İngiliz basını, Moskova yönetiminin bir süredir gerilimin yüksek olduğu Ukrayna-Rusya hattında yeni bir hamle hazırlığı içerisinde olduğunu öne sürdü.

İngiltere'nin çok okunan tabloid gazetelerinden Daily Star'da yer alan haberde, İngiliz istihbarat kaynaklarının İngiltere Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na haber verdiği ve Rusya'nın çok yakında Ukrayna'yı işgal etmeye başlayabileceğini söylediği aktarıldı.

Kaynaklara göre, istihbarat birimleri Rusya'nın Ukrayna'yı Noel arifesinde işgal etmesinin "çok büyük bir olasılık" olduğunu duyururken böyle bir senaryonun Sovyet Birliği'nin Afganistan'ı işgal etmesinden tam 42 yıl sonra olacağı da belirtildi.

İngiliz Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, İngilizler, "Rusya, Ukrayna'ya saldırırsa İngiltere, NATO ya da ABD doğrudan askeri müdahale edemez. En olası senaryo diplomatik ve ekonomik yaptırımlardır" yorumunu yaptı.

Öte yandan son dönemde sınıra asker, tank, helikopter ve uçaksavar gibi birçok unsurlarını yığan Rusya daha önce buna benzer iddiaları yalanlamıştı.

[old_news_related_template title="ABD'nin uyarılarına rağmen Rusya geri adım atmadı: Sınıra asker takviyesi" desc="Son dönemde Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlik, Rusya'nın sınırdaki askeri birimleri güçlendirmesiyle iyice tırmandı. ABD'nin uyarılarını dikkate almayan Rusya, sınıra askeri takviye yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/18/iecrop/putin-biden-video-konferans-1024x576-1_16_9_1639814015.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abdnin-uyarilarina-ragmen-rusya-geri-adim-atmadi-sinira-asker-takviyesi-6834428/"]

[old_news_related_template title="Pentagon'un gizli belgeleri ifşa oldu: Sivilleri öldürüp saklamışlar" desc="ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, ABD Savunma Bakanlığı'nın gizli belgelerini yayınladı... Belgelerde ABD'nin Orta Doğu'da düzenlediği hava saldırılarında sivilleri öldürdüğünü ve bunları gizlediği açıkça görülüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/19/iecrop/abd-nytimes_16_9_1639893775.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/pentagonun-gizli-belgeleri-ifsa-oldu-sivilleri-oldurup-saklamislar-6835963/"]