Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangının ilçe merkezine indiğini söylerken, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit ise "Görülmemiş bir şey. Çok üzücü. Bugüne kadar böyle bir şey görmedim. Yangın evlere ulaştı, yaralılar var' dedi.



Bölgede çok sayıda kişiye ait zeytinlik, defne ve badem bahçelerinin yanı sıra ormanlık alanda da etkili olan yangına, havadan ve karadan da müdahaleye başlandı. Yangın, bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da yayıldı.



Bölgeyi tamamen duman kaplarken, yangın söndürme uçağı ve helikopterin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından alevlere müdahale ediliyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 ayrı noktada çıkan ve müdahalelerin devam ettiği yangın bölgesindeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli, "Yangın çıkış saati itibarıyla 12.05 sularında çıktı. Yaklaşık 13 dakika sonra ilk müdahale yapıldı. 37 derece sıcaklığın, yüzde 14 nemin bulunduğu, 50 km’den daha fazla esen bir rüzgarla karşı karşıyayız. Yangın 4 noktadan çıkmış gözüküyor. İlki Yeniköy, ikincisi Sarılar, üçüncüsü Baraj bölgesi, dördüncüsü Gebece bölgesi. Şu an itibarıyla yangın maalesef rüzgarın durumu, nemin düşüklüğü ve diğer faktörler yangının büyümesine yardımcı oluyor. Yangını körükleyecek her türlü sebep şu anda mevcut. Yangına bir İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel, 30 su ikmal aracıyla müdahale ediyoruz. 4 yerleşim yerimizi maalesef tahliye etmek durumunda kaldık" bilgilerini verdi.

"53 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ"

Pakdemirli, "Daha fazla tahliyemiz gerekirse valimiz bu konuda gerekli adımı atacak. Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki’nin kuzey kısmında mahallenin bir kısmı tahliye edildi. Şu ana kadar 53 kişi dumandan etkilenmiş durumda" bilgilendirmesinde bulundu.

"ARAZÖZ DEVRİLDİ, ŞOFÖRÜN DURUMU AĞIR"

Söndürme çalışmaları sırasında bir arazözün devrildiğini açıklayan Pakdemirli, şoförün durumunun ağır olduğunu açıkladı. Pakdemirli ayrıca 28 mahalleye enerji sebebiyle şu anda su verilmediğini belirtti.

Yangının 4 noktada aynı anda çıkması hakkında Pakdemirli, “Gerekli adli ve kolluk kuvvetlerinin soruşturması devam ediyor. Bunlarla ilgili bulgulara rastlanınca açıklama yapılır. Sebepler çok sonra çıkabiliyor. Geçen yıl Hatay yangının bir sene sonra müsebbibleri belli oldu" dedi.



KAYMAKAM YİĞİT: EVLER BOŞALTILDI

Manavgat'ın Yeniköy, Sarılar, Bahçelievler ve Sorgun bölgesinde de 4 noktada yangın çıktığı öğrenildi. Yangının öğle saatlerinde başladığını belirten Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, şunları söyledi:

"Hava sıcaklığı yüksek. Poyraz esiyor. Hava sıcaklığı 44- 45 derece. Tehdit ettiği köyleri boşalttık. Çolaklı, Evrenseki, Yeniköy, Haremler boşaltıldı. Havadan müdahale devam ediyor. Allah beterinden saklasın. Görülmemiş bir yangın yaşıyoruz. Şu anda can kaybı yok ama elimizde net bilgi yok. Mahsur kalanlar olduğuna dair köylerden gelen bilgiler var. Yaralı olma ihtimali var. İlk olarak Yeniköy'ün dağlık yamaçlarında başladı. Kozalaklar fırladı, süratle etrafa yayıldı. Henüz karadan yangının üzerine gidemiyoruz. Havadan yoğun müdahale yapılıyor. Merkezdeki yangınlar önemli ölçüde kontrol altına alındı fakat köylerde devam eden yangınlar var. İnşallah en kısa sürede söndüreceğiz. Bütün çevre illerden takviye ekipler geliyor. Can kaybı olmamasını ümit ediyoruz. Yangın Evrenseki'de mezarlığın içine sıçradı. Elimizden geleni yapıyoruz."



Sarılar Mahallesi'ndeki orman yangını, yerleşim yerlerine de sıçradı.

'AKILALMAZ KÖTÜ BİR TABLO'

Manavgat Belediye Başkanı  Şükrü Sözen de "Hala devam ediyor, komple yanıyor. Yerleşim alanlarına girdi. Birçok ev ve iş yeri yandı. Manavgat merkeze sirayet etti. Atlatılmış değil. Bölgedeki yerleşim alanları tahliye ediliyor. Yangına tam anlamıyla müdahale edemedik. Havadan müdahale var. Devam ettiği için trafik kilitlendi, akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik. Özel araçları mümkün olduğu kadar yollardan çekmemiz önemli" dedi.

Manavgat'ın Kalemler Mahallesi Azizler mevkiindeki yangında evlerinde olanlar, görevlilerce araçlara bindirilerek alandan uzaklaştırıldı. Yangında, bazı evlerin zarar gördüğü, hayvanların öldüğü belirtildi. Traktörlerle bölgeden uzaklaşanların yaşadığı panik anları ise kameralara yansıdı.



4 ayrı noktada başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle hızla büyürken, ekipler yangını söndürmek için büyük çaba harcıyor.

İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Antalya’nın Manavgat ilçesi Yeniköy mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangına 2 uçak, 8 helikopter, 50 arazöz ve 2 dozerle müdahale edildiğini açıkladı.



HASTALAR BAŞKA HASTANEYE NAKLEDİLDİ

Yangın, bölgedeki özel bir hastanenin yakınına kadar geldi. Alevlerin sirayet etme ihtimaline karşılık hastane tahliye edildi.



Yatan hastalar başka bir hastaneye nakledilirken, alevler orman işletme ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle, hastaneye ulaşmadan kontrol altına alındı.



Hastanenin Genel Müdürü Eşref Karamızrak, yangının hastane yakınına kadar geldiğini, ekiplerin müdahalesiyle hastaneye ulaşmadığını, tedbir amaçlı olarak da yatan hastaların başka hastanelere nakledildiğini söyledi.

BAŞKAN BÖCEK: KUNDAKLAMA VAR MI, ARAŞTIRILACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "27 yıllık yöneticiyim, ben böyle bir yangın görmedim. 4 mahallemiz boşaltıldı. İnsanlarımız, tahliye anlamında evlerinden itfaiye yardımıyla boşaltılıyor. Önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Şu ana kadar can kaybı yok. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor, inşallah en kısa zamanda söndürürüz. 4 noktada birden yangın çıkması düşündürücü. Acaba kundaklama var mı? Bunu araştıracaklardır, sayın valim bunu araştırtacaktır. Bunu kısa zamanda öğrenmiş oluruz" dedi.



Öte yandan Manavgat'taki orman yangını nedeniyle oluşan yoğun duman, 80 kilometre uzaklıktaki kent merkezinden de görüldü.

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü verilerine göre, yangının devam ettiği bölgede hava sıcaklığı 39 ile 42 derece arasında değişirken, rüzgarın hızının ise gün içinde 50 kilometreye kadar ulaştığı öğrenildi.



KALEMLER'DE HASAR BÜYÜK

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, saat 12.00 sıralarında başlayan yangına, çevre illerdeki ekiplerin de desteğiyle karadan ve havadan müdahale sürüyor. Kavaklı, Sarılar, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede 15 noktaya yayıldı.

12 ilden gönderilen 19 helikopter, 103 arazöz, 6 dozer, 1 uçak ve 412 orman işçisi ile kontrol altına alınmaya çalışılan yangın, saatlerdir sürüyor. Kalemler Mahallesi'nde bulunan mezarlar, yangında tahrip olurken, çok sayıda ev yandı, muz seraları da zarar gördü. Yangının sıçradığı bölgede traktör, iş makinesi gibi birçok tarım aleti de yandı.

"CAN KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, yangının Kalemler ve Yeniköy mahallelerinde etkili olarak sürdüğünü söyledi. Yiğit, "Söz konusu mahallelerde mahsur kalan vatandaşlarımız var. AFAD, jandarma ve itfaiye ekiplerimiz kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Yangına etkin şekilde müdahale ediliyor. Can kaybı söz konusu değil. Poyrazın etkisiyle yangın henüz kontrol altına alınmadı" dedi.

Kaymakam Yiğit, yangının, turizm bölgesine uzak noktada olduğunu, turizmi olumsuz etkileyecek duruma yol açmadığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU, MUHİTTİN BÖCEK'İ ARADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manavgat’ta meydana gelen orman yangını nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i telefonla aradı. Orman yangını ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, “Manavgat'ta meydana gelen, bizlere büyük bir üzüntü veren orman yangınları nedeniyle tüm Manavgat halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Temennimiz yangının bir an önce kontrol altına alınması ve tahribatın daha fazla artmaması için” dedi.



2 YURT VE 4 PANSİYON TEDBİR AMAÇLI HAZIR HALE GETİRİLDİ

Antalya Manavgat ilçesi Yeniköy mevkiinde ormanlık alanda yangın çıkan yangına 18.05 itibarıyla havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracı görev alıyor.

SAKOM’dan alınan bilgiye göre yangından 51 vatandaşın etkilendiği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 19 ambulans, 6 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edildi.

Antalya AFAD Müdürlüğü’nden 4 araç ve 14 personel bölgede görevlendirildi. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 19 arazöz ve 3 itfaiye aracı bölgeye sevk edildi.

Yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmeye devam ediyor. Yangın nedeniyle birçok ev, iş yeri, ahır, tarım arazisi, sera, aracın zarar gördüğü bildirildi.

Tedbir amaçlı toplam 1.300 kişi kapasiteli 2 KYK yurdu ve 4 MEB pansiyonu hazır hale getirildi.

"CEHENNEMİ YAŞADIK"

Manavgat'taki orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahaleyi sürdürürken, Yeniköy Mahallesi sakinleri de ellerine aldıkları hortumlarla yangının evlerine yaklaşmasını engellemeye çalışıyor.

Mahalle sakinleri, dumandan etkilenmemek için yüzlerini tişörtleriyle kapattı. Mahalleli alevlerin yaklaşma ihtimaline karşı evlerinin önünü sularken, yükselen duman ise gökyüzü kızıla boyandı.

Mahallede oturanlardan Mehmet Ali Arslan, yangına hortumla müdahale ettiklerini belirterek, "Elimizden gelen bu kadar, kendimiz de hortumlarla yangının yaklaşmasını engellemeye çalışıyoruz. Yangın evlerimize kadar gelirse yanacağız. Burada cehennemi yaşadık, cehenneme gitmeye gerek kalmadı, uçak yetişmedi. Yanacağız tavuk gibi" dedi.



BİR KİŞİ AĞIR YARALANDI

Manavgat'taki orman yangınında Hüseyin Gömeç adlı vatandaşın yüzünde ve ayaklarında yanıklar oluştu. İkinci derecede yanık şüphesiyle Manavgat Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan Gömeç'in Antalya'ya sevk edildiği öğrenildi.

ARAZÖZ DEVRİLDİ

Öte yandan Alanya'dan Manavgat'a yangın bölgesine giden Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı bir arazöz de Karaöz Mahallesi yakınlarında devrildi. E.K.'nın kullandığı arazözde Y.G. ve H.H.Ş.'nin de bulunduğu, orman işçilerinden birinin hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

AÇ KALAN LEYLEKLER YİYECEK ARADI

Manavgat'ta devam eden orman yangınında 2 leyleğin yanan alanda yiyecek aradığı görüldü. Leylekler, yanan tarım alanında uzun süre yiyecek aradı. Bir süre alanda dolanan 2 leylek, buldukları yiyecekleri yedi.

MOBİL AŞEVİ MANAVGAT'TA

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada çıkan orman yangınını söndürmek için canla başla mücadele ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile birlikte incelemelerde bulundu.

Başkan Muhittin Böcek İtfaiye Daire Başkanlığı ile birlikte oluşturulan kriz masasından büyükşehir belediyesi ekiplerini de koordine ediyor. Başkan Muhittin Böcek, büyükşehir belediyesinin tüm ekipleri ile yangın bölgesinde olduğunu belirterek, "Manavgat'ta Büyükşehir Belediyemizin 75 aracı, 200 personeli ve bölgedeki tüm iş makinelerimizle yangına müdahale ediyoruz. Mobil Aşevimiz de hizmete başladı. İtfaiye Daire Başkanımızla gelişmeleri dakika dakika takip ediyoruz. 28 mahallemizde su kesintisi var. Elektrik hatları yandı. Yangından zarar gören vatandaşlarımız için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. ASAT ekiplerimiz çalışıyor. Vatandaşlarımızı korumaya çalışıyoruz" dedi.

Diğer yandan, bölgedeki inşaatlarda çalışan beton mikserleri, yangının büyümesiyle birlikte bölgeye su taşıdı ve söndürme çalışmalarına katıldı.



BAKAN KURUM: HASAR TESPİT EKİPLERİ SEVK EDİYORUZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manavgat'taki yangınla ilgili hasat tespit için Antalya ve çevre illerden ekiplerin sevk edildiğini açıkladı. Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

* Manavgat'ta ormanlarımızla birlikte bizim de ciğerlerimiz yandı. Yangın faciasından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hasar tespit çalışmaları için ildeki ekiplerimizin yanı sıra bölgeye çevre illerden ekiplerimizi sevk ediyoruz.

* Yangının söndürülmesine müteakip ilçemizde toplam 12 ekibimiz ve mobil laboratuvarlarımızla hasar tespit çalışmalarımızı hızla neticelendireceğiz. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını bir an önce saracağız.

ÜÇ BAKANDAN AÇIKLAMA

Manavgat'ta dört noktada çıkan yangınla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ardından bölgeye Antalyalı iki bakan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da geldi. Bakanlar yangın bölgesini helikopterle havadan inceledikten sonra birlikte açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manavgat'taki yangında yaklaşık 8 saatin geride kaldığını belirterek, "Maalesef hala yangın kontrol altında değil. Biraz önce saydığım dört mahallemizi boşaltmıştık. Ayrıca Yavrudoğan Mahallemizi boşalttık. Şu an için yerleşim yerleriyle ilgili önemli bir tehdit yok ama yer yer Yavrudoğan köyünde 8 kadar evin zarar gördüğüne dair bilgi geldi" dedi.

Havanın kararması nedeniyle saat 20.30 civarlarından itibaren helikopterler, hava araçları, su atar araçları ve yönetim helikopterlerinin indiğini açıklayan Bakan Pakdemirli, "Ama gece boyu mücadelemiz devam edecek. Bu mücadelede diğer yangınlardan da bildiğiniz gibi İHA'ları kullanıyoruz. İHA'ların yangın görüntüleriyle, yerdeki ekiplerimizin görüntüleri ve meteorolojik verilerin birleşimi üzerinden de yangın kontrol aracımızla yangını sevk ve idare etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.



"İNŞALLAH SABAH SAATLERİNDE MÜJDELİ HABERİ VERMEK İSTERİZ"

Antalyalı iki bakanın da bölgeye geldiğini belirten Bakan Pakdemirli, şöyle konuştu:

* Onlarla gece boyunca beraberiz. İnşallah sabah saatlerinde müjdeli haberi vermek isteriz ama şu anda birşey söylemek için erken. Çok ciddi bir rüzgarla karşı karşıyayız.

* Nemin düşük, hava sıcaklığının yüksek olduğu ve gece boyunca da Anadolu'dan esen poyrazla beraber nemin artışıyla ilgili herhangi bir beklentimiz yok. Yani bunların hepsi bu yangının devam etmesi için gerekli tüm şartları karşılamış oluyor.

* Ekiplerimiz sahada cansiperane çalışmalarına devam ediyor. Bir arazözümüz devrildi, biri ağır üç arkadaşımız yaralandı. Şu anda hastanedeki dumandan etkilenen vatandaşlarımızdan iki kişi hariç hepsi taburcu oldu.

* Can kaybı olmaması bizim için sevindirici ama tabii ki gece boyunca da mücadelemiz bir an evvel yangını kontrol altına almak ve soğutma çalışmalarını başlatmak için devam ediyor olacak.

"EVLERİ YANANLAR İÇİN 700 ODA AYARLANDI"

Evleri boşaltılan vatandaşların hepsinin konaklamasının ayarlandığını da açıklayan Bakan Pakdemirli, "700 civarında konaklama ile alakalı odamız mevcut kredi yurtlara ait ancak şu ana kadar henüz bir başvuru yok. Başvuruda bulunacak vatandaşlarımızı da bilgilendirmiş olalım. Evleri tahliye edilen vatandaşlarımız Manavgat'taki kriz masasına uğrarsa kendi konaklamalarıyla ilgili ayarlamalar yapılacak" dedi.

BÖLGEDEKİ OTELLERDEN ERZAK TAKVİYESİ

Bakan Pakdemirli ve orman ekiplerine teşekkür eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ekiplerin olağanüstü gayret içinde olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

* Öncelikli olarak yerleşim bölgelerinin önünü kesmiş durumdalar. Takviye de ediyorlar yangının yayılmaması için. Hem yerleşim bölgeleri hem de turizm bölgelerinden oldukça uzaklaşmaya da başladı yangın. İnşallah gece boyunca kontrol altında tutulabilirse, rüzgar da hızını keserse bu yangın söndürülebilir diye umut ediyoruz.

* AKTOB olsun, TÜROFED olsun, arkadaşlar zaten ekiplerin kumanya ihtiyaçlarını, acil durumda kullanmak üzere oda ihtiyaçlarını karşılamak için hazır bekliyorlar. El birliğiyle, Antalya olarak ve devletimiz, hükümetimiz bu yangını hızlı bir şekilde söndürecek diye düşünüyorum.

"YANGIN YERLEŞİM YERLERİNDEN UZAKTA SEYREDİYOR"

Alevlerin turizm bölgelerine sıçramadığını belirten Bakan Ersoy, "Tam zamanında ve çok fazla ekipmanla müdahale edildiği için yangının o tarafa sıçraması engellenmiş. Başta yerleşim yerleriyle olan irtibatı, sonra da turizm bölgelerine gidecek yollar kapatılmış. Yangının üzerinde uçuş da yaptık, şu anda yerleşim bölgelerine uzak noktalarda seyrediyor. Arkadaşlar ellerinden geleni fazlasıyla yapıyor. İnşallah kontrol altında tutulabilirse, gece de kontrol altında tutmaya devam edecekler. Günün ilk ışıklarıyla birlikte helikopterler, uçaklar devreye gireceği için, ümidimiz bunu sıçramadan kontrol altına alıp söndürmek" dedi.

"CAN KAYBININ OLMAMASI SEVİNDİRİCİ"

Yangın bölgesine gelerek durum hakkında bilgi alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dumandan zehirlenen vatandaşların durumunun iyi olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu, "Manavgat'ımıza, Antalya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun. Biraz önce havadan helikopterle yangının gidişatıyla ile ilgili hem gördük hem de bilgi aldık. Yangın maalesef henüz kontrol altında değil. Burada Tarım ve Orman Bakanı'mıza ve tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Yoğun bir çalışmayı hem havadan hem sahadan sürdürüyorlar. AFAD'ımız ve belediyelerimiz de burada. Bakanımızın da söylediği gibi can kaybının olmaması sevindirici. İnşallah da olmaz" diye konuştu.

"YANGININ ZARARININ TELAFİSİ YAPILIR"

Evini terk etmek zorunda kalan, evi yanan ya da hasar gören vatandaşlarla ilgili gerekli düzenlemelerin valilik kontrolünde yapıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızla buraya gelmeden önce görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımızın da hemşehrilerimize öncelikle mesajı, geçmiş olsun. Tabii can kaybı olmaması sevindirici, hasarların hepsini telafi edebiliriz. Seralarda yangınlarımız var, yanan seralarımız var. Bazıları hala yanıyor. Tarım alanlarımızda, narenciye ve benzeri alanlarda da yangının zararını gördük. Bunların hepsinin tespiti yapılır. Evi yanan, serası ya da tarım ürünleri zarar gören vatandaşlarımızın hepsinin telafisini yaparız. İnşallah yangın bu gece kontrol altına alınır ondan sonra da gerekli çalışmaları yaparız" dedi.

BAKAN KOCA: 62 KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Manavgat’ta çıkan yangından 62 kişi etkilendi. 3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. 112 ambulanslarımız, mobil komuta aracımız, UMKE ekiplerimiz olay yerinde. Devlet Hastanemizin tahliyesi söz konusu değil. Hepimize büyük geçmiş olsun" dedi.

ÇOLAKLI'DA TEDİRGİN BEKLEYİŞ

Manavgat'ta öğle saatlerinde başlayan yangın, akşam saatlerinde etkisini gösteren rüzgarın da etkisiyle sürüyor. Çolaklı bölgesinde etkisini artıran alevler nedeniyle orman bölge müdürlüğü ekipleri ve çok sayıda arazöz bölgeye sevk edildi.

Bölgede elektriklerin kesik olması nedeniyle vatandaşlar karanlıkta evlerinin önünde bekleyişlerini sürdürüyor. Bazı vatandaşlar ise yol kenarından alevleri tedirgin bakışlarla seyretti.

"SABAHA KADAR UYUMAYACAĞIM"

Çolaklı Mahallesinde yaşayan Ayşe Aktaş, hayvanlarının yanında beklediğini söyledi. Sabaha kadar ahırdaki keçi ve ineklerini korumak için uyumayacağını belirten Aktaş, "Korktuk ama mal da canın yongası. Mecburen onları bekleyeceğim. Başka bir şeyimiz kalmadı" dedi.

Öte yandan, yanan alana çok yakın noktada muz seralarının olduğu, yangının rüzgarın da etkisiyle birlikte seralara doğru ilerlediği görüldü.

Manavgat'ta 4 ayrı noktada orman yangını (18)

"BÖYLE ACI MI OLUR ALLAH'IM?"

Devam eden yangında, Kalemler Mahallesinde yanan evini görmeye gelen bir kadın, içeride hâlâ yanan ve dumanı tüten evinin durumunu telefonla bir tanıdığına anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Kadın gözyaşları içinde, "Böyle iş mi olur Allah'ım? Böyle acı mı olur Allah'ım? Daha yanıyor, kalmamış bir şey, ne yapacağız? Hiçbir şeyimiz kalmadı. Nerede kalacağız? Nerede kalacağız? Dayanılır mı buna? Yavrumun çeyizleri, ciğerlerimin çeyizleri yandı" dedi.

Adı öğrenilemeyen kadın ve bir akrabası hayvanlarını bile kurtaramadıklarını, bir ağaçta bağlı durumda olan köpek ve inekle ahırda bulunan keçilerinin de yandığını gazetecilere gösterdi.

Kalemler Mahallesinde birçok ev yangın nedeniyle tamamen kullanılamaz hale gelirken, birçok evin tarihi taş ev olduğu görüldü.

[old_news_related_template title="Adana'da orman yangını büyüdü, camiden destek anonsları yapıldı" desc="Adana'nın Feke ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıkarken, ekipler söndürme çalışması başlattı. Yangın büyüyünce mahalleliye camiden yangını söndürmek için destek anonsu yapıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/28/iecrop/1-12_16_9_1627467458.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/adanada-orman-yangini-buyudu-camiden-destek-anonslari-yapildi-6561236/"]