Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olduğu dönemde yüzlerce çete ve mafya örgütlenmesini çökerten Emekli Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan, infaz düzenlemesiyle tahliye edilen organize suç örgütü liderleri ve üyelerine yönelik önlem alınmaması durumunda yeniden bir oluşum içine girebileceklerini söyledi.

Görevde olduğu dönem ile şimdiki mücadelenin aynı olmadığını aktaran Avukat Saçan, cezaevinde oldukları için gelirleri olmayan bu örgütlerin yeniden güç toplamaya çalışmak için eski işlerine yeniden dönerek harekete geçeceğini öne sürdü. Bu durumun da çeteler arasındaki çekişmeye neden olacağını belirten Saçan, “Devlet bu örgütleri izlemeye devam ettiği için suça yönelik eylemlerinde hemen operasyonlar yapılarak önlem alınır” dedi.

“MAFYANIN TEK İLKESİ GASP ETMEKTİR”

Mafyanın siyasi ve ideolojik görüşü olmadığını vurgulayan Adil Serdar Saçan, son dönemde artan Robin Hood söylemlerinin de taban bulmak için ortaya atıldığını ifade etti.

Adil Serdar Saçan şunları söyledi:

* Mafyaların, dini, ırkı, siyaseti, ilkesi, bayrağı, vatanı olmaz. Mafyanın tek ilkesi vardır. O da cebimizdeki parayı gasp etmektir.

* O yüzden ülkücü, sol düşünceye yakın gibi tarif edilen mafya olmaz. Bir fikir akımıyla mafya yan yana gelmez.

* Bu ideolojik görüşleri arkalarına almadaki sebep ise taban kazanmak içindir. Ne yazık ki bu da Türkiye’de tutuyor.

* Mafya fakirin yanında gözükmek zorundadır. Burada amaç parası olandan gasp ettiğini fakire dağıtmak değil.

* Orada güç elde ederek, taban ve eleman kazanmaktır.

"KENDİSİNİ EFSANELEŞTİRMEYE ÇALIŞIR"

Saçan, çetelerin son dönemde sosyal medyayı kullandığını ve bazı basın organları tarafından gündeme getirilmesine ilişkin ise şunları söyledi

* Bir mafya lideri kendisini efsaneleştirir. Bunun için de aşevi kurar, Robin Hood diye ortaya çıkar borçları kapatır. İnsanlar bu kişileri sever.

* Yani tabandan destek bulmak için bu yöntemi uygularlar. Bunun için de hem sosyal medyayı hem de basını kullanırlar. Mesela Türkiye’de mafya liderleriyle ilgili yüzlerce kitap yazılmıştır.

* Ama onlarla mücadele edenlerle ilgili yazılan bir eser yoktur. Çünkü mafyaya karşı olanlar ciddi bir sermayeye karşı da mücadele etmektedir. Bu tüm dünyada böyledir.