Üniversite adayı gençlerin beklediği Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla da gençlerde tercih heyecanı başladı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürlüğü,  5 – 13 Ağustos tarihleri arası olarak açıklanan üniversite tercih dönemi için ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti verecek. Adayların tercih maratonunda en iyi ve doğru seçimi yapabilmeleri için 4 Ağustos’tan itibaren İstanbul’un meydanlarında misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Geçtiğimiz yıl 30 binin üzerinde genç danışmanlık hizmetinden faydalanmıştı.

21 MEYDANDA DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETİ

İBB Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri, YKS’ye giren gençlerin tercihlerini en doğru şekilde yapabilmelerine katkı sağlayacak. İstanbul’un 21 meydanında 190 kişi ile hizmet verilecek. Merkezlerde; gençlere puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlere göre tercihlerini doğru bir şekilde yapabilmeleri için ücretsiz danışmanlık yapılacak.

TELEFONLA DA HİZMET VERİLECEK

Üniversite adayları, 13 Ağustos 2021’e kadar her gün 10.00 ve 19.00 saatleri arasında meydanlardaki merkezlere gelerek destek alabilecek. Sabit hizmet noktalarının yanında 2 mobil Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezi de olacak. İstanbul’da meydanlara gelemeyenler İBB Beyaz Masa’nın Alo 153 numaralı telefonunu arayarak destek alabilecek, 0212 153 00 00 numaralı telefonla da Türkiye’nin her yerinden İBB Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri’ne ulaşabilecek.

Engel, hastalık veya herhangi bir nedenle meydanlara erişmeyenler de Alo 153’ü arayarak destek alabilecek. Gerekli duyulması durumunda İBB ekiplerinin evlerine gelerek kendilerine yüz yüze destek vermelerini de talep edebilecek. Ayrıca tüm adaylar tercih.ibb.istanbul adresinde yer alan tercih sistemini kullanarak listelerini oluşturup daha sonra ÖSYM’nin sistemi üzerinden tercihlerini yapabilecekler. İBB Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri’nin bu yıl bulunduğu noktalar ise şunlar:

“Aksaray Meydan (Fatih), Bağcılar Meydan, Bakırköy  Meydan, Beylikdüzü Meydan, Beşiktaş Meydan, Esenler Meydan, Esenyurt Meydan, Gaziosmanpaşa Meydan, Sultangazi Meydan, Şirinevler Meydan (Bahçelievler), Şişli Meydan (Cevahir AVM Önü), Taksim Meydan (Beyoğlu), Beykoz Meydan, Çekmeköy Meydan, Kadıköy Meydan (Rıhtım), Kartal Meydan, Pendik Meydan, Sultanbeyli Meydan, Şile Meydan, Ümraniye Meydan, Üsküdar Meydan. Mobil Tercih Danışma Merkezleri de Silivri Meydan ve Eminönü Meydanı’nda olacak.”

[old_news_related_template title="YKS sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı" desc="YKS sonuçları günün erken saatlerinde, ÖSYM tarafından erişime açıldı. Daha önce açıklanan tarihe göre yaklaşık 1 hafta öncesinde açıklanan YKS sonuçları ardından baraj puanına göre TYT’de tüm adayların yüzde 68’i 150 ve üzeri puan aldı. Bu alanda sınava giren kadınların 71,75’i, erkeklerin ise yüzde 64,16’sı 150 ve üzeri puan aldığı açıklandı. İşte ÖSYM'nin YKS sonuçları sorgulama sayfası..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/28/iecrop/yks-sinavi-shutter_16_9_1627466036.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/yks-sonuclari-osym-tarafindan-erisime-acildi-6561154/"]