İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Kıbrıs’a resmi ziyarette bulundu. Raab, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde düzenlenmesi planlanan garantör ülkelerin de katılacağı Kıbrıs konulu 5+1 gayrıresmi konferans öncesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) temaslarda bulundu.

Raab, resmi temasları kapsamında GKRY Lideri Nikos Anatasiadis ve Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile bir araya gelmesinin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Raab, Anastasiadis ve Hristodulidis ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, İngiltere'nin problem çözen bir ülke olduğunu belirterek, Kıbrıs’ın garantörlerinden biri ve BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olduklarını ifade etti.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN ROLÜ TAM ANLAMIYLA OYNAYACAĞIZ"

Raab, "Aynı zamanda, Kıbrıs'taki insanların uzun zamandır dostuyuz. Kıbrıs'taki bölünmelerin kalıcı olarak sona erdiğini görmek istiyoruz. Kıbrıs sorununun çözülmesine yardımcı olma konusunda üzerimize düşen rolü tam anlamıyla oynayacağız" dedi.

"ÇÖZÜMSÜZLÜK FAYDA SAĞLAMIYOR"

Bakan Raab, BM Genel Sektereri Antonio Guterres'in 5+1 konferans ile sunduğu fırsatı tüm tarafların değerlendirmesi gerektiğini kaydetti. Bir çözüme ulaşılmamasının kimseye fayda getirmeyeceğini ifade eden Raab, "Taraflara, esneklik ve uzlaşma gösterme isteği ile görüşmelere gelmeleri çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı. (İHA)

[old_news_related_template title="İngiltere'den korkutan mutasyon açıklaması: 4 bin türü var" desc="Dünyada korku salan corona virüsü mutasyonlarına ilişkin kritik bir açıklama İngiltere'den geldi. İngiltere Aşı Dağıtım Bakanı Nadhim Zahawi, corona virüsüne yol açan 4 bin farklı virüs mutasyonu olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/04/iecrop/nadhim-zahawi-reuters_16_9_1612427220.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ingiltereden-korkutan-mutasyon-aciklamasi-4-bin-turu-var-6242960/"]

[old_news_related_template title="İngiltere'de Covid-19 salgının simge isimlerinden Yüzbaşı Tom Moore hayatını kaybetti" desc="Corona virüsü salgınında İngiltere Ulusal Sağlık Servisi'ne (NHS) milyonlarca bağış toplayan Yüzbaşı Tom Moore, geçtiğimiz günlerde corona nedeniyle hastaneye kaldırılmasının ardından hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/02/iecrop/tom-moore-iha_16_9_1612292778.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ingilterede-covid-19-salginin-simge-isimlerinden-yuzbasi-tom-moore-hayatini-kaybetti-6240543/"]

[old_news_related_template title="Rusya'nın ikinci corona aşısı 1 yıl boyunca etkili olabilir" desc="Rusya’da geliştirilen ikinci Covid-19 aşısı EpiVacCorona'nın corona virüsüne karşı sağladığı bağışıklığın 1 yıl boyunca sürmesinin beklendiği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/04/iecrop/rusya-corona-reuterss-2_16_9_1612448040.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/rusyanin-ikinci-corona-asisi-1-yil-boyunca-etkili-olabilir-6243570/"]