döşendi, rahat abdest alınabilmesi için özel lavabo kullanıldı.

banyo


13 OCAK

ERDOĞAN'DAN BAHÇELİYE TEŞEKKÜR


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsımıza yönelik destekleme kararını açıklamış olması da şüphesiz ki bir dayanışın, bir milli mutabakatın ne denli güçlü bir şekilde oluştuğunun ifadesidir. Bu vesileyle şahsım, partim ve milletim adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

MHP’Lİ İKİ ERKEK KADIN KOLLARI YÖNETİMİNE GİRDİ


MHP Zonguldak İl Kadın Kolları yönetimine iki erkek girdi. Türkiye’de ilk olan bu uygulama ile MHP siyaset arenasında bir ilk olarak yerini aldı. Zonguldak MHP Kadın Kolları Yönetimine giren Mert Çeküç ve Anıl Taşkıran aynı zamanda kadın kollarının basın danışmanlığını da yapıyordu. Türk siyatesinde bir ilk olan bu görevlendirme ile ilgili SÖZCÜ’ye konuşan Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, yakın zamanda bir açıklama yapacaklarını ancak şu an bu konuyla ilgili bir açıklama yapmalarının mümkün olmadığını belirtti.

MHP'de kadın kolları yönetimine giren iki erkek. MHP'de kadın kolları yönetimine giren iki erkek, Mert Çeküç ve Anıl Taşkıran.


YAZAR KASADAN KENDİNİ YAKAN VATANDAŞA GELDİK


2001 krizinde bir esnafın protesto için başbakana yazarkasa atmasından 17 yıl sonra, bu kez borç batağındaki bir işçi Meclis önünde kendini yaktı.  Meclis önündeki polislerin müdahalesiyle hastaneye kaldırılan inşaat işçisi Sıtkı Aydoğmuş, derdini şöyle anlattı: “2013’te Ankara’da inşaattan düştüm. İşveren para vaat etti ama vermedi. Geçinmek için 40 bin lira kredi çektim. İş yok, para yok... Sesimi duyurmak için Meclis’e gittim. Bir milletvekiliyle görüşmek istedim ama olmadı. Çaresiz kaldım, üstüme benzin döküp ateşledim. Bir vekil derdimi dinlese kendimi yakmazdım. Bunlar olmazdı.”

14 OCAK
EL ELE KOL KOLA BU DÜZENİ YIKACAĞIZ


CHP’nin İstanbul Kongresi’nde İstanbul İl Başkanlığı’na Canan Kaftancıoğlu seçildi. Rakibi Cemal Canpolat’la kürsüye çıkan Kaftancıoğlu, “Söylediğimiz şeyleri yapacağız. Yapmayacağımız şeyi söylemeyeceğiz. Ele ele, kol kola bu düzeni yıkacağız” dedi

15 OCAK

MECLİSTEN SKANDAL AJANDA


TBMM’nin hazırladığı 2018 ajandasına MECLİS TV’nin açılışını bile fotoğraflı koydular. Milli bayramlarımızın sayfalarını ise boş bıraktılar. Meclis'in hazırladığı 2018 ajandasında resmi bayramlara yer verilmemesi tepkiye neden oldu. Ajandada resmi bayramlar fotoğraflı ve geniş biçimde sadece 15 Temmuz ve 23 Nisan’la sınırlı tutuldu. Meclis TV’nin açılış günü bile fotoğraflı olarak ajandaya girerken 29 Ekim, 10 Kasım, 30 Ağustos tarihleri yazıyla geçiştirildi, özel günlerle ilgili tek bir görsele yer verilmedi. CHP’li Erdin Bircan ajandayla ilgilisoru önergesi verdi.

16 OCAK


OHAL 3 AY UZATILDI


OHAL'in 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

KILIÇDAROĞLU'NA BİR DAVA DAHA


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a "basın yoluyla alenen hakaret" iddiasıyla yargılandığı davada, Bakırköy 41. Asliye Ceza Mahkemesi, Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin Ankara'da talimatla alınmasına karar verdi.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama" suçundan yargılandığı davada 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

17 OCAK

KOCASAKAL CHP LİDERLİĞİNE ADAY OLDU


Ünlü hukukçu Ümit Kocasakal siyasete soyundu. 3-4 Şubat’ta yapılacak CHP Kongresi için adaylığını açıklayan ilk isim oldu Kocasakal basın toplantısına “Bu açıklamayı Mustafa Kemal’in bir askeri
olarak yapıyorum” sözleriyle başladı. Partiyi eleştiren Kocasakal şunları söyledi: “CHP yüzde 20-25 bandına çakılıp kalacak bir parti değil. CHP’nin başına manen ve fikri olarak Atatürk’ün genel başkan olmasını sağlamak için adayım...”

18 OCAK

MUHARREM İNCE ‘BEN DE VARIM’ DEDİ


CHP’de üçüncü genel başkan adayı da çıktı. İstanbul Barosu eski Başkanı Kocasakal’dan sonra Muharrem Ince de CHP liderliğine aday oldu.  Yalova Milletvekili Muharrem İnce 3-4 Şubat’ta yapılacak 36. Olağan Kurultay’da genel başkan adayı olmaya karar verdi. Bugüne kadar Kılıçdaroğlu karşısında tek resmi aday olan İnce, 18. Olağanüstü Kurultay’da 177 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday olmuş ve 415 oy almıştı. 944 delegenin imzasıyla genel başkan adayı olan Kılıçdaroğlu ise 740 oy alarak yeniden genel başkan seçilmişti.

20 OCAK

KOD ADI: ZEYTİN DALI

Mehmetçik Türk halkının bekası için yine Suriye semalarına çıktı. Türkiye’yi tehdit eden PKK’ya bomba yağdırdı. TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı’nın ardından
Suriye’ye 2. büyük operasyonu başlattı. Bu seferki harekatın adı Zeytin Dalı. Hedef, PKK-YPG ve dinci IŞİD. Saat 17.00 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nde konuşlu F-16’larımız tam donanımlı havalanarak Suriye tarafındaki Afrin’e hareket etti. Hain yuvaları tek tek vuruldu

ŞAHİN, GÜL’E ‘HİZİP BAŞI’ DEDİ


Eski dava arkadaşı da kavgaya girdi. AKP’ye yönelik eleştirilerde bulunan Abdullah Gül’e bir tepki de Meclis eski Başkanı Şahin’den geldi: “Gönlümden geçen, Sayın Gül’ün görevi sona erdikten sonra partimize üye olmasıydı. Şimdi adeta hizip başı gibi bir görüntü izlenimi var.”

CEMAATLER DEVLET PROTOKOLÜNE GİRDİ


AKP İktidar, protokol yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Vergi muafiyeti olan vakıflar listeye girdi. Böylece İsmailağa cemaati de protokole dahil oldu

21 OCAK

SURİYE'YE KARADAN DA GİRDİK


Mehmetçik Suriye sınırını geçerek Afrin’e kara harekatı başlattı. Bölge, ABD’nin maşası olan PKK-YPG ile dinci IŞİD’den temizlenecek. Top ve tanklarımız bölgenin Kandil’i olarak bilinen ve tünellerle depoların bulunduğu Parsa Dağı’nı yerle bir etti. YPG’nin elindeki 9 köy alındı.

SÖZCÜ, 10 YIL SONRA İLK KEZ BAŞBAKAN’IN TOPLANTISINA DAVET EDİLDİ


Başbakan Binali Yıldırım, gazete ve TV’lerin sahipleri ile genel yayın yönetmenlerine, TSK’nın Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bilgi verdi... İstanbul Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nde, 1 saat 40 dakika süren toplantıya SÖZCÜ Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz da katıldı.

İMZALARI TOPLADIM ADAYIM


CHP Genel Başkan adaylığını açıklayan Muharrem İnce, “Türkiye köprüden önceki son çıkışta” diyerek startı verdi. İşte o sözler: “Atatürk ve Cumhuriyet’le sorunu olmayanların hata yapma hakkı yoktur.
Uçurumun başındaki Türkiye’yi çekip almak için bize önemli görev düşüyor.” “Bu kurultay delegelerimizin değil, 80 milyonun kurultayıdır. 3 Şubat’ta herkesi Ankara’ya davet ediyorum. Partili olun olmayın kaderinize el koyun.”

22 OCAK

erdogan

ERDOĞAN: BİZİM KÜRT VATANDAŞLARIMIZLA BİR SORUNUMUZ YOK


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin, "Şunu çok açık, net söylüyorum: Bizim Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz yoktur ve olay Kürt koridoru meselesi de değildir. Olay terör koridorunu bizim yok etme meselesidir." ve "Ne zaman iş biterse, bizim orada durmaya da zaten merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için de birilerinden icazet almak gibi bir derdimiz yok." açıklamalarında bulundu.

Eski Devlet Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında vefat etti.

Diyarbakır'da görülen terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında yargılanan HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı.

23 OCAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki son gelişmeler ve Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

24 OCAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'la telefonla görüştü. Erdoğan, telefon görüşmesinde, terörle mücadele çerçevesinde PYD/YPG'ye ABD'nin silah desteğine son vermesi gerektiğine dikkati çekti.

25 OCAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. Ordu'nun Hatay'daki Harekat Merkezi'ne giderek harekat hakkında bilgi aldı. Erdoğan, Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını belirterek Zeytin Dalı Harekatı'nın netice alınana dek süreceğini ve Afrin'in de terör unsurlarından temizlenmesinin akabinde asli sakinlerine teslim edileceğini bildirdi.

26 OCAK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Afrin'de operasyonlar yapılıyor. Yapılmalı mı? Evet, yapılmalı, hiçbir itirazımız yok. Kahraman ordumuza sonuna kadar güveniyoruz." dedi.

 

BAKANLAR KURULU KARARIYLA METAL İŞÇİLERİNİN GREVİ ERTELENDİ


Bazı iş yerleri için alınan grev ve lokavt kararlarının, milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesi hakkında Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bugünkü sayıda yayımlanan karara göre, Türk Metal İşçileri Sendikası tarafından 145, Birleşik Metal İşçileri Sendikası tarafından 30 ve Çelik-İş Sendikası tarafından 4 iş yerinde alınan grev kararı ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından aynı iş yerleri için alınan lokavt kararının, milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesinin Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldığı bildirildi.

resmi-gazete

27 OCAK

UMUT ORAN SOSYALİST ENTERNASYONEL'DEN İSTİFA ETTİ


CHP'li Umut Oran, 3 yıldır sürdürdüğü Sosyalist Enternasyonal (SE) Başkan Yardımcılığı görevinden, "SE, Suriye'deki Yeni İnsani Felaket Konusunda Uyarıyor" başlıklı açıklaması üzerine "Mehmetçik'in Türkiye'yi tehdit eden terör örgütlerine karşı mücadelesinde haklı olduğuna ve hiçbir gerekçenin eli kanlı terör örgütlerine karşı mücadeleye darbe vurmaması gerektiğine inanıyorum." diyerek istifa etti.

29 OCAK

-Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkında, TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK'ya karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

31 OCAK

- CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan adayı olacağını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, elinde bir dosya ile CHP Genel Merkezi'ne gelerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.
-------------------------

ŞUBAT

3 ŞUBAT

CHP BİZ KEZ DAHA 'KILIÇDAROĞLU' DEDİ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa yeniden Kemal Kılıçdaroğlu seçildi. Kılıçdaroğlu 790, Muharrem İnce ise 447 oy aldı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, "Suriye'de toprak bütünlüğü sağlanacak, akan kan duracaksa Suriye devletiyle, hükümetiyle derhal ilişki kurmak gerekiyor. Sadece Suriye ile değil benzer ilişkiyi Irak merkezi hükümetiyle de kurmak zorundayız." diye konuştu.

CHP'nin 36. Olağan Kongre'sinde Kılıçdaroğlu bir kez daha genel başkanlığa seçildi CHP'nin 36. Olağan Kongre'sinde Kılıçdaroğlu bir kez daha genel başkanlığa seçildi


4 ŞUBAT

İNCE'NİN KURULTAY ÖFKESİ


163 delegenin imzasıyla aday olup 447 oy alan İnce, 1082 imzayla aday olup 790 oyla seçilen Kılıçdaroğlu’na çıkıştı.  Muharrem İnce, CHP Genel Başkanlığı’na yeniden seçilen Kemal
Kılıçdaroğlu için sosyal medya üzerinden şu mesajları paylaştı: “İmzasını aldığı delegenin oyunu alamadı.” “Kendi partinizin delegesinden imza alıp oy alamıyorsanız milletten nasıl oy alacaksınız? Sokakta varız. Örgüt tabanında varız. Onun için haklı mücadelemize devam edeceğiz”

KOMÜNİST BAŞKAN HALKA HESAP VERDİ


Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, bir yıllık gelir-gider hesabını pankart yaptırıp belediyenin önüne astı. Başkan Maçoğlu, seçim öncesi hazırladıkları programda şeffaflık sözü verdiklerini hatırlatarak, yaptığı bu uygulama vaatleri arasında olduğunu söyledi.

Seçildiği günden itibaren farklı çalışmalarıyla gündme gelen komünist başkan her yıl olduğu gibi bu yılda gelir gider tablosunu belediye binasına astı. Seçildiği günden itibaren farklı çalışmalarıyla gündeme gelen komünist başkan her yıl olduğu gibi bu yılda gelir gider tablosunu belediye binasına astı.


5 ŞUBAT

ERDOĞAN VATİKAN'DA PAPA İLE GÖRÜŞTÜ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile bir saat süren baş başa görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan ile Papa Franciscus arasındaki görüşmede, ABD yönetimine Kudüs kararının sakıncaları ve uygulamaya geçirilmemesi yönünde telkinleri sürdürmenin önemine değinildi. Görüşmede Kudüs'ün, BM kararları ve uluslararası hukuk tarafından belirlenmiş statüsünün muhafaza edilmesi gerektiği vurgulandı. Yabancı düşmanlığı ve İslamofobi ile ortak mücadeleye değinilerek dinleri terörle ilintilendirmenin yanlış olduğu vurgulanan görüşmede, İslam'ı terörle özdeşleştirmeye yönelik kışkırtıcı söylemlerden uzak durulması gerektiği belirtildi.

6 ŞUBAT

TABİPLER VE BAROLARA TÜRK VE TÜRKİYE YOK


Açıklamalarıyla iktidarın şimşeklerini üzerine çeken Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’nin isminden Türk-Türkiye’nin çıkarılması gündemde. Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’nin isminden “Türkiye” ve “Türk” ifadesinin süratle çıkarılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların vatanı koruma ile ilgili mücadelede yanımızda yer alma gibi bir durumu yok” dedi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin “Savaş halk sağlığı sorunudur” açıklamasını yaptıkları gerekçesiyle 11 üyesi gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği ile Türkiye Barolar Birliği’nin başındaki ‘Türk’ ifadesinin çıkarılması gerektiğini söyledi.

MİLLETİN KALBİNDEN SİLEMEZLER

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Erdoğan’ın açıklamasına bu karşılığı verdi. “Bizim milli duruşumuz biliniyor. Cumhurbaşkanı’nı parti gözlüklerini çıkarıp Türkiye’ye milli gözlükle bakmaya davet ediyoruz” dedi.

CHP: KURUMLARA NEFRET UYGULUYOR

CHP’li Özgür Özel, Erdoğan’ı, kurumlara karşı ‘nefret ve şiddet uygulamakla’ suçladı..

MHP: SUÇ VARSA DERHAL KAPATILSIN 

MHP’li Zihni Açba, bu çağrıyı yaptı. “Aksi takdirde gündem meşgul edilmesin” dedi.

8 ŞUBAT

AFRİN OPERASYONU SİYASETE ALET EDİLMEMELİ


Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Mehmetçik Suriye’de çatışırken, şehit olurken harekatın siyasi malzeme yapılmasına tepki gösterdi. TSK’nın bu harekattan başarıyla çıkacağını söyleyen Başbuğ
şöyle konuştu: “Afrin’de Mehmetçik çatışırken, şehit olurken, ‘Siyasidir’ falan gibi söylemlerin tartışılma zamanı değil. Bu konular siyasete alet edilmemeli. BU ordunun mayası o kadar sağlam ki kendisine yapılan bütün hainliklere rağmen verilen görevi en iyi şekilde yapmak için canla başla uğraşıyor. Kanını akıtıyor, şehit veriyor. Olayı böyle değerlendirmemiz gerekiyor.

12 ŞUBAT

KILIÇDAROĞLU'NUN A TAKIMI BELLİ OLDU


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 36. Olağan Kurultayı sonrasında birlikte görev yapacağı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile Parti Sözcülüğü görevine Bülent Tezcan getirildi. Mehmet Akif Hamzaçebi'nin Genel Sekreter olarak görev yapacağı MYK'de, Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevi Tuncay Özkan'a, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevi ise Gamze Akkuş İlgezdi'ye verildi.

13 ŞUBAT

ENİS BERBEROĞLU'NA 5 YIL 10 AY HAPİS CEZASI


CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasına ilişkin, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nce yeniden yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, sanık Enis Berberoğlu hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan verilen 25 yıllık hapis cezasına ilişkin hükmü kaldırdı. Daire, eylemin "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle Berberoğlu'nu 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırdı.

14 ŞUBAT

KILIÇDAROĞLU: REFERANDUMDA YÜZDE 51.2 HAYIR OYU ÇIKTI


CHP lideri, başkanlık sistemi getiren düzenlemenin sandıkta reddedildiğini söyledi. YSK’ya çöreklenmiş bir yapının halkın kararını değiştirdiğini öne sürdü. Kemal Kılıçdaroğlu, bu açıklamayı İsmail Küçükkaya’nın Fox TV’deki “Çalar Saat” programında yaptı. “Devletin parasını, uçağını, her şeyini kullanmalarına rağmen başarılı olamadılar” dedi. Önümüzdeki seçimlerde sonuçlarla oynanmaması için önlem alacaklarını açıkladı. CHP’lilere “Bunun altyapısını oluşturuyoruz. 2019’da gerçek demokrasiyi getireceğiz” mesajı verdi.

17 ŞUBAT

TOPBAŞ'TAN İMZALAR ANKARA'DAN İTİRAFI


Kadir Topbaş, HDP’li vekil ile görüşmesinde çarpık yapılaşmadan kendisinin sorumlu olmadığını söylemiş. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Topbaş ile görüşmesini Meclis’te şöyle anlattı: “Arkadaş sen bu imarları nasıl veriyorsun dedim. O da bana ‘Onların hiçbirine ben imza atmıyorum. Hepsi Ankara’da imzalanıyor’ dedi.

19 ŞUBAT

DEMİRTAŞ'A FEZLEKE


HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 5 ayrı suçtan dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı.

20 ŞUBAT

AKP-MHP İTTİFAKININ ADI BELLİ OLDU


AKP ile MHP’nin üzerinde anlaştığı ittifakın adını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Cumhur ittifakı diyebiliriz” ifadesiyle netleştirdi. Bu ismi MHP lideri Devlet Bahçeli, aralık ayında ‘Cumhur ittifak’ diye açıklamıştı Erdoğan, ittifakın kaç partili olacağı sorusuna “Artık bu bitmiştir. Şu andaki görüntü iki partili gibi görünüyor. Ama bu üç olamaz diye bir şey yok. Şimdi iki parti olarak biz AK Parti ve MHP olarak kesinleşmiş olan bu” dedi. AKP ve MHP, Mart 2019’da yapılacak yerel seçime ayrı ayrı girecek ve ittifak yapmayacak. Üzerinde uzlaşılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili ittifakında ise parti, oy pusulasında hem ayrı ayrı, hem de yan yana yer alacak. Pusulada bu partilerin amblemlerinin üzerinde ittifakın adı da yazılı olacak. Her parti vekilini kendine ait bölümde verilen oya göre alacak. Partiler, uzlaşma metnini YSK’ya bildirecek.

21 ŞUBAT

KOALiSYONUN ADI iTTiFAK OLDU


26 maddelik ittifak paketi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. AKP-MHP’nin 2019 seçimi için oluşturdukları “Cumhur” ittifakı yasa teklifinde şu başlıklar göze çarpıyor. Mühürsüz zarflar geçerli olacak. İttifak %10’u geçerse, ittifaktaki partiler de barajı geçmiş sayılacak. Bir partiden istifa etmeden, başka partiden aday olunabilecek...

23 ŞUBAT

AKŞENER: SIĞINMA YASASI


İYİ Parti lideri Meral Akşener, 2019’daki büyük seçimde istediği oyu alamayacağını anlayıp ittifaka sığınan AKP ve MHP’yi şöyle eleştirdi: “AKP ile MHP’nin ittifakı ve buna ilişkin düzenlemeyi ben sığınma yasası olarak tanımlıyorum. Bu ittifak düzenlemesi, AKP Genel Başkanı’nın o büyük güç algısının yerle bir olması anlamına gelir. Ayrıca kendi seçmenine cevap veremeyeceği sorular ortaya çıkaracaktır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde İYİ Parti olarak aday çıkaracağız. Ben adayım. Her parti aday çıkarmalı. Birinci tur önemli. CHP adayı ikinci tura kalırsa, şartsız şurtsuz destekleyeceğiz. Eğer ikinci tura Erdoğan ile ben kalırsam şansımız % 50, % 50 olur... 

MUHARREM İNCE: ÇIKAR İTTİFAKI


CHP’li Muharrem İnce, Erdoğan’ın “Cumhur İttifakı” adını verdiği AKP-MHP ortaklığına 'Çıkar İttifakı' adını verdi. İnce “İttifak ikili değildir. Bu ittifak üçlü bir ittifaktır. AKP, MHP ve YSK (Yüksek
Seçim Kurulu) ittifakıdır. Bunun karşısında biz de bir ittifak yapmalıyız. Hangi görüşten olursa olsun biz milletle ittifak yapmalıyız. Soyulan, ezilen bu Türkiye’ye, özgürlükleri kısıtlanan Türkiye’ye hep birlikte
karşı koyabiliriz." dedi

25 ŞUBAT

SOYLU’DAN VEDA GİBİ SÖZLER


İçişleri Bakanı, “Sıkıntıda olduğunuz görülüyorsa geri çekilmek erdemdir” dedi. Çocuklarını özlediğini söyledi Süleyman Soylu, Trabzon Ortahisar’da AKP’li gençlere seslendi. “Geri adım atmak da erdemdir” dedi. “Erdoğan’ın neferi olarak kalma” sözü verdi. Partilerden “haklarını helal etmesini” istedi. Oğlu ve kızıyla daha çok birlikte olmayı arzuladığını açıkladı.

27 ŞUBAT

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu'nda düzenlenen ATO Olağan Meclis Toplantısı'nda, katılımcılara hitap etti. Yıldırım, "2018'de Türkiye, dar boğaza girecek, şöyle olacak böyle olacak.' Biz, bu hikayeyi daha önce de dinledik. Biz, ülkemize güveniyoruz, özel sektörümüze güveniyoruz, milletimize güveniyoruz, ekonomimize güveniyoruz. Kim hangi silahıyla hangi aracıyla gelecekse buyursun gelsin." dedi. Yıldırım, "Bugün, bize ders vermeye çalışıyorlar, soykırımdan bize hesap sormaya çalışıyorlar. 'Ermeni soykırımı, 1915 olayları.' Siz bir kere bunu bize soracağınıza dönün utanç dolu tarihinize bir bakın." diye konuştu.

28 ŞUBAT


DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Sami Türk, görevinden istifa etti.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

1 MART

İKTİDAR DA MUHALEFET DE SAADETİN PEŞİNDE


2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi için ittifak arayışında Saadet Partisi kilit konumda. Erdoğan cevap bekliyor... Akşener “SP ile ittifak isteriz” diyor. Seçimi ilk turda kazanabilmek için yüzde 50+1 oy oranı
gerekiyor. Yüzde 1’lik oy oranı bile seçimi etkileyebilir. Bu yüzden iktidar ve muhalefet, orana bakmadan kendisine yakın gördüğü partiyle ittifak peşinde.  Erdoğan, MHP ile yaptığı ittifakı garantiye almak için, Temel Karamollaoğlu’ nun Saadet Partisi’ni de katmak istiyor. Ancak Erdoğan’ın rakibi Meral Akşener de SP’nin peşinde.

saadet

CHP'DEN GÜL İÇİN SÜRPRİZ DESTEK


CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, “Saadet Partisi’nin adayının Abdullah Gül olmasını temenni ediyoruz” dedi. Hatta adaylık için yeterli imza toplanamaması halinde destek verebileceklerini söyledi.

4 MART

SAADET PARTİSİ, AKP-MHP İTTİFAKINA SOĞUK


Seçimin “Anahtar” partisi haline gelen Saadet’in lideri Temel Karamollaoğlu AKP-MHP ittifakına neden soğuk baktıklarını şöyle açıkladı: Belli bir istikamette olanlar bir araya gelebilir ama onlarla olmayanlara hain diyorlar. Milli olmak fabrika satıp ülkeyi samana muhtaç etmek değildir.  Adalette 80. sırada, yolsuzluk asgari ücret ve açlık sınırında zirvede bir ülke olamayız. Tek dertleri 14 şeker fabrikası ile Kanal İstanbul’u satmak. Millilik bütün milleti hatasıyla, sevabıyla kucaklayabilmektir.  Siz milletin yarısını elinizin tersiyle itip kendinizi milli addederseniz bu komik kalır. Ekonomide dışa bağımlı, borçlu bir ülke olamayız. Avrupa ve Amerika’nın etine, sütüne, samanına, buğdayına muhtaç ülke olmak istemiyoruz.

8 MART

ERDOĞAN: MEYDANI BUNLARA BIRAKMAYIN


Erdoğan’dan din tüccarları uyarısı: FETO olayı da böyle oldu, meydanları bunlara bırakmayın. Cumhurbaşkanı, isim vermeden Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’nı böyle uyardı. “İslamın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar aciz bunlar” dedi.

9 MART

KORUMALARA 3 MİLYON LİRAYA 5 CİP


“Bunlar eskidi” dediler, değiştirdiler 1 milyon 100 bin liralık makam aracına binen Meclis Başkanı Kahraman’ın korumalarının araçları yenilendi korumalara 2 milyon 950 bin liraya Toyota Land Cruiser Prado marka cip tahsis edildi. Her birinin fiyatı 690 bin liraydı. Ancak filo indirimiyle fiyatı 590 bin liraya düştü.
10 MART

CHP'DE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ


CHP'nin 19. Olağanüstü Kurultayı'nda kabul edilen yeni tüzüğe göre parti cumhurbaşkanı adayını, "seçmen yoklaması, ön seçim, aday yoklaması ya da merkez yoklaması" yöntemlerinden biriyle belirleyecek. Tüzükte milletvekili adaylarının belirlemesindeki yüzde 85 ön seçim şartı korunurken, gençlik kotası ise yüzde 10'dan 20'ye çıkarıldı.

CUMHUR İTTİFAKINA KATIL DİYORLAR BEN DELİ MİYİM?


İttifaka katılmadığı için iktidarın hedefinde olan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, tüm kapıları kapattı. Başlıktaki soruyu soran Karamollaoğlu “Bu millet, 20 tane değil, 250 milletvekilliğine bile satılamaz. Herkes bilsin” dedi.

 

13 MART

İTTİFAK UYKUSU!


AKP ile MHP’nin ittifak yasa tasarısının görüşülmesine dün 17.25’te başlandı. Bugün sabah 09.40’ta bitti. 26 madde 1 gecede geçti . İttifak tasarısı görüşmelerinin birkaç gün sürmesi bekleniyordu. Ancak AKP 1 gecede geçirmeye karar verdi. Görüşme uzadıkça sinirler gerildi, tahammül kalmadı, kavgalar çıktı. Görüşme maratonuna dayanamayan milletvekilleri, Genel Kurul salonunda sıraların üzerinde uykuya daldı. CHP’nin “seçim güvenliği tehlikeye düşer” diyerek karşı çıktığı tasarı oldubittiyle yasalaştı. CHP’li Musa Çam, Erdoğan ve Bahçeli’yi sert eleştirince gerginlik çıktı. MHP’liler Çam’ı dövdü. Vekiller kuliste birbirine girdi.

İttifak yasasını görüşüldüğü Meclis'te vekiller uykuya yenik düştü. İttifak yasasını görüşüldüğü Meclis'te vekiller uykuya yenik düştü.


14 MART

ŞAİBELİ 500 MİLYON ZARF


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimler için hazırlıklara başladı. Bu kapsamda, Devlet Malzeme Ofisi’ne (DMO) 500 milyon adet seçim zarfı sipariş edildi. Bu durum kafaları karıştırdı. Çünkü, üç seçimde her seçmen, iki ayrı zarf kullanacak. 55 milyon seçmen için 110 milyon zarf gerekiyor. Yasa gereği zarflar seçmen sayısının yüzde 18’i oranında daha fazla basılıyor. Bu durumda yaklaşık 130 milyon zarf gerekiyor. Ancak YSK 500 milyon zarf bastırıyor. Sayıştay’ın hazırladığı raporla ortaya çıkan durumu değerlendiren CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, şu ifadeleri kullandı: “Bu kadar zarf şaibe yaratır” dedi.

15 MART

ERDOĞAN  İTTİFAK YASASINI ONAYLADI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7102 sayılı "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir hakkında, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin konuşmasında terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

18 MART

BİRİLERİ VAR AMA ATATüRK YOK


Kültür Bakanlığı’nın zaferin yıldönümü için “BiRiLERi VAR” sloganıyla hazırlattığı kamu spotu ve afişlerde Ulu Önder Atatürk’e yer verilmedi  Bugün, 18 Mart... Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasıyla kazanılan, tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü Yıldönümü... Atatürk’süz bir zafer düşünülemez... Ancak, onun adını unutturmak isteyenler var. Kültür Bakanlığı, Çanakkale Zaferi için “Birileri Var” sloganıyla afişler ve kamu spotu hazırlattı. Ne yazık ki hiçbirinde Atatürk’e yer verilmedi. Sadece, kimlere, kaç tane dağıtıldığı bilinmeyen bir kartpostala Atamızın resmi konuldu.

18-mart

MECLİS, ATATÜRKSÜZ MECLİS TARİHİ YAZDI


Görülmemiş vefasızlık,  “Meclis-i Mebusan’dan Günümüze Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı” adlı 243 sayfalık kitapta yapıldı. Önsözünü İsmail Kahraman’ın yazdığı kitapta, Abdülhamit’in adı iki
kez anılırken, Atatürk’e değinilmedi Kitapta, Atatürk ve İnönü’nün bu fotoğrafı kullanıldı. Altına, “1920’li yıllarda bir Meclis toplantısı” diye yazıldı.


Fotoğraf altında bile Atatürk'ün adı geçmedi. Fotoğraf altında bile Atatürk'ün adı geçmedi.


ŞAMİL TAYYAR'DAN BOMBA: FETO BORSASI VAR


Bir TV kanalının “Dinamit” adlı programına çıkan Tayyar, FETÖ’yle mücadele konusunda iktidara çarpıcı eleştiriler yaptı. “Örgütün altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanetti. İhanet kısmının kaçmasına göz umuldu. Birçok ilde FETÖ borsası kuruldu. Milyon dolarlar dönüyor. Sıkıntı büyük. Devlette hâlâ görev yapanlar var. Kripto falan deniyor ya, hayır açık. Herkesin kendine göre bir adamı var. Bir şekilde korunabiliyorlar. Cumhurbaşkanımızın etrafı bile kuşatma altında.”

MHP YİNE 'BAHÇELİ' DEDİ


Devlet Bahçeli, MHP'nin 12. Olağan Kurultayı'nda, salonda hazır bulunan 1176 delegenin tamamının imzasıyla Genel Başkanlığa tek aday gösterildi. Devlet Bahçeli, genel başkanlığa yeniden seçildi. Seçimlere tek aday olarak giren Devlet Bahçeli, kullanılan 1169 oyun, geçerli olan 1167'sini olarak Genel Başkanlığa yeniden seçildi.

BAHÇELİ A TAKIMINI BELİRLEDİ


MHP'nin 12. Olağan Büyük Kurultayı'nda, 75 kişilik Merkez Yönetim Kuruluna (MYK) 45 yeni isim seçildi. Başkanlık Divanı üyelerinden Genel Başkan Yardımcıları Şefkat Çetin, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Oktay Öztürk ve Mehmet Günal yeni MYK listesinde yer almadı. Genel Başkan Yardımcıları Celal Adan, Edip Semih Yalçın, Ruhsar Demirel, Emin Haluk Ayhan, Mevlüt Karakaya, Sadir Durmaz ile MHP Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Hidayet Vahapoğlu ve Mustafa Kalaycı MYK'deki yerlerini korudu. Ruhsar Demirel, Zuhal Topçu ve Nevin Taşlıçay MYK üyeliğine yeniden seçilirken, 7 kadın üye daha listede yer aldı.

19 MART

113 AKP'Lİ HAKİM VE SAVCI OLDU


Beştepe’de, hakim ve savcılar için kura töreni yapıldı. Erdoğan'ın salona gelişi sırasında hakim ve savcı adaylarının ayağa kalkıp Erdoğan'ı ayakta alkışlaması muhalefetin eleştirisine neden oldu. Törende  113 eski AKP'li hakim ve savcı olarak atandı.

HASAN CELAL GÜZEL HAYATINI KAYBETTİ


Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesinde 73 yaşında vefat etti. Anavatan Partisinden (ANAP) 1986 yılında Gaziantep milletvekili seçilen Hasan Celal Güzel, Devlet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018'i "Hasan Celal Güzel Kültür Yılı" ilan ettiklerini açıkladı.

20 MART

KILIÇDAROĞLU: CÜBBELERİNİZE DE İLİK AÇTIRIN


Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı ayakta alkışlayan yargı üyelerine sert çıktı:Saraydaki kura töreninde yeni atanan hakim ve savcılar Erdoğan’ı ayakta alkışlamıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, o yargı üyelerine şöyle seslendi: “Sormak istiyorum, bir partinin genel başkanı içeri girdi diye niye ayağa kalktınız? Cübbelerinize ilik açıp düğme diktirin. Önünüzü de iliklersiniz.

'BUNUN ADI AKP MAHKEMESiDiR'


CHP'li Barış Yarkadaş, AKP’nin çeşitli kademelerinde çalışmış 113 ismin Sarayd'a törenle hakim ve savcı yapılmasına tepki gösterdi!. CHP’li Barış Yarkadaş bu törende gözden kaçanları açıkladı. Ataması yapılan 1236 isimden 113’ünün daha önce AKP’nin çeşitli kadrolarında görev aldığını söyledi. Yarkadaş, “AKP’li avukatlar yazılı sınavı geçebilsin diye önce 70 puan sınırı kaldırıldı. Referansı AKP olanlar hakim ve savcı olarak atandı. Bunlar adil bir mahkemenin değil ancak AKP mahkemesinin birer üyesi olurlar” dedi.

21 MART

İSTİKLAL MARŞIMIZI İLAHİ YAPTILAR


AKP’li Kocaeli Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü ve İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97’nci Yıldönümü nedeniyle tören düzenledi. Törende İstiklal Marşı, ilahi gibi okundu. Bu sırada büyük bir saygısızlık yaşandı... Salonda bulunanlar İstiklal Marşı’nı yerinden kalkmadan rahat koltuklarında oturarak dinledi.Oysa şehitlerimize saygı gereği İstiklal Marşı okunurken ayakta eşlik edilir. Marşımıza yapılan saygısızlık vicdanları yaraladı.

22 MART


CAMİYE AFİŞ


Giresun Bulancak’taki Sarayburnu Camii’ne, Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle hazırlanan üzerinde Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu afiş asıldı. CHP İl Başkanı Necati Tığlı, camiye gelen cemaatin de tepkisini alan bu uygulamayı, “Halkımızın temiz duygularıyla oynuyorlar” diye eleştirdi.

Erdoğan afişinin altındaki pankarta ise “Müslümanların diktiği her fidan onun sadakasıdır” sloganı yazıldı. Erdoğan afişinin altındaki pankarta ise “Müslümanların diktiği her fidan onun sadakasıdır” sloganı yazıldı.


 

23 MART

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'e polise hakaret suçundan yerel mahkemenin verdiği 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

29 MART

MECLİS BAŞKANI KADIN SANATÇILARI SAHNEDEN İNDİRDİ


TBMM Çanakkale Şehitlerini anma etkinliğinde, Devlet Tiyatroları'nın 3 gün provasını yaptığı gösteriye 1 saat kala, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da katılacağı gösteride kadın oyuncuların sahneye çıkması engellendi. Kararın Meclis Başkanı Kahraman'ın talebiyle alındığı bildirildi.

Devlet Tiyatroları'nın 3 gün provasını yaptığı gösteriye 1 saat kala kadın oyuncuların sahneye çıkması engellendi. Devlet Tiyatroları'nın 3 gün provasını yaptığı gösteriye 1 saat kala kadın oyuncuların sahneye çıkması engellendi.


------------------------------

1 NİSAN

AKŞENER YENİDEN GENEL BAŞKAN


İYİ Parti'nin 1. Olağanüstü Kurultayı'nda Meral Akşener, 1060 delegenin oyuyla yeniden genel başkan seçildi.  Akşener konuşmasında iktidara yüklendi. “Türkiye korku nedeniyle sessizlik yaşıyor” dedi.  “Akşener sözlerini söyle sürdürdü Türkiye'de insanlar başına bir şey gelmesinden endişe ediyor. Ekonomi tepetaklak olmuş yokuş aşağı inerken, korkunun suskunluğunu, huzurun sessizliği gibi yutturuyorlar. Bizler, biz İYİ’ler korku duvarlarını yıkacağız. Bizler korkudan susanlardan değiliz. Bağıranlara boyun eğenlerden hiç değiliz. Gerçeklerin üstünü korku gücüyle örtemezsiniz.”

Akşener Genel Bakan seçilmesinin ardından kürsüden esti gürledi. Akşener Genel Bakan seçilmesinin ardından kürsüden esti gürledi.

2 NİSAN
VATANDAŞLA HAREM-SELAMLIK BULUŞMA


Edirne İpsala’nın AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Kerman, “vatandaşlarla buluşma” adı altında bir toplantı düzenledi. Kadın ve erkekler ayrı oturtuldu. Harem-selamlık toplantıya CHP Milletvekili Erdin Bircan’dan tepki geldi. Bircan, “Atatürk’ün kazanımlarını silmeye hiçbir densizin gücü yetmez” dedi.

Belediye'de harem-selamlık 'vatandaş buluşması' Belediye'de harem-selamlık 'vatandaş buluşması'


3 NİSAN
ERDOĞAN VE PUTİN BİRLİKTE TEMEK ATTI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi ziyaret için Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Putin, Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) temel atma törenine video konferans yöntemiyle katıldı. İki lider, "Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı"na başkanlık yaptı.


Erdoğan ve Putin Akkuyu termik santralinin temelini video konferansla attı Erdoğan ve Putin Akkuyu termik santralinin temelini video konferansla attı


4 NİSAN

BEŞTEPE'DE 3 ZİRVE


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Suriye konulu "Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi" düzenlendi.  Üçlü Zirvesi'nin ardından yapılan ortak açıklamada, terörle mücadele kisvesi altında sahada yeni gerçeklikler yaratılmasına dair her türlü girişimin reddedildiği belirtilerek Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğü ile komşu ülkelerin ulusal güvenliğini zayıflatmayı amaçlayan ayrılıkçı gündemlere karşı durma kararlılığı vurgulandı. Terör örgütlerinin ateşkes rejimine katılmış ve katılacak silahlı muhalif gruplardan ayrıştırılmasının önemine dikkat çekilen açıklamada, Suriyelilerin BM'nin uygun şekilde gözetimi altında oy kullanacağı serbest ve adil seçimler vasıtasıyla ihtilafa siyasi çözüm bulmalarına yardımcı olma gerekliliği yinelendi.

Erdoğan, Putin ve Ruhani Suriye konulu 3'lü zirvede bir araya geldi. Erdoğan, Putin ve Ruhani Suriye konulu 3'lü zirvede bir araya geldi.


5 NİSAN

KILIÇDAROĞLU'NA BİR DAVA DAHA


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 3 Nisan'da partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarından dolayı 500 bin liralık tazminat davası açtı.

MUHALEFETiN SESi MECLiS’TE DE KISILDI


Gerçeği söyleyenlere hiçbir yerde yaşam hakkı tanınmıyor AKP’nin istediği oldu. Vekillerin uluslararası sözleşmelerle ilgili konuşma süresi 10 dakikadan 3 dakikaya, parti gruplarınınki 20 dakikadan 5 dakikaya indirildi TBMM’de uluslararası sözleşmeler görüşülürken AKP’li vekiller, “Gruplar ve vekillerin bu sözleşmelerle ilgili konuşma süresinin kısaltılması” için önerge verdi. CHP, önergenin iç tüzüğe
aykırı olduğunu söyledi. Meclis’te sert tartışmalar yaşandı. CHP, önergeyi işleme alan Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a tepki gösterdi. Sonra da Genel Kurul Salonu’nu terk etti.

“Süre kısaltma önergesi” AKP’lilerin oyuyla kabul edildi. “Süre kısaltma önergesi” AKP’lilerin oyuyla kabul edildi.


10 NİSAN

HDP'Lİ 8 VEKİLE FEZLEKE


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP'li 8 milletvekili hakkında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, hükümetini, devletin askerini veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama", "terör örgütü propagandası yapmak", "Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı davranmak" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından fezleke hazırlandı.

‘DEİZM RAPORU İTTİFAKI SARSTI


Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Deizm’ raporu ittifakı sarstı. Bahçeli, MHP Grubu’nda “Deizm ile uğraşanlar haram yiyenlere baksın” dedi. Erdoğan da, AKP Grubu’nda Bakan Yılmaz’ı “Olmaz böyle şey” diye fırçaladı

Bakan Yılmaz'ı kürsüye çağıran Erdoğan tamamı anlaşılmayan konuşmada 'olmaz öyle şey' dedi Bakan Yılmaz'ı kürsüye çağıran Erdoğan tamamı anlaşılmayan konuşmada 'olmaz öyle şey' dedi


16 NİSAN

REFERANDURMUN YIL DÖNÜMÜNDE OTURMA EYLEMİ


CHP tarafından Türkiye genelinde OHAL'in kaldırılması için eş zamanlı oturma eylemi yapıldı. CHP'liler bugün Türkiye'nin dört bir yanında 16 Nisan referandumunun yıl dönümünde OHAL'e karşı oturma eylemi gerçekleştirdi. Değişik kentlerin merkezlerinde "OHAL değil, demokrasi istiyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen oturma eylemlerinde, OHAL'e son verilmesi ve baskıcı politikaların son bulması talebi dile getirildi.

Rerfarandumun yıl dönümünde tüm Türkiye'de oturma eylemi Rerfarandumun yıl dönümünde tüm Türkiye'de oturma eylemi


17 NİSAN

BAHÇELİDEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nin 26 Ağustos'ta yapılmasını önerdi. Bahçeli konuşmasında, "Bu şartlarda Türkiye'nin seçim için 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir. Seçimler 26 Ağustos 2018 Malazgirt zaferinin yıldönümünde yapılmalıdır." dedi.

Bahçeli erken seçim istedi. Bahçeli erken seçim istedi.


18 NİSAN

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISININ ARDINDAN ERDOĞAN 'SEÇİMLER 24 HAZİRAN'DA' DEDİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabulünün ardından yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki seçimlere ittifak içinde girme konusunda mutabık bulunduğumuz Sayın Bahçeli ile de yaptığımız istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Cumhurbaşkanıyla yaptığım müspet ve mümbit görüşmeyle önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben şuurunu 7 Ağustos Yenikapı ruhuyla teyit ederek tarihi mutabakata ulaştık. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır." ifadesini kullandı.

AKŞENER: İYİ PARTİ SEÇİME GİRECEK, HERKES AYAĞINI DENK ALSIN


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim tarihini açıklamasının ardından partisinin seçime girip giremeyeceği tartışmalarına yanıt verdi. Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda konuşan Akşener, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek erken seçimlere partisinin gireceğini bildirdi. Akşener, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek erken seçime ilişkin, "İYİ Parti seçime girecek. Bu konuda herkesi ayağını denk almaya davet ediyorum" dedi. Akşener, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacağını da söyledi.

22 NİSAN

YSK TARTIŞMALARA NOKTAYI KOYDU


Yüksek Seçim Kurulu 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekilliği genel seçimine, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti (DP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi ve Vatan Partisinin girebileceğine karar verdi. Bu açıklama İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği tartışmalarına da nokta koydu.

CHP'DEN TARİHİ DEMOKRATİK TAVIR


CHP'li 15 milletvekili partilerinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçti. Toplam milletvekili sayısı 5 olan İYİ Parti, CHP'den 15 milletvekilinin katılımıyla TBMM'de grup oluşturabilecek sayıya ulaştı. Seçim Kanunu'nda, "Siyasi partilerin milletvekili genel ve ara seçimlerine ve belediye başkanlığı ile belediye meclisi, il genel meclisi üyelikleri genel ve ara seçimlerine katılabilmeleri için illerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisinde gruplarının bulunması şartı" hükmü yer alıyor. Böylece, İYİ Parti'nin seçime katılabilmesi sağlandı. Meral Akşener, 15 CHP'linin partilerinden istifa edip İYİ Parti'ye geçmelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Hukukun ve millet iradesinin önüne konan bu engelin aşılmasında, CHP ve değerli Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu tavır her türlü takdirin üzerindedir. Tarihi bir demokratik tavırdır. Siyaset ve demokrasi tarihimizde övgüyle yerini alacaktır” ifadesini kullandı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talebiyle İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talebiyle İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili

AKP'DEN CHP'YE VEKİL TEPKİSİ


AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin "İlke ittifakından bahseden Kılıçdaroğlu, siyasi bir onursuzluğa imza atmıştır." ifadelerini kullandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise "Bu kirli ve ahlaksız icraatıyla CHP yönetimi, Cumhuriyetin kurucu partisi CHP'yi bir başka partiye stepne yapmıştır." değerlendirmesini yaptı.

23 NİSAN

İYİ PARTİNİN ADAYI MERAL AKŞENER


İYİ Parti'den yapılan açıklamada, Genel Başkan Meral Akşener'in partinin cumhurbaşkanı adayı olacağı bildirildi. Partiden yapılan yazılı açıklama twitter hesabından da "Genel Başkanımız Meral Akşener her durumda Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Bu yol nereye kadar giderse, oraya kadar gitmekte kararlıyız. Milletimize saygıyla duyurulur." notuyla paylaşıldı.

iyi


24 NİSAN

PARTİSİNDEN KILIÇDAROĞLU'NA TAM YETKİ

CHP Parti Meclisi, oy birliğiyle, siyasi ittifak görüşmelerinin yürütülmesi, bununla ilgili gerekli her türlü işlerin, işlemlerin yapılması ve gerekli her türlü kararın alınması konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi.

25 NİSAN

SİYASET KULİSLERİNİ HAREKETLENDİREN GÖRÜŞME


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü. Gül'ün İstanbul Maslak'ta bulunan çalışma ofisindeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti. Karamollaoğlu, yaklaşık 2 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapmadan ofisten ayrıldı.

Karamollaoğlu, Abdullah Gül'le ofisinde 2 saat 15 dakika görüştü Karamollaoğlu, Abdullah Gül'le ofisinde 2 saat 15 dakika görüştü


26 NİSAN

GÜL, TEK ADAY OLSUN TEKLİFİ


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  Abdullah Gül, görüşmesinin ardından seçim ittifakı çalışmaları kapsamında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Karamollaoğlu,  Gül ile yaptığı görüşmenin detaylarını iki liderle paylaşırken Gül'ün tek aday olarak Cumhurbaşkanlığı seçimine girmesini teklif etti.
28 NİSAN

GÜNLER SÜREN TARTIŞMANIN ARDINDAN GÜL, 'ADAY DEĞİLİM' DEDİ


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Haziran'daki seçimlere ilişkin, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ismini zikretmesiyle başlayan hareketliliğin, kendisi dışında geliştiğini belirterek "Ben de çok geniş bir mutabakat söz konusu olursa o zaman üstümüze düşeni arkadaşlarımla beraber yapmaktan kaçınmayacağımı söylemişimdir. Temel Bey'in yaptığı temaslar sonunda böyle geniş bir mutabakatın ve arzunun ortada olmadığı da gözükmüştür. Dolayısıyla adaylığımla ilgili bir süreç artık söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül aday olmayacağını basın toplantısı ile duyurdu. Abdullah Gül aday olmayacağını basın toplantısı ile duyurdu.


MAYIS
1 MAYIS

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLADI


24 Haziran'da yapılacak seçimlerde, Cumhurbaşkanı adaylığı için siyasi partilerce yapılacak adaylık başvuruları ile seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin Yüksek Seçim Kuruluna yapacağı adaylık başvuruları başladı.
ysk

PERİNÇEK ADAY OLDU


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için adaylık başvurusunda bulundu. Perinçek, adaylık başvurusu için geldiği Yüksek Seçim Kurulu önünde başvurusunun ardından basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı adaylığı için Vatan Partisi Genel Başkanı olarak başvuruda bulunduğunu belirten Perinçek, "Türkiye'nin önünde zorluklar var, bu zorluklardan korkmuyoruz, yılmıyoruz. Bu zorlukların üstesinden gelecek ve ülkemizi, üretim ekonomisine, vatan bütünlüğüne, barışa ve huzura kavuşturacak birikimimiz var." dedi.

Perinçek, adaylık başvurusu için geldiği Yüksek Seçim Kurulu önünde başvurusunun ardından basın açıklaması yaptı. Perinçek, adaylık başvurusu için geldiği Yüksek Seçim Kurulu önünde başvurusunun ardından basın açıklaması yaptı.

KARAMOLLAOĞLU ADAYLIĞINI AÇIKLADI


Saadet Partisinin cumhurbaşkanı adayının, genel başkan Temel Karamollaoğlu olduğu açıklandı.

temel

BAHÇELİ ADAYIMIZ ERDOĞAN DEDİ


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teşkilatına, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde uyacakları hususların yer aldığı bir genelge gönderdi. Genelgede, "Birinci olarak, cumhurbaşkanı seçiminde adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi.

2 MAYIS

AKŞENER RESMEN ADAY


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurdu. Akşener, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde, cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu yapmak üzere parti yetkilileriyle YSK'ya geldi. Akşener'in gelişinden önce kurum önünde toplanan partililer, Akşener'e sloganlarla destek verdi.

meral

3 MAYIS

MHP'DEN 100 BİN İMZAYA FETÖ İMASI


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, "Bu 100 bin kişinin içerisinde eğer FETÖ, PKK desteğiyle veya buna benzer imkanlarla bir aday taraması yapılacaksa, o zaman FETÖ'nün seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı hakkında bir kanaat oluşabilir." dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptıkları istişarelerin sonunda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adaylığını destekleme kararı aldıklarını söyledi.

BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, "BBP, 24 Haziran seçimlerinde AKP listelerinden seçime girecek." dedi.

4 MAYIS

CHP'NİN ADAYI MUHARREM İNCE OLDU


CHP parti gurubu, 110 milletvekilinin katıldığı toplantıda oy birliğiyle CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olmasına karar verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda düzenlenen törende 24 Haziran'daki seçimlerde partilerinin cumhurbaşkanı adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olduğunu resmi olarak açıkladı.

törende kürsüye çıkan İnce CHP rozetini çıkarıp 'Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacağım' dedi törende kürsüye çıkan İnce CHP rozetini çıkarıp 'Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacağım' dedi

ERDOĞAN İÇİN ORTAK BAVURU


AKP Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için YSK'ye başvuru yaptı.  Başbakan Yıldırım "Tarihi bir gün yaşıyoruz. Türkiye’nin daha istikrarlı bir yönetim sistemi için çıktığımız bu yolda bir adımı hayırlısıyla atmış bulunuyoruz" dedi.

Bahçeli ve Yıldırım birlikte geldikleri YSK'da Erdoğan'ın adaylığı için başvuruda bulundu. Bahçeli ve Yıldırım birlikte geldikleri YSK'da Erdoğan'ın adaylığı için başvuruda bulundu.

CUMHUR İTTİFAKI PROTOKOL İMZALADI


AKP ve MHP'nin "Cumhur İttifakı" Protokolü, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı tarafından Yüksek YSK'ye teslim edildi. BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç da protokolün YSK'ye tesliminde hazır bulundu. YSK'ye sunulan Cumhur İttifakı Protokolü'nde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin imzası yer aldı. Partilerin 2 sayfalık 5 maddeden oluşan seçim ittifakı protokolünde, "Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı, hasmane girişimler karşısında, milli ve ahlaki duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir." denildi. Protokolde, "Aynı anlayışla Cumhur İttifakı'na destek veren BBP de bu ittifakın bir parçası konumundadır." ifadesine yer verildi.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde kullanılmak üzere 154 milyon 159 bin 80 oy pusulası basılacak. YSK'nin 371 sayılı kararı ile "24 Haziran 2018 Tarihinde Birlikte Yapılacak Olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Kullanılacak Birleşik Oy Pusulalarının Basımı İşinde Uygulanacak Usul ve Esasları Gösterir Şartname" ve ihale ilanları Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer aldı.

5 MAYIS

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili startı memleketi Yalova’dan verdi. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili startı memleketi Yalova’dan verdi.

MUHARREM İNCE İLK MİTİNGİNİ YALOVA'DA YAPTI


CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, memleketi Yalova'daki ilk mitinginde konuştu; iktidara "Sayın Meral Akşener'e imza vermek isteyenlere 'FETÖ'cü' diyecek; Saadet Partisi'ni karalayacak; Selahattin Demirtaş'ı hapse atacak; CHP'yi karalayacak. Böyle yarış olur mu?" diye tepki gösterdi. İnce, "Sünniyi Aleviyi, Çanakkale'deki gibi Türkü Kürdü kolkola getireceğim, herkesin Cumhurbaşkanı olacağım" dedi. İnce konuşmasında, söz oyunları da yaptı; "Böyle giderse 50 günde 'İnce hastalığa' tutulur bunlar" ifadesini kullandı.

DEMİRTAŞ CEZA EVİNDEN ADAY OLDU


24 Haziran'da yapılacak seçimde partilerinin cumhurbaşkanı adayının İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş olduğunu açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekilleri, eski Demirtaş'ın adaylığı için YSK'ye başvuruda bulundu.

Demirtaş adaylığının ardından cezaevinde çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paytlaşmıştı Demirtaş adaylığının ardından cezaevinde çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paytlaşmıştı


6 MAYIS

ERDOĞAN SEÇİM MANİFESTOSUNU AÇIKLADI


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda AKP İstanbul Olağan 6. İl Kongresi'nde partisinin "24 Haziran Seçimleri Manifestosu"nu açıkladı. Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye için bir milat olacağını belirterek "Seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle şahlanış ve yeniden yükseliş idealimiz, tüm unsurlarıyla hayata geçecek." dedi

Erdoğan partisinin seçim manifestosunu açıkladı. Erdoğan partisinin seçim manifestosunu açıkladı.


8 MAYIS

YATAĞA MAHKUM SEÇMENLER İÇİN SEYYAR SANDIK


YSK, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nde yatağa bağımlı kişilerin seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için aile hekimlerince verilen raporlarda aranacak usul ve esasları belirledi. Kararda, bu durumdaki seçmenler için aile hekimlerince verilen raporlarda, yatağa bağımlılığın tıbbi sebebinin, kalıcı olup olmadığının ve süresinin belirtilmesi gerektiğine karar verildi. 24 Haziran seçimlerinde ilk kez hayata geçirilecek engelli ve yatağa bağımlı hastalar için seyyar sandık uygulamasından yararlanmak amacıyla yaklaşık 2 bin 400 seçmen başvuru yaptı.

9 MAYIS

MUHARREM İNCE RAKİPLERİ DEMİRTAŞ VE ERDOĞAN'I ZİYARET ETTİ


CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi kabul etti. AKP Genel Merkezi'ndeki basına kapalı gerçekleşen kabul, 40 dakika sürdü. İnce, kabulün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkana ve AK Parti'ye, partisine başarılar diledik. Sohbet ettik, dertleştik." dedi.

10 MAYIS

İYİ PARTİ'YE GEÇEN CHP'LİLER GERİ DÖNDÜ


Seçimlere katılabilmesi için İYİ Parti'ye geçen 15 CHP milletvekili, tekrar partilerine döndü.

13 MAYIS

YSK KESİN ADAY LİSTESİNİ AÇIKLADI


YSK Cumhurbaşkanı seçimi kesin aday listesi yayımlandı. YSK kararına göre, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, kesin aday listesi Doğu Perinçek, Meral Akşener, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş ve Temel Karamollaoğlu'ndan oluştu. Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK'da kura çekimi yapıldı. Buna göre oy pusulasında Muharrem İnce 1, Meral Akşener 2, Recep Tayyip Erdoğan 3, Selahattin Demirtaş 4, Temel Karamollaoğlu 5, Doğu Perinçek ise 6. sırada yer aldı
aaa

23 MAYIS

BAHÇELİ'DEN ÇAKICI'YA ZİYARET


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alaattin Çakıcı'yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Alınan bilgiye göre Bahçeli, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi gören Çakıcı'yı mahkum koğuşunda ziyaret etti. Çakıcı ile bir süre görüşen Bahçeli, daha sonra hastaneden ayrıldı. MHP'nin Twitter hesabından da "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, rahatsızlanan Alaattin Çakıcı'yı tedavi gördüğü Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde ziyaret ediyor." mesajıyla ziyarete ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

Bahçeli'nin ziyaret fotoğrafları partisinin twitter hesabından paylaşıldı. Bahçeli'nin ziyaret fotoğrafları partisinin twitter hesabından paylaşıldı.


 

29 MAYIS

DEMİRTAŞ'TAN AYM'YE TAHLİYE BAŞVURUSU


HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunarak tahliyesini istedi. Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş, tahliye isteminin Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince reddedilmesi üzerine avukatları aracılığıyla AYM'ye bireysel başvuru yaptı. Başvuru dilekçesinde, Demirtaş'ın 4 Kasım 2016'dan bu yana tutuklu bulunduğu hatırlatılarak, bu tutukluluk durumunun, başvurucunun, seçme ve seçilme hakkının ağır ihlali olduğu belirtilerek, cumhurbaşkanı adayı olarak tutukluluğunun devamının, ihlalin ağırlığını daha da arttırdığı kaydedildi.

denir

ERDOĞAN'DAN MUHARREM İNCE'YE SUÇ DUYURUSU


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AKP'nin kuruluş aşamasında Pensilvanya'ya gittiğine" ilişkin iddiaları nedeniyle CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında "cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulundu, 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

 

2 HAZİRAN


İNCE: APOLETLERİNİ SÖKECEĞİM


CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Zeytin Dalı Harekatı Komutanı Metin Temel için, "Beni eleştirdiği yerde, general Erdoğan'ı alkışlıyor. 30 Ağustos'ta ilk emekli edeceğim general o general. Onun apoletlerini sökeceğim." dedi.

Seçim yarışına 'apolet' tartışması damga vurdu Seçim yarışına 'apolet' tartışması damga vurdu


ERDOĞAN: MİLLET SENİ SANDIĞA GÖMER


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'nin sözlerine ilişkin, "Muharrem İnce, millet sana Metin Temel Paşa'nın apoletlerini sökecek fırsatı hiçbir zaman vermez ama seni o sandığa öyle bir gömer ki çok hevesli olduğun CHP Genel Başkanlığı yarışına katılacak yüzün dahi kalmaz." dedi.

3 HAZİRAN

Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi

KİMSE KÜRTLERE DEVLET ARAMASIN


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki mitinginde, "Kimse Kürtlere devlet aramasın. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir." dedi. Diyarbakır'da vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütüyle, hendeklerle, tehditle, yağmayla, haraçla aramıza girmeye çalıştılar" dedi. Erdoğan, "Kimse Kürtlere devlet aramasın, Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir" diye konuştu.

7 HAZİRAN

sinir

GÜMRÜK VE SINIRLARDA OY VERME İŞLEMELERİ BAŞLADI


Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için gümrük kapıları ile sınır kapılarında oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda ilk oyu Belçika'dan Konya'ya gitmek üzere Türkiye'ye giriş yapan Süheyla Kara verdi. Yurt dışında ise ilk oylar Almanya, Avusturya ve Fransa'da kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU'NA 197 BİN LİRA CEZA


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle toplam 197 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

man
11 HAZİRAN

İnce Diyarbakır mitinginde Kürt sorunu için mesaj verdi. İnce Diyarbakır mitinginde Kürt sorunu için mesaj verdi.

KÜRTLERİ ONORE EDECEĞİZ


CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Diyarbakır mitinginde, "Kürtler onore edilmek istiyor, Türklerin de kaygıları var. Türklerin kaygılarını gidereceğiz, Kürtleri de onore edeceğiz." dedi.CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Diyarbakır'da halka hitap etti. İnce, "Bu ülkenin bütün evlatlarına 3 dil öğreteceğiz. Birinci dil resmi dil Türkçe. Herkese öğreteceğiz. İkinci dil evinde konuştuğu, anasının dili, Kürtçe ise Kürtçe, Arapça ise Arapça öğreteceğiz. Dünya vatandaşı yapacağız. Yani çocuklarımıza İngilizce öğreteceğiz" dedi. İnce ayrıca "Kürt sorununu çözeceğiz" diyerek, "Kürtleri onore edeceğiz, Türklerin kaygılarını gidereceğiz. Gizli kapaklı görüşme yok, çözüm yeri TBMM'dir" ifadelerini kullandı

13 HAZİRAN

1 BUÇUK MİLYONLUK DAVADA KARAR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı 1,5 milyon liralık manevi tazminat davası karara bağlandı. Mahkeme Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen ile dünürü Osman Ketenci'ye toplam 142 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

14 HAZİRAN

AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekiler, esnaf ziyaretinde bulundukları sırada bir grupla tartıştı. Tartışma kısa sürede silahların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekiler, esnaf ziyaretinde bulundukları sırada bir grupla tartıştı. Tartışma kısa sürede silahların da kullanıldığı kavgaya dönüştü.

SEÇİME KAN BULAŞTI


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışmaları sırasında meydana gelen olayda milletvekili Yıldız'ın kardeşi Mehmet Yıldız ve bölge esnafından Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar hayatlarını kaybetti. 11 kişinin de yaralandığı olayla ilgili AKP cephesi yaşananlar için "PKK saldırısı" derken HDP başta olmak üzere birçok çevreden farklı açıklamalar geldi. 'Saldırdılar' denilen gruptan 3 kişinin, 'saldırıya uğradılar' denilen gruptan bir kişinin ölmüş olması, yaralıların kaldırıldığı hastanede yaşananlar için Türk Tabipler Birliğinden gelen kan donduran açıklamalar ise farklı iddiaların ortaya çıkmasına neden oldu. Olay sonrasında HDP milletvekili adayı İsmail Kaplan'ın da yer aldığı 19 kişi gözaltına alındı.

34 ayrı ülkeden 635 yabancı basın mensubu seçimleri izledi. 34 ayrı ülkeden 635 yabancı basın mensubu seçimleri izledi.

635 YABANCI GAZETECİ SEÇİMLER İÇİN AKREDİTASYON YAPTIRDI


34 ayrı ülkeden 635 yabancı basın mensubu, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ni izlemek için Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne (BYEGM) akreditasyon yaptırdı.
24 HAZİRAN

81 ilde vatandaşlar sandık başına gitti 81 ilde vatandaşlar sandık başına gitti

TÜRKİYE SANDIK BAŞINDA


Türkiye genelinde, seçmenler, 08.00-17.00 saatlerinde, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Türkiye genelinde oy kullandı. Seçimde güvenliği sağlamak amacıyla 264 bin 526 polis, 195 bin 695 jandarma, 50 bin 793 güvenlik korucusu, 19 bin 993 gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere 531 bin 7 güvenlik personeli görev yaptı.

Saat 22:33'te Tarabya'daki Huber Köşkü'nde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, zaferini ilan etti Saat 22:33'te Tarabya'daki Huber Köşkü'nde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, zaferini ilan etti

ERDOĞAN ZAFERİNİN İLAN ETTİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin gayriresmi sonuçlarının belli olmasının ardından Tarabya'daki Huber Köşkü'nde düzenlendiği basın toplantısında, "Milletimizin bu seçimde bir kez daha teyit ettiği mesaja uygun şekilde tüm kurum ve kurallarıyla demokrasiye olan bağlılığımızı, hak ve özgürlükleri geliştirme konusundaki kararlılığımızı önümüzdeki dönemde daha da güçlendirerek sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

25 HAZİRAN

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven

YSK: ERDOĞAN SEÇİMİ KAZANDI


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyların salt çoğunluğunu aldığını açıkladı.

İnce 25 Haziran'da düzenlediği basın toplantısında sonuçları kabul ettiğini duyurdu. İnce 25 Haziran'da düzenlediği basın toplantısında sonuçları kabul ettiğini duyurdu.

MUHARREM İNCE: SONUÇLARI KABUL EDİYORUM


CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarla YSK'nın açıkladığı rakamlar ve oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar, toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum." dedi.

26 HAZİRAN

 

YSK RAKAMLARI AÇIKLADI


Yüksek Seçim Kurulunca, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kesin olmayan sonuçları açıklandı. Milletvekili Genel Seçimi için yurt içi ve yurt dışında 59 milyon 367 bin 469 seçmenin 51 milyon 189 bin 698'i oy kullandı. Yurt içi ve yurt dışı toplamına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,59'luk oy oranına ulaştı. Diğer adaylar, Muharrem İnce yüzde 30,64, Meral Akşener yüzde 7,29, Selahattin Demirtaş yüzde 8,40, Temel Karamollaoğlu yüzde 0,89, Doğu Perinçek ise yüzde 0,20 oy aldı. Toplam oylara göre AKP yüzde 41,85, CHP yüzde 22,48, HDP 11,70, MHP yüzde 10,90, İyi Parti yüzde 9,89, Saadet Partisi yüzde 1,33, Hüda Par yüzde 0,31, Vatan Partisi yüzde 0,23 oy elde etti.

MYK toplantısı sonrasında basına açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısı sonrasında basına açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Koltuk sevdalılarının CHP'de işi yok" dedi.

KILIÇDAROĞLU İSTİFA ÇAĞRILARINA YANIT VERDİ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısının ardından, genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, parti içinden yapılan istifa çağrılarına ilişkin, "Partide ne olacağına, ne biteceğine partililer karar verir." dedi.

3 TEMMUZ

kılıçdaroğlu ilşe yemekte buluşan İnce, Sen onursal başkan ol genel başkanlığı bana bırak dedi. Kılıçdaroğlu ile yemekte buluşan İnce, 'Sen onursal başkan ol genel başkanlığı bana bırak' dedi.

İNCE, KILIÇDAROĞLU'NDAN CHP GENEL BAŞKANLIĞINI İSTEDİ


Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile buluştuğu yemekte kendisinin genel başkan, Kılıçdaroğlu’nun onursal başkan olacağı bir formül önerdi. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan ve "Kılıçdaroğlu'na kendisiyle bir yarış, rekabet içerisinde olmak istemediğimi ilettim" diyen İnce, olağanüstü kurultay önerisinde bulunduğunu açıkladı. İnce ayrıca, böyle bir yol tercih edilmesi halinde kendisinin Genel Başkan, Kılıçdaroğlu'nun ise Onursal Başkan olabileceğini söyledi. İnce'nin hemen ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu ise, "Özel bir yemekti, bağlamından koparmak siyasi bir nezaketsizlik" ifadesini kullandı.

4 TEMMUZ

YSK RESMİ SONUÇLARI AÇIKLADI


YSK Başkanı Sadi Güven, 24 Haziran'da yapılan seçimlerin kesin sonuçlarını açıkladı. Güven, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 26 milyon 330 bin 823 oy (yüzde 52,59), Muharrem İnce'nin yüzde 30,64, Meral Akşener'in yüzde 7,29, Selahattin Demirtaş'ın yüzde 8,40, Temel Karamollaoğlu'nun yüzde 0,89, Doğu Perinçek'in yüzde 0,20 oy aldığını kaydetti. Güven, milletvekili seçiminin kesin sonuçlarına göre AKP'nin 295, CHP'nin 146, HDP'nin 67, MHP'nin 49, İYİ Parti'nin 43 milletvekili çıkardığını, AKP'nin yüzde 42,56, MHP'nin yüzde 11,10, CHP'nin yüzde 22,65, HDP'nin yüzde 11,70, İYİ Parti'nin yüzde 9,96 oy aldığını bildirdi.

5 TEMMUZ

Bülent Tezcan 'gündemimizde kurultay yok' dedi Bülent Tezcan 'gündemimizde kurultay yok' dedi

CHP'DE KURULTAY TARTIŞMALARI BAŞLADI


24 Haziran seçimlerinin ardından CHP'de yaşanan kurultay tartışmalarına ilişkin CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Genel merkezimizin ve Sayın Genel Başkanımızın gündeminde bir olağanüstü kurultay çağrısı yoktur." dedi. Tezcan, "Merkez Yönetim Kurulumuz, Genel Başkanımızın tam mutabakatla arkasındadır. Merkez Yönetim Kurulumuzda herhangi bir farklı yaklaşım ya da düşünce yoktur." dedi. Muharrem İnce'den, Bülent Tezcan'ın MYK'dan sonraki açıklamalarına yanıt geldi. İnce, "Partinin genel başkan yardımcısına basın yoluyla cevap vermem, kendisini ararım" dedi.

9 TEMMUZ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

ERDOĞAN YENİN EDİP GÖREVE BAŞLADI


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin etti ardından Anıtkabir'i ziyaret etti.  "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" için Beştepe'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan için 101 pare top atışı yapıldı. Külliye'deki törene öğretmen, itfaiye eri, muhtar, esnaf, maden işçisi, diş hekimi gibi toplumun farklı kesimlerinden davet edilen 10 bin kişi katıldı. Programa, yurt dışından 22 ülkenin devlet başkanı ile Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya'dan soydaş ve akraba toplulukların siyasi ve dini temsilcileri de iştirak etti. Saray'da, görevine başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zorlama değil, tarihin bizi yönlendirdiği isabetli bir tercihtir." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı.

ERDOĞAN KABİNESİNİ AÇIKLADI


Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcılığına Fuat Oktay getirildi. Yeni kabinede Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Cahit Turan oldu.

12 TEMMUZ

Muharrem İnce: Muharrem İnce: "Hatalarımı biliyorum. Apolet tartışmasını fazla uzattım, hata yaptım

İNCE'DEN İTİRAF: HATAMI BİLİYORUM


CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, canlı yayınında katıldığı televizyon programında, "Hatalarımı biliyorum. Apolet tartışmasını fazla uzattım, hata yaptım orada. Erdoğan 32 civarında, ben 107 miting yaptım. Yetmez, keşke geceleri de devam etseydim, daha fazla yapsaydım. Allah izin verirse ben yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağım." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı Binali Yıldırım'a Devlet Şeref Madalyası verildi Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı Binali Yıldırım'a Devlet Şeref Madalyası verildi

SON BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM


Cumhurbaşkanı Erdoğan 65. Hükümetin Başbakanı Binali Yıldırım'a, hizmet süresi boyunca gösterdiği üstün başarı dolayasıyla Devlet Şeref Madalyası tevcih etti. Yıldırım için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir tören düzenlendi. TBMM Başkanı Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yürürlükten kalkan Başbakanlığın mührünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim etti.

 

KILIÇDAROĞLU BİR KEZ DAHA TAZMİNATA MAHKUM OLDU


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 3 ayrı davada 95 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

14 TEMMUZ

af

BAHÇELİ AFTAN VAZGEÇMEDİ


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Af konusu gündemimizdedir, seçim beyannamemizdedir. Mecliste yasama faaliyetleri başladığı zaman arkadaşlarımız nasıl bir af yasası çıkmalıdır konusundaki titiz çalışmalarıyla bir yasa teklifini sunacaklardır." dedi.

16 TEMMUZ

degisim

CHP'Lİ MUHALİFLER KURULTAY İÇİN DÜĞMEYE BASTI


CHP’de genel başkan değişimi isteyen partililer, olağanüstü kurultay toplanması amacıyla imza toplamak için 15 günlük maratona bugün Ankara’da yapılacak basın toplantısıyla başladı.  CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "Olağanüstü kurultay için şu ana kadar toplanan imza 100'ü geçti, gerekli imza sayısına ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi. Tüzün, kurultayın adının 'Değişim ve Dönüşüm Kurultayı' olacağını belirtti.

 

18 TEMMUZ

KILIÇDAROĞLU'NA 'MAN' DAVASINDAN BİR CEZA DAHA


Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle Kılıçdaroğlu'na açılan üçüncü 1,5 milyon liralık tazminat davası da karara bağlandı. Mahkeme, toplam 359 bin liralık manevi tazminatın davalı Kılıçdaroğlu'ndan alınarak 21 Kasım 2017'den itibaren işleyecek yasal faiziyle ödenmesine hükmetti.

DEMİRTAŞ'IN TAHLİYE TALİBİNE RET


Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "terör örgütü yöneticiliği" suçundan yargılandığı davada tahliye talebi reddedilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi.

22 TEMMUZ

Akşener 'genel başkanlığa aday değilim' dedi Akşener 'genel başkanlığa aday değilim' dedi

AKŞENER: GENEL BAŞKANLIĞA ADAY DEĞİLİM


İYİ Parti'nin Afyonkarahisar'da yapılan Çalıştayı'nda, olağanüstü kurultay kararı alındı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin olağanüstü kurultayında genel başkanlığa aday olmayacağını bildirdi.Meral Akşener başkanlığında kurulan ve girdiği ilk seçimde yüzde 10.07 oy alarak 43 milletvekili ile meclise giren İYİ Parti olağanüstü kongre kararı aldı. Parti Başkanı Akşener, kongrede aday olmayacağını açıkladı. İYİ Parti'nin Afyonkarahisar'da yapılan  çalıştayında, olağanüstü kurultay kararı alındı. Akşener'in konuşma yaptığı sırada 24 Haziran seçimlerinin sonuçları ile ilgili yapılan eşleştiriler nedeniyle partililer arasında tartışma çıktığı ve çalıştay sonunda olağanüstü kurultay kararı alındığı öğrenildi.

24 TEMMUZ

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün

KURULTAY İÇİN YERLİ İMZA TOPLANDI


CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, partisindeki olağanüstü kurultay için gerekli olan yeter sayıda imzanın toplandığını bildirdi. Tüzün, Twitter hesabından, "Olağanüstü Kurultay için gerekli olan yeter sayıda imza an itibarıyla toplanmıştır. İmza toplama süresinin bitimi olan pazartesi günü saat 17.00'ye kadar imza almaya devam edeceğiz. Görmek isteyen MYK üyemiz 'yarın saat 11.00'e kadar' değil istediği saatte imzaları görebilir." paylaşımında bulundu.

.

25 TEMMUZ

Bedelli askerlik yasalaştı Bedelli askerlik yasalaştı

BEDELLİ ASKERLİK YASALAŞTI


Bedelli Askerlik düzenlemesinin de yer aldığı kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen torba yasa teklifinin bedelli askerlikle ilgili maddeleri kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre yurt dışında yaşayıp, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin ödediği bin Euro'luk tutar, 2 bin Euro'ya çıkarıldı ve 38 yaş sınırı kaldırıldı. Bedelli askerlik yaşıyla ilgili teklifte yer alan 31 Aralık 1993 tarihi yeniden düzenlendi. AKP'nin verdiği önergenin kabulüyle bu tarih, kamuoyundan gelen talepler de dikkate alınarak 1 Ocak 1994 olarak değiştirildi. AKP'nin önergesine MHP ve İyi Parti de destek verdi. Askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları için başvurularda, 15 bin Türk lirası veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını bir defada ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri gerekecek.

 

28 TEMMUZ

vali

VALİLER CUMHURBAŞKANINA BAĞLANDI


- Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklikle yönetmeliğe "Temsil" başlıklı "Vali ilde devletin ve Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası; kaymakam ilçede Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır." maddesi eklendi.

30 TEMMUZ

Edirne Milletvekili Erdin Bircan Edirne Milletvekili Erdin Bircan

CHP'Lİ ERDİN BİRCAN'DAN KÖTÜ HABER


CHP'de olağanüstü kurultay çalışmaları kapsamında Iğdır'da bulunan Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın beyin kanaması geçirdiği ve ameliyata alındığı bildirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla, Bircan'ın tedavisi için Erzurum'dan Iğdır'a alanında uzman cerrah ve sağlık ekibi gönderildi. Bircan, ambulans uçakla Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesine sevk edildi.

2 AĞUSTOS

yeni sistem ilk YAŞ toplantısı


- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin ardından ilk YAŞ toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı.

CHP'de kurultay imzaları Parti Genel Merkezi'ne teslim edildi


thumbs_b_c_edaa6073dd37878eeff6f90e77b114ed

- CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan noter tasdikli 630 imza parti genel merkezine teslim edildiği bildirildi. Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, olağanüstü kurultay talebiyle ilgili, "Toplam delege sayımız 1240. Dolayısıyla noter tasdikli imza sayımızın 621 olması gerekiyor. Noter tasdikli imza sayımız 630." dedi.

3 AĞUSTOS

Erdoğan 100 günlük eylem planını açıkladı

thumbs_b_c_740fd156771bab9222fd65f14bdf9d0a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıktaki hedeflerin yer aldığı 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıkladı.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, olağanüstü kurultay için kendilerine sunulan noter onaylı belge sayısının 605 olduğunu, başvuranların açıklamalarının aksine kendilerine 630 imza teslim edilmediğini bildirdi.

4 AĞUSTOS

Erdoğan ABD'li bakanların mal varlıklarının dondurulması talimatını verdi

ak-parti-grup-toplantisi-9

- ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım kararı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulması talimatı verdi.

6 AĞUSTOS

İYİ Parti'de şok istifalar

thumbs_b_c_aee69aec975aad00e9b63d36ce0d5ece

İYİ Parti'nin kurucu üyeleri Profesör Doktor Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor, partilerinden ve partideki görevlerinden istifa etti. Halaçoğlu istifalara ilişkin hazırlanan ortak metni kamuoyuyla paylaştı. Halaçoğlu, parti yönetiminin büyük hatalar yaptığını öne sürdü.

10 AGUSTOS

CHP'de yeni MYK belirlendi

1033169887

Kurultay tartışmaları yaşanan CHP'de  Merkez Yönetim Kurulu (MYK) yenilendi. Akif Hamzaçebi Genel Sekreterliğe devam ederken, Oğuz Kaan Salıcı parti örgütünden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Parti sözcülüğüne Faik Öztrak getirildi.

Bahçeli 'döviz bozdurun' talimatı verdi

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, döviz kurundaki dalgalanma karşısında milletçe kenetlenilmesini isteyerek parti genel merkezine döviz bozdurulması yönünde talimat verdi.

11 AĞUSTOS

Kılıçdaroğlu'ndan Trump'ın tweet'ine tepki

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı her tweetin Türk halkının onurunu zedelediğini, müttefik olarak tanımlanan bir ülkenin Türkiye'ye düşmanca yaklaşımını asla doğru bulmadıklarını bildirdi.

12 AĞUSTOS

İYİ Parti'nin Olağanüstü Kongresinde Akşener yeniden başkan seçildi

thumbs_b_c_702b43a520b3eb49fff0bef945a1e4e6

İYİ Parti'nin Olağanüstü Kongresi'nde kurultaya tek aday olarak giren Meral Akşener, 881 oyla yeniden genel başkanlığa seçildi. Seçimde kayıtlı 1123 delegeden 888'i oy kullandı. 7 delegenin oyu geçersiz sayılırken, 881 geçerli oyun tamamını alan Akşener, yeniden Genel Başkan oldu.

14 AĞUSTOS

Rahip Brunson'ın avukatları ikinci itirazda bulundu

thumbs_b_c_c412bcf2b164bfe44519221a4a3ed25c

- ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier, İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve tutukluluğu "sağlık sorunları" dikkate alınarak ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'u ziyaret etti. Andrew Craig Brunson'ın avukatı, müvekkilinin ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye ikinci kez itirazda bulundu.

- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'yi milli ekonomi gündemiyle toplantıya davet etti.

17 AĞUSTOS

AYM CHP'nin başvurusunu reddetti

- Anayasa Mahkemesi, CHP milletvekillerinin "Anayasa'da Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Çeşitli Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılması Konusunda Yetki Kanunu"nun iptali ve bazı maddelerinin yürürlüklerinin durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu reddetti.

18 AĞUSTOS

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Genel Başkanlığı'na yeniden seçildi

thumbs_b_c_67545f68b31b85734da38ff5b1af342f

- AKP 6. Olağan Büyük Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçerli oyların tamamını alarak 1380 oyla yeniden parti genel başkanlığına seçildi.

7 EYLÜL

İran'da kritik zirve! Rusya, Türkiye ve İran Suriye'yi konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahran'daki İdlib konulu üçlü zirvede görüştü. Üç lider, ortak basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de ateşkes ilan edilmesi çağrısı yaparken Ruhani, İdlib'den sonra sıranın Fırat'ın doğusuna geleceğini söyledi. Putin ise taraflara silahları bırakma çağrısı yaptıklarını belirtti.Tahran'daki zirvenin ortak sonuç bildirisinde, Suriye ihtilafına askeri çözüm getirilemeyeceği ve ihtilafın siyasi süreç yoluyla sona erdirilebileceği inancı yinelendi

2133790_810x458

10 EYLÜL

Berberoğlu'nun Yargıtay kararına itirazı da reddedildi

Yargıtay 17. Ceza Dairesi, yeniden CHP İstanbul Milletvekili seçilen Enis Berberoğlu hakkındaki davanın, "yasama dokunulmazlığı nedeniyle durması" yönündeki talebin reddine ilişkin karara yapılan itirazı reddetti.

5b966622c03c0e19d0aa79be

12 EYLÜL

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 250 bin TL'lik tazminat davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, il başkanları toplantısındaki konuşmasında kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

erdogan-kilicdaroglu-iha_16_9_1536750063

14 EYLÜL

Erdoğan: Merkez Bankası'nın bağımsızlığının neticesini göreceğiz, sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar

Ankara'da AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz artırması, TL'deki değer kaybı ve ekonomideki diğer gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan,'Merkez Bankası sürekli gündeme getirilen faiz artırımını, üstelik oldukça yüksek bir oranla gerçekleştirdi. Diyor ya 'Bağımsızlık', haydi buyur bağımsızlık. Şimdi bakalım bağımsızlığın neticesini göreceğiz. Şu an şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar' dedi.

1035198796

20 EYLÜL

Enis Berberoğlu tahliye edildi


Yargıtay 16. Ceza Dairesi, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla yargılandığı davada, "gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onadı, milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verdi. Karar kapsamında tahliye edilen Berberoğlu'nu Maltepe Cezaevi çıkışında, ailesi ve partililer karşıladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tahliyesinin ardından Berberoğlu'nu ziyaret etti.
fft16_mf12374542

23 EYLÜL

MHP'nin af teklifine ilişkin Erdoğan'dan açıklama


Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'nin af tasarısına ilişkin, "Devlete karşı işleniyorsa (suç) devletin af yetkisi olabilir fakat şahıslara karşı işleniyorsa bunun af yetkisi devlette değildir." dedi.

945701

Hollanda Büyükelçiliği’ne Şaban Dişli atandı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Büyükelçi atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Hollanda Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Şaban Dişli'nin atandığı bildirildi

saban-disili-depophotos_15237099_16_9_1537657810-880x495

EKİM

1 EKİM

27. Dönem 2. Yasama Yılı törenle açıldı. TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gece yarısı operasyonlarıyla ekonomimizi çökertmeye çalıştılar. Allah'ın izniyle bu saldırıyı da atlatma yolunda ilerliyoruz." dedi.

KOCAOĞLU ADAY DEĞİLİM DEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı

3 EKİM

- Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

4 EKİM

Protestoculara tepki gösteren Akşner, Bahçeli'ye de seslenerek Protestoculara tepki gösteren Akşner, Bahçeli'ye de seslenerek "Yüreğin yetiyorsa kendin gel, bekleriz" dedi

AKŞENER'İN EVİNİN ÖNÜNDE PROTESTO


MHP lideri Devlet Bahçeli, gün içerisinde sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i eleştirmişti. Bahçeli’nin “Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme!” sözlerine Akşener de kısa sürede cevap vermiş mesajına da adresini yazmıştı. Akşener’in yaptığı bu açıklamadan sonra MHP’li olduğu ileri sürülen bir grup Akşener’in evinin önüne giderek slogan atmaya başladı. Akşener de gruba sert tepki gösterdi. Yaşanan o anlar kameralar tarafından da kaydedildi. Akşener daha sonra bu videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Akşener mesaja Bahçeli’yi de etiketleyerek, “Başka anaların çocukları üzerinden yiğitlik olmaz. Yüreğin yetiyorsa kendin gel, bekleriz” ifadelerini kullandı.

6 EKİM

AKP'nin 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nı basit bir seçim ittifakı olarak görenler de yanılıyor. Cumhur İttifakı, milli ve yerli duruş sahiplerinin ülkenin meseleleri karşısında gösterdikleri dayanışmanın adıdır." dedi.

8 EKİM

- AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Seçim süreciyle ilgili fikir alışverişlerimiz MHP Grubu ile bundan sonra da devam edecek." ifadesini kullandı.

17 EKİM

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet töreninde pankart açan öğrenciler hakkında açılan davadaki şikayetinden vazgeçti.

18 EKİM

- Trafik cezalarını artıran, uyuşturucuyla mücadeleye yönelik önlemleri içeren, yabancıların Türkiye'de iş ve işlemlerini kolaylaştıran düzenlemelerin de yer aldığı Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

20 EKİM

- MHP lideri Bahçeli, Danıştay'ın "Öğrenci Andı" kararına ilişkin yaptığı paylaşımda, "Terörle mücadelenin kahramanca sürdürüldüğü bugünkü zaman diliminde andımız ile ilgili geçmişteki bir hatanın tamir ve telafisi bizi memnun ettiği gibi, geleceğe dair umutlarımızı daha da güçlendirmiştir. Adımız Türk olduğuna göre andımızın da Türk olması tarihi mecburiyettir." ifadelerini kullandı.

22 EKİM

FOTO:İHA


AKP Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afla ilgili sözlerine yönelik, "Eğer Sayın Cumhurbaşkanımız o gün yaptığı konuşmada Sayın Bahçeli'yi ya da MHP'yi kastedecek olsaydı bizzat MHP'yi zikrederek, Sayın Bahçeli'yi zikrederek konuşurdu." dedi. Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı kullandığı ifadelerin siyasi nezaket, nezahet ve yüklenen sorumluluğa uygun bir yaklaşım olmadığının altını çizen Çelik, Bahçeli'nin ifadelerine yönelik "Biz AK Parti camiası olarak bunları kabul etmediğimizi açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz." dedi.

23 EKİM

CUMHUR İTTİFAKI DONDURULDU!

20 Şubat 2018 tarihinde ilan edilen 'Cumhur İttifakı' bugün resmen askıya alındı. 8 aylık birliktelik son bir hafta içerisinde alevlenen tartışmaların ardından bugün ardı ardına gelen açıklamaların ardından donduruldu. MHP cephesine göre 'ittifakı dondurma'nın nedeni 'Af' tartışmaları, AKP cephesine göre ise 'Andımız' tartışmaları.

24 EKİM

TBMM Genel Kurulunda, İYİ Parti'nin, emeklilikte yaşa takılanlara yönelik araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi AKP grubu dışındaki partilerin oylarıyla kabul edildi. MHP, araştırma komisyonu kurulup kurulmamasına ilişkin ön görüşmelerde ise "hayır" oyu kullandı ve önerge kabul edilmedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilk oylamada grubun "evet" oyu kullanmasından yana tavır sergileyen MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görevden aldı.

29 EKİM

- Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Ankara dışında, İstanbul'da yapıldı. İstanbul Havalimanı'nda yapılan resepsiyona AKP dışında hiçbir siyasi parti katılmadı.

- İstanbul'un üçüncü havalimanının açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paha biçilmez bu şehre yaptığımız böylesine bu büyük eser, işte bunun için adını İstanbul verdik. Hayırlı olsun." dedi.

1 KASIM:

- "İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farz-ı ayn'dır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır" diyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, görevinden istifa etti.

5 KASIM

- CHP, "Hayata Geçirilmesi Gereken 13 Madde" ve "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 9 Soru" başlıklı karikatür kitapçıkları hazırlattı. Kitapçıklarda, Kılıçdaroğlu'nun, ekonomik krizden çıkış için önerdiği 13 madde ve bu süreçle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği 9 soru karikatürleştirildi.

- AKP'de 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi aday adaylığı başvuruları başladı.

9 KASIM

- "Türkçe ezan" tartışması başlatan CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, disipline sevk edildi.
-Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kamuoyunda 'Fesli Kadir' diye bilinen sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu'nu evinde ziyaret etti.
- Diyanet'in cuma hutbesinde "Atatürk'ten" bahsedilmedi.

site:sozcu.com.tr üçüncü havalimanı açıldı erdoğan ile ilgili görsel sonucu10 KASIM

- Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yılında törenlerle anıldı.

11 KASIM

- Diyanet İşleri Başkanlığı, (Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretine ilişkin), Erbaş'ın ziyaretinin tamamen insani duygularla yapılan bir hasta ziyareti olduğu açıklamasında bulundu.

13 KASIM

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin 13 Şubat'taki grup toplantısında Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddialarda bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı 500 bin liralık manevi tazminat davası karara bağlandı. Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesince, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 130 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.

FOTO:AA


18 KASIM

- CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan (59), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

3 KASIM

- Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Hacı Bayram Camisinde kıldığı cuma namazı sonrası "Yeniden Refah Partisi" adıyla bir parti kurduklarını açıkladı.

 

-20 KASIM

- CHP TBMM Disiplin Kurulu, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın partiden ihracına karar verdi.
21 KASIM

23 Ekim'de askıya alınan 'Cumhur İttifakı'nın yeniden başlatıldığı ortaya çıktı.

27 KASIM

- AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki oldu.

29 KASIM

- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Man Adası iddiaları" nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına 190 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

30 KASIM

- Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın avukatları tarafından AİHM kararına istinaden yapılan tahliye başvurusu mahkemece reddedildi.

1 ARALIK

- MHP, 9 il ve 41 ilçe olmak üzere 50 belediye başkan adayını açıkladı.

5 ARALIK

- HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan 10 milletvekiliyle, tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, Diyarbakır Cezaevinde, "terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması" için başlattığı açlık grevine destek amacıyla iki gün açlık grevi yaptı.

7 ARALIK

- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyalarında görüntü ve gürültü kirliliğinden kaçınılacağı açıklamasına MHP'den de destek geldi.

9 ARALIK

- MHP'de 12'si il olmak üzere 152 belediye başkan adayı daha belirlendi.
10 ARALIK

sozcu

SÖZCÜ'YE İKİNCİ KUMPAS!

Sözcü gazetesinin yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetemizin genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz, İnternet Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ile internet haber koordinatörü Yücel Arı hakkında “FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

site:iha.com.tr akşener kılıçdaroğlu ile ilgili görsel sonucu FOTO:İHA


12 ARALIK

- CHP ve İYİ Parti, yerel seçim ittifakı için anlaştı.

- Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini ileri sürerek reddihakim talebinde bulundu, mahkeme heyeti talebi reddetti.

13 ARALIK

- Cumhurbaşkanı; İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nı Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda kamuoyuna açıkladı.

18 ARALIK

- CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının ise Ekrem İmamoğlu olduğunu duyurdu.