Dava Uşak 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Başsavcı kendisini protesto eden avukatların, otoparkta basın açıklaması yapıp, araç kornalarına basarak, cezaevi aracının ulaşımını engelledikleri ve araçta bulunan tutukluların hürriyetlerini kısıtladıklarını öne sürdü.

10 yıl hapis isteminin yanı sıra meslekten çıkarılmaları da istenen avukatları TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Başkan yardımcısı Ünsal Toker, Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Kastamonu Baro Başkanı Mehmet Çiftçi, Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun’un da aralarında bulunduğu çok sayıda avukat savunacak.

TUTUKLULARIN HÜRRİYETİ KISITLANMIŞ

350 üyesi ve 40 stajyeri bulunan Uşak Barosu üyelerine, adliyede 15 araçlık yer tahsis edilmesini protesto etmek için 100’ü aşkın avukat basın açıklaması yapmak amacıyla otoparka gelmiş, 32 avukat da araçlarını otoparka koymuştu. Başsavcı, kendisini protesto eden avukatlara, 10 yıl hapis istemiyle dava açtı ve avukatlar hakkında meslekten çıkarılmaları talebinde de bulundu. Başsavcı, kendisini protesto eden avukatların, otoparkta basın açıklaması yaparak ve araç kornalarına basarak yaptıkları eylem nedeniyle cezaevi aracının ulaşımını engelledikleri ve cezaevi aracında bulunan tutukluların hürriyetlerini kısıtladıklarını öne sürdü.

Yargılanmaya başlanacak avukatların savunmasını, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yanı sıra, TBB Başkan Yardımcısı Ünsal Toker, TBB Saymanı Sabri Erdal Güngör, Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Şakin Uzun, Eyüp Sabri Çepik, Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, İstanbul’un eski baro başkanlarından Turgut Kazan, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, Adana Baro Başkanı Veli Küçük ve birçok ilin baro başkanlarının yanı sıra, 93 kişilik Uşak Barosu avukatları üstlendi.