İstanbul Kadıköy'deki vapur iskelesine asılan üzerinde "Deniz hatları aktarmalarda ücretsiz. Biz yaptık yine biz yaparız" yazan ve Binali Yıldırım ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu dev pankart için CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı tarafından İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na yapılan başvuru sonucunda pankartın kaldırılması kararı alındı.

FOTO:SÖZCÜ


İlçe Seçim Kurulu tarafından başvuruya verilen yanıtta "Toplu taşıma amacıyla kamu hizmetlerinde kullanılan hava, kara, deniz ve raylı sistem taşıtlarında yer alan reklam yerleri ve araçlarında siyasi propaganda içeren yayın yapılamayacağına, Kadıköy-Eminönü vapur iskelesi önündeki ilan ve reklam yerlerinde asılı bulunan siyasi parti afiş ve pankartların kaldırılmasına karar verildi" ifadeleri kullanıldı.

KAFTANCIOĞLU TWITTER'DAN DUYURDU


Kararı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından duyurdu. Kaftancıoğlu şunları yazdı: "Kampanya süresince kamu binaları ve kanunen görsel kullanımının yasak olduğu yerleri fütursuzca kullananlar hakkında şikayetlerimiz sonucu kararlar alınıyor. Uygulanıp uygulanmadığının da takipçisi olacağız."