Faruk Köylüoğlu, belediyenin yol çizgilerini üreten ve ilaçlama işlerini yapan BELPLAS şirketinin Yönetim Kurul Başkanı yapılmıştı. Göreve başlayan Faruk Köylüoğlu, seçimlerde Mansur Yavaş için çalışan İYİ Parti eski il yöneticilerinden Nafiz Atak, Nadir Çetinkaya, Evrim Kızıldemir'in de aralarında bulunduğu kişileri danışman olarak görevlendirmek istedi. Bu görevlendirmeyi Mansur Yavaş kabul etmeyince Faruk Köylüoğlu da yönetim kurulu başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş: 'ODTÜ için ümitliyim'" desc="İsviçre’nin Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen milli gün resepsiyonuna katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ODTÜ’de tartışmalara yol açan ve ağaçların kesildiği yurt için ‘’Ümitliyim, çözüm bulunacak” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/10/iecrop/depophotos_16410929_16_9_1562753009.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/mansur-yavas-odtu-icin-umitliyim-5223394/"]

Köylüoğlu'nun istifadan vazgeçirmek için çabalar devam ederken göreve alınan kişiler konusunda zaman zaman CHP ve İYİ partililer arasında sorun yaşandığı ve bunun aşılması için parti yöneticilerinin de devreye girdiği öğrenildi.