Kandilli Rasathanesi verilerine göre, saat 23.14'te yerin 7.7 kilometre derinliğinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre ise deprem 4.6 büyüklüğünde yerin 7 kilometre derinliğinde oldu.

 

AFAD tarafından deprem ile ilgili yapılan açıklamada gelişmelerin takip edildiği belirtildi.

BALIKESİR BEŞİK GİBİ SALLANDI

 

Kandilli'den yapılan açıklamaya göre saat 23:24'te 4,3 şiddetinde bir artçı deprem daha meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, saat 23.46'da yerin 7.8 kilometre derinliğinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu. AFAD ise saat 23.46'daki depremin 14.36 kilometre derinlikte 4 büyüklüğünde gerçekleştiğini bildirdi.

Depremlerin Bursa, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul gibi çevre illerden de hissedildiği belirtildi.

70 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

Balıkesir’de dün gece meydana gelen 4.6, 4.3 ve 4.0 büyüklüğündeki depremlerle birlikte 70 artçı sarsıntı gerçekleşti.

DEPREMİN MERKEZİNDE VATANDAŞLAR SOKAKTA

İHA


Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde meydana gelen şiddetli depremin merkez üssü Akçaköy kırsal mahallesinde vatandaşlar geceyi sokakta yaktıkları ateşin başında geçirdi.

Bazı mahalle sakinleri evlerinin önünde yaktığı ateşin başında beklerken, bazı vatandaşların ise soğuktan korunmak için evlerinden çıkmadığı görüldü.

BALIKESİR'DE OKULLAR TATİL Mİ?


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kentte meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin, bugün okulların açık olacağını herhangi bir tatilin söz konusu olmadığını söyledi.


Yılmaz, yaptığı açıklamada, kendisinin de balkonda otururken depreme yakalandığını belirtti.

Depremin ardından artçı depremlerin olduğunu ama vatandaşların hissetmediğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Büyükşehrimizin jeoloji uzmanı bize bunun sönmüş bir deprem hareketi olduğunu söyledi. Uzmanımız 'vatandaşlarımız herhangi bir panik yapmasın. Eğer evlerinde herhangi bir olumsuzluk yoksa herkes evine gidebilir' dedi. AFAD da yaptığımız toplantıda da bu olay 00.30'a kadar netleştiğinden dolayı okullarımız bugün eğitim öğretime devam edecek. Şehrimizde her şey normal, bizim için pozitif düşünen ve endişelenen herkese çok teşekkür ederiz."

YUNANİSTAN'DA DEPREM

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Yunanistan'da saat 00.58'de yerin 30 kilometre derinliğinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.