Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 1 büyükşehir, 14 ilçe, 1 belde olmak üzere 16 belediye başkan adayını daha açıkladı. 16 ismin açıklandığı CHP listesinde dikkat çeken isimlerden biri de siyasete İYİ Parti'de başlayan 9 Eylül 2000 doğumlu Hilal Ülkü Türedi oldu.

CHP'nin Taşkent adayı 19 yaşındaki Hilal Türedi oldu


Sözcü'ye konuşan Hilal Ülkü Türedi "Adaylığımı 2 gün önce öğrendim. Daha önce İYİ Parti için adaylık başvurusu yapmıştım. İttifak kararı da alınınca CHP'den adaylığım kesinleşti.
Adaylık başvuru sürecinde güzel tepkiler almıştım. Kesinleştikten sonra Taşkent dışından da güzel tepkiler gelmeye başladı. Yine en güzel tepkileri ilçemiz hakkında ve özellikle kadınlardan almaya başladım.
Bana buraları artık bir kadın yönetsin diyorlar." dedi.

"DAVUTOĞLU'NUN AKRABALARINDAN DA DESTEK ALACAĞIMA İNANIYORUM"

Ailesinin 'ülkücü' olduğunu söyleyen Türedi "Onlar da benim bu adaylığımı destekliyorlar. Ben Taşkentli kadınlara seslenmek istiyorum. Okullara yatırım yapmak istiyorum. Taşkentli üretim gerçekleştirmek istiyorum ki artık tüketimden kurtulalım. Tekstil atölyelerinin sayısının artirabilirsem işsizliğe de çözüm bulmuş oluruz diye düşünüyorum. İlçemiz ikliminden de faydalanarak burada bir kayak merkezi yapılabilir. Bunu gerçekleştirmek istiyorum.  Taşkent'te sadece CHP ya da İYİ Parti seçmeninden değil eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yakınlarından ve AKP'lilerden de destek alacağıma inanıyorum." dedi.

CHP, 2014 yerel seçimlerinde Taşkent'te yüzde 5,7 oy almıştı. AKP ise yüzde 72,6 oy alarak belediye seçimini kazanmıştı.