“CUMHURBAŞKANI UMUYORUM Kİ…”

İstanbul seçimine de değinen Kocaoğlu, “Bu seçim İstanbul’da hallolacak. Bu seçim Adalet ve Kalkınma Partisi ve sayın Cumhurbaşkanı’nın 17 yılda yaptığı hataların bir muhasebesi olacak. Bence seçimi etkileyen en önemli faktör sayın Cumhurbaşkanı’nın hukuk ve yönetim bakımından son derece hatalı davranışlarıdır. Bu da sandığa yansımıştır. Umuyorum ve diliyorum ki sayın Cumhurbaşkanı bu seçimleri doğru değerlendirir. Bugüne kadar yapılan hatalardan dönülür ve barış içinde kalkınarak ülkemizi ulu önderimizin belirttiği gibi muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılır” diye konuştu.

İZMİR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE ÖNCÜLÜK EDECEK

Tunç Soyer ise başkanlığı Aziz Kocaoğlu’ndan devraldığı için kendisini şanslı hissettiğini dile getirdi. Kocaoğlu’nun müsterih olmasını isteyen Soyer, ondan devraldığı bayrağı daha yukarıya taşımak için canla başla çalışacağını ifade etti. Soyer daha sonra partililerle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. Soyer’e CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yanısıra İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da eşlik etti. Soyer, burada yaptığı konuşmada İzmir’in 35. Başkanı olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Soyer, “100 yıl önce Hasan Tahsin ilk kurşunu bu topraklarda sıktı. Dünyanın emperyalizme karşı en büyük zaferlerinden biri burada başlatıldı ve burada kazanıldı. Atatürk’e, atalarımıza, bizim için can veren dedelerimize, ninelerimize bu anıtın önünde söz vermek istiyorum. Bu tarihi sorumluluğu üstlenen biri olarak açtıkları yoldan asla ayrılmayacağım. O asil hedefe, soylu mücadeleye layık olabilmek için sonuna kadar mücadele edeceğim. Türkiye demokrasiden asla kopmayacak, demokrasiyi taçlandırmak için İzmir Türkiye’ye öncülük edecek” dedi

“ASLA GİTMEYECEK DEDİKLERİMİZİN GİDECEĞİNİ GÖSTERDİK”

İzmir’den Türkiye’ye demokrasi dersi verdiklerini ifade eden Soyer, “İyi Parti ve CHP ittifakı organik bir büyümeydi. Kol kola, sokaklarda birlikte çalıştık. Birleşe birleşe kazanıyoruz ve kazanmaya devam edeceğiz. Türkiye 1 Nisan’dan itibaren değişimi başlattı. ‘Asla gitmeyecek’ dediklerimizin gideceğini gösterdik. Türkiye bunun yerelden başlayacağını gördü. Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına layık şekilde demokrasi ile buluşarak muassır medeniyetler seviyesine hep beraber çıkacağız. Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler… Motorları maviliklere süreceğiz” diye konuştu.

Dünya Romanlar Günü’nü de kutlayan Soyer, tüm vatandaşları ‘belediye ana’ olarak kucaklayacaklarını söyledi.