Rekabet Kurulu’nun konuya ilişkin kararı kurumun internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, Kolin, İGA Havalimanı İşletmesi, CMLKK Bilişim Teknolojileri Hizmetleri A.Ş., CMLKK Liman İşletmesi, CMLKK Gayrimenkul Yatırım ve İGA Güvenlik Hizmetleri’nde bulunan hisselerinin Cengiz İnşaat ve Kalyon Havacılık tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığı kararlaştırıldı.

[old_news_related_template title="Kolin İnşaat'tan 3. havalimanı açıklaması" desc="Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA bünyesindeki Kolin İnşaat ortaklıktan çıkmayı değerlendiriyor. Kolin açıklamasında, 'Projenin tamamlanma aşamasına gelmesi ve işletmeye açılmasıyla birlikte yeni bir değerlendirmeye gitme kararı almıştır' ifadesini kullandı. İGA'nın ortakları arasında hepsi Ankara kökenli olan, Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir, Cemal Kalyoncu, Mehmet Nafiz Günal ve Kolin'in patronu Celal Koloğlu bulunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/15200881_16_9_1547037618.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/kolin-insaattan-3-havalimani-aciklamasi-3054476/"]

Kurul, ayrıca Koloğlu Holding’nin, Lodos Elektrik’te bulunan hisselerinin Cengiz İnşaat ve Kalyon Havacılık’tarafından devralınmasının izine tabi olmadığına karar verdi.