İran Acil Servisler Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi, şu ana kadar 60 yaşında bir kişinin öldüğünü ve 11 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Halidi, deprem sonrasında ilk yardım ekiplerinin bölgeye gönderildiğini söyledi.

Depremin Kum, Elburz ve Gazvin şehirlerinde de hissedildiği belirtildi.

İran Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, deprem nedeniyle geceyi dışarıda geçirmek isteyen Tahranlıların, spor salonlarında sabahlayabilecekleri ifade edildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Ahmet Ercan'dan Marmara depremi için kan donduran tahmin" desc="Deprem bilimcisi Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuzey Marmara’da 7 dolayında bir deprem olduğu takdirde, yalnızca İstanbul’da ölü sayısının 5-6 milyonu bulacağını söyledi. Ercan, 'Olmaz bir şey yahu', demeden, iç didişmeler bırakılıp, merkez yönetimle yerel yönetimler, yarın benzer bir olayın olabileceğini düşünerek çok geç olmadan hazırlıklı olmalıdır” diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/07/iecrop/ercan_16_9_1588837587.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/deprem-bilimcisi-ahmet-ercandan-marmara-depremi-icin-kan-donduran-tahmin-5798745/"]