Ankara'nın Polatlı ilçesinde saat 15:00 sıralarında kum fırtınası meydana geldi. Bir anda etkisini gösteren fırtına nedeniyle gökyüzü karanlığa büründü, devasa toz bulutları oluştu.

Paniğe kapılan vatandaşlar, boş alanlara kaçıştı. Ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu, bazı ağaçlar devrildi. Fırtına nedeniyle şehir merkezinde elektrikler kesildi.

(FOTO: SÖZCÜ)


6 YARALI VAR

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Polatlı ve civarındaki ilçelerimizde meydana gelen şiddetli rüzgar olayı üzerine ekiplerimizce yapılan ilk tespitlere göre havada uçuşan cisimlerden kaynaklı 6 vatandaşımız hafif yaralanmış olup şimdilik başka bir can ya da mal kaybına ilişkin tespit bulunmamaktadır" dedi.

(FOTO: İHA)


"50 YILDIR BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, "50 yıldır böyle bir şey görmedim" diyerek bölge halkına evde kalmaları konusunda uyarıda bulundu.

"CAN YA DA MAL KAYBI OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da "Kıymetli hemşehrilerim, Polatlı başta olmak üzere birçok ilçemizde yaşanan kum fırtınasında yoğun bir mesai harcayan çalışma arkadaşlarım fırtınada can ya da herhangi bir mal kaybı olmadığını tespit ettiler. Bütün Ankaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" mesajı paylaştı.

FOTO: SÖZCÜ


METEOROLOJİ UYARIDA BULUNMUŞTU

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) de Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulunmuştu. MGM'nin Twitter hesabından bitiş zamanı saat 19:00 olduğu belirtilen uyarıyla ilgili şu ifadeler kullanılmıştı:

* Ankara radarından alınan veriler ve yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 2 saatlik periyotta Ankara'nın batı ve kuzey kesimlerinde (Polatlı, Ayas, Beypazar, Güdül, Kızılcahamam) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

* Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUM FIRTINASINDAN GÖRÜNTÜLER:

FOTO: SÖZCÜ


FOTO: SÖZCÜ


FOTO: SÖZCÜ


FOTO: SÖZCÜ


FOTO: SÖZCÜ