İstanbul'da 7 ilçede geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verilmesinin ardından Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Beykoz, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Silivri, Tuzla ve Ümraniye olmak üzere 12 ilçedeki ilçe seçim kurulları, geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Çatalca da ise, ilçe seçim kurulu tarafından tüm oyların yeniden sayılması kararı alındı.

“HAKSIZ VE HUKUKA AYKIRI”

CHP Disiplin Kurulu Başkanı Doğuşcan Aydın Aygün, İstanbul'da 12 ilçede geçersiz oyların yeniden sayılmasına ilişkin alınan karar ile Çatalca'daki tüm oyların yeniden sayılmasına ilişkin alınan karara il seçim kuruluna başvurarak itiraz etti.

Dilekçede, 138 sayılı genelgenin 58. maddesi uyarınca öncelikle itiraz eden kişinin itiraza yetkili kişi olup olmadığının kontrolünün yapılması istenerek, “İlgili ilçe seçim kurulunun kararındaki AKP itirazı incelendiğinde, ‘Geçersiz oylar geçerli, geçerli oylar ise geçersiz sayılmıştır. İtiraz ediyoruz’ şeklindeki itirazın bir gerekçe olmadığı ve delil ile desteklenmediği, hangi oy pusulasına hangi gerekçeyle geçerli ya da geçersizliği yönünden itiraz edildiğinin belli olmamasına rağmen AKP temsilcisi tarafından yapılan itirazın kabul edilmesi haksız ve hukuka aykırıdır" denildi.

[old_news_related_template title="İstanbul'da 7 ilçede geçersiz oylar tekrar sayılacak | Son dakika haberleri" desc="AKP, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun 22 bin oyla önde bitirdiği büyükşehir yarışına itirazlarını sürdürüyor. Son olarak CHP'nin hukuksuz olduğu gerekçesiyle başvurduğu İstanbul İl Seçim Kurulu'nun 7 ilçe için verdiği tedbir kararı dün gece olağanüstü toplanan YSK tarafından durduruldu. Bu ilçelerde geçersiz oylar yeniden sayılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/03/iecrop/2422222_810x458_16_9_1554267606.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbulda-7-ilcede-yeniden-sayim-yapilacak-4276439/"]