Cumhur İttifakı ortağı olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sinop'taki 1. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmayla dikkat çekti. Yolsuzluk ve adam kayırma konusunda konuşan Desteci, ülke kaynaklarının çarçur edilmemesi gerektiğini söyledi.

"ÜLKENİN KAYNAĞI ÇARÇUR EDİLMEYİNCE HERKESE YETER"

Konuşmasında Sinop'un partisinin kalesi yapacağını söyleyen Destici, "Bu ülkenin kaynakları doğru bir şekilde kullanıldığında, çarçur edilmediğinde, yolsuzluğa ve adam kayırmacılığına kurban edilmediğinde herkese yeter. Herkes insanca yaşamı gerçekleştirir. Ama ülkenin kaynakları savurganlık edilirse, yolsuzlukla hiç edilirse, adam kayırmacılık yapılırsa, burada kazananlar parayı yurt dışına çıkarırsa, hem de helal kazançla değil, gayri meşru ile kazandıklarını yurt dışına çıkarırlarsa elbette bu millet ekonomik sıkıntı çeker" dedi.

"KİM ALIRSA KENDİ NASİBİNE DÜŞENİ ALSIN"

Mustafa Destici, "Tarihe bakacağız. Olup bitenlere bakacağız. İbret alacağız. Ben herkese söylüyorum. Kim alırsa kendi nasibine düşeni alsın. Bakın yakın zamanda Libya'da bir Kaddafi örneği var. Irak'ta bir Saddam örneği var. Aynı şey hemen hemen bütün ülkeler için geçerli. Bu söylediğim isimler ülkelerini yönetirken vatandaşlarından, ülkelerinden çaldıkları diyeyim, gayri meşru yollarla elde ettikleri paraları ya da dış devletlerin himayesinde hakları olmadan kazandıkları paraları götürdüler yabancı ülke bankalarına yatırdılar" diye konuştu.

"SONLARI HEP AYNI OLDU"

Destici konuşmasını şöyle sürdürdü:

* Kaddafi’nin 250 milyar doları olduğunu söyleniyordu Avrupa bankalarında. Sonra ne oldu, o paranın 1 kuruşunu yiyemedi. Kendi sonu ne oldu, kendisi de çok kötü bir şekilde oldu. Saddam Hüseyin içinde oldu. Aynı şey bu şekilde ülkesini soyan devlet başkanları için de geçerli.

* Onun için herkese diyorum ki, bu devlet size zaten itibar veriyor. Onun için kanaat edin. Onun için şeytana uymayın. Memleket parasını dışarı çıkaranlar hem bunu kullanamazlar hem de akıbetleri çok kötü olur. Onun için gelin hep birlikte kazanalım, çalışalım. Hep birlikte mutlu ve güvenli bir hayatı yaşayalım.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde 'virgül' kargaşası" desc="Kamu kurumlarında normal çalışma düzenine dönüş kararının duyurulduğu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ndeki bir cümle farklı yorumlara neden oldu. Bazı kamu kurumları, 60 yaş altındaki kronik hastalar ile 60 yaş üzeri çalışanlarını yarın işbaşı yapmaya çağırdı. Kronik hasta ve 60 yaş üstü çalışanlar genelgedeki cümlenin acilen netleştirilmesini bekliyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/30/iecrop/65-yas-sokaga-cikma-yasagi-depo_16_9_1605677036_16_9_1612360619_16_9_1625068919.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskanligi-genelgesinde-virgul-kargasasi-6514534/"]

[old_news_related_template title="Mustafa Kamalak: Saadet Partisi Cumhur İttifakı'nda yer alırsa ülke iki keskin kampa bölünür, felaket olur" desc="Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'nda yer almasının 'vahim sonuçları' olacağını ifade eden eski Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 'Eğer Saadet Partisi bu şartlar dahilinde Cumhur İttifakı’nda yer alacak olursa, kendi 50 yıllık kırmızı çizgilerini kaybetmiş olur ve Türkiye iki keskin kampa bölünür. Ülke için felaket olur' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/16/iecrop/kamalak-depo_16_9_1623859969.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/mustafa-kamalak-saadet-partisi-cumhur-ittifakinda-yer-alirsa-ulke-iki-keskin-kampa-bolunur-felaket-olur-6490275/"]