İstanbul Kadıköy'de oturan Necati ve Ayşe Nurten Timuçin çifti ile kızları sık sık aile içinde anlaşmazlık yaşıyordu. 21 Mayıs 2016 tarihinde meydana gelen olayda, anne Ayşe Nurten Timuçin, ev işlerine yardım eden Nesrin G.'ye yemeğe koymak için biberleri doğramasını söyledi. Bu sırada çiftin kızları Dilara Timuçin mutfağa girerek, "bu biberleri Dilan almış, siz kullanmayın Dilan'ın biberlerini" dedi. Anne Ayşe Nurten Timuçin'in "bunları baban aldı. Parasını baban veriyor, biz de kullanabiliriz" diye karşılık verdi. Anne ile kızı arasında tartışma yaşanırken Dilan Timuçin mutfağa girdi. Anne ile kızlar karşılıklı olarak atışmaya başladı.

BABA DURDURMAYA ÇALIŞTI


Bağırışmaları duyunca mutfağa giren baba Necati Timuçin kızları Dilan Timuçin ve Dilara Timuçin'i annelerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Babalarına vurmaya başlayan kızlar, ellerindeki tabakları da Necati Timuçin'e fırlatmaya başladı. Çıkan kargaşada Dilan Timuçin elindeki bıçağı annesi Ayşe Nurten Timuçin'in omzuna sapladı. Dilara Timuçin'in cam parçasını babası Necati Timuçin'e fırlattığı sırada talihsiz adam fenalaşarak yere yığıldı. Necati Timuçin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Dilan Timuçin hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olma" ve "üstsoya karşı basit yaralama" suçundan 3 yıl 2 aydan 12 yıla kadar, Dilara Timuçin'in ise "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

'KALP HASTASI OLDUĞUNU BİLMİYORDUK'


Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında  savunma yapan sanık Dilan Timuçin, "Tartışma seslerini durunca yanlarına gittim. Annem Dilara'ya bir üniversite bitirdin, ikincisi okuyorsun da ne oldu" şeklinde sözler söyledi. Dilara'nın cevap verdiğini gördüm, cevap vermemesini söyledim. Bu sırada babam geldi. Dilara'nın üzerine yürüdü. Annemin elinde bıçak olduğu için, annemi durdurmaya çalıştım. Anneme yönelik bıçakla yaralama amaçlı, babama yönelik bıçak ya da cam parçalarıyla yaralamaya yönelik herhangi bir eylemde bulunmadım. Bu olay yatıştıktan sonra babam önce salona geçti oturdu. Annem ve Nesrin alt kattaydılar, hastaneye gideceklerdi. babam kalkıp giyindi. Kapıya geldiğinde fenalaştı. Daha önceden kalp rahatsızlığı olduğuna dair herhangi bir bilgimiz yoktu. Ben son 2 aydır babamla aynı evde kalıyordum" dedi.

'KIZLARIM CEZALANDIRILMASIN' DEDİ

Anne Ayşe Nurten Timuçin ise kızlarının cezalandırılmasını istemediğini söyleyerek, "Dilara ile tartışmaya başladık. Bu sırada yanımıza Dilan geldi. bu tartışma esnasında bana bıçakla herhangi bir saldırıları olduğunu hatırlamıyorum. Hatırlayabildiğim kadarıyla bir şeyler fırlatıldı. Karışıklık oldu. Kimin ne yaptığını hatırlayamıyorum. Şikayetçi değilim. Bu olay öncesinde eşimin kalp rahatsızlığı olduğu hususunda herhangi bir teşhis, belirti yoktur" diye konuştu.

Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.