Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde bulunan Ludwigsburg kentinde Gartner müzayede evi dünyanın en pahalı posta pullarından biri olan Rote Mauritius’u açık artırmada satışa sundu.

“1847 Mauritius 1d Ball Cover” olarak da bilinen pul, 8.1 milyon euroya satıldı. Müzayede evinden yapılan açıklamada, Rote Mauritius’un yeni sahibinin kimliği açıklanmazken, Almanca konuştuğu belirtildi.



DÜNYADA 3 ADET BULUNUYOR

Üzerinde özel bir damga bulunan kırmızı pul, ilk kez bir kostüm balosu için gönderilen bir davetiyenin zarfında kullanılırken, söz konusu zarflardan dünyada 3 adet bulunuyor.

Satılık olmadığı belirtilen diğer 2 zarftan biri İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’de, diğeri ise İngiltere’nin başkenti Londra'daki Britanya Kütüphanesi’nde bulunuyor.

[old_news_related_template title="PTT'nin puluna Dodik'in resminin bastırılması tepki çekti! 'Bu yanlış acilen düzeltilmeli'" desc="Antalya'da düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci için özel olarak bastırılan PTT pulunda Bosnalı Müslümanların katledildiği Srebrenitsa Katliamı'nı inkar eden eski Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dodik’in resminin bastırılması tepki çekti. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “PTT derhal bu yanlıştan dönmeli ve Bosna halkından özür dilenmelidir!” derken CHP'li Cihangir İslam ise, 'Bu yanlış acilen düzeltilmeli. Günahtır' diye tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/20/iecrop/pul_16_9_1624214493.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/pttnin-puluna-dodikin-resminin-bastirilmasi-tepki-cekti-6497045/"]

[old_news_related_template title="Bel ağrısına akılalmaz 'tedavi'! Doktor görünce şoke oldu" desc="Elazığ'da bel ağrıları nedeniyle hastaneye giden hastayı muayene eden doktor, gördükleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Hastanın beline delik açılıp derinin altından çamaşır ipi geçirildiği anlaşılırken, uygulama sonucu bölgede enfeksiyon geliştiği ortaya çıktı ve hastanın tedavisine başlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/26/iecrop/ip_16_9_1624725705.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bel-agrisina-akilalmaz-tedavi-doktor-gorunce-soke-oldu-6507604/"]