Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Medya Grubu bünyesindeki tüm yayın organları ve Türkiye'nin en büyük medya dağıtım şirketi Yaysat'ın satışı konusunda Vatan ve Milliyet gazetelerinin şu anki sahibi Demirören Grubu'yla anlaşmaya varıldı.

Basının amiral gemisi diye nitelendirilen Hürriyet gazetesinin satılmasıyla birlikte Türk medya tarihinde bir dönemin de sonuna gelinmiş oldu. Satış sonrası; medyanın yüzde 30'u Demirören'in elinde bulunacak hale gelecekken toplamda yüzde 90'ına yakını da hükümete yakın grupların elinde geçmiş olacak.

Dağıtım şirketleri tarafından açıklanan rakamlara göre imzalar atıldığında; Türkiye'deki 26 gazeteden 18'i hükümete yakın ilişkide bulunan şirketler grubuna geçmiş olacak. Televizyonların ise neredeyse tamamı...

Şöyle ki;

medyada-son-durum-2

 

SON KALE SÖZCÜ


Türk medya tarihi boyunca 'Ana Akım'ın öncüsü olarak değerlendirilen Hürriyet'in satışının ardından, merkez medyada bayrağı devralan SÖZCÜ; 300 bine yaklaşan 'gerçek bayi satışı' tirajıyla Atatürk'ün çizdiği yoldan, Cumhuriyet ve gazetecilik ilkelerine bağlı bir şekilde güçlü adımlarla yoluna devam ediyor.

[special_article_template title="Köprüden önce son çıkış" desc="Atatürkçü, yurtsever, demokrat, çok iyi bir aile babası Aydın Doğan'ın tasfiye edilmesi, Doğan Grubu'nun imha edilmesi, Türkiye için çoook çook çok kötü bir gelişmedir. Sadece siyaseten değil, sosyal hayatı, Türkiye'nin yaşam biçimini felç edecek bir gelişmedir. Kuzey Kore'ye ramak var… Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil misali bir kez daha altını çizelim, Sözcü köprüden önce son çıkış.''" who="Yılmaz ÖZDİL"]

sozcu-banner-1