İngiliz kriminolog Dr. Mike Sutton, Charles Darwin'in evrim teorisini İskoç bir doğa bilimciden çaldığı iddialarını destekleyecek kanıtlar bulduğunu öne sürdü.

Dr Mike Sutton, araştırmasının Darwin'in "Türlerin Kökeni Üzerine" ile Patrick Matthew'un Perthshire'ı arasında 'ezici' benzerlikler olduğunu iddia etti.

Darwin, yaşamın, ilahi bir yaratılış yerine, kademeli evrim yoluyla ortak bir atadan geliştiğini açıklayarak doğal dünya anlayışında devrim yaratan bir isim olarak tanınıyor.

'TARİHTEKİ EN BÜYÜK BİLİM SAHTEKARLIĞI' 

1859'da dev Galapagos kaplumbağası gibi canlıları gözlemleyerek, “doğal seçilim süreci” teorisini açıklayan kitabını yayınladı. Ancak 28 yıl önce Matthew'in “Doğal Seçim Süreci” teorisi aracılığıyla benzer bulguları açıklayan On Naval Timber And Arboriculture'ı yayınladığı öne sürüldü.

"Science Fraud: Darwin's Plagiarism Of Patrick Matthew's Theory" adlı kitabı Cumartesi günü yayınlanacak olan Sutton, "Bu, tarihteki en büyük bilim sahtekarlığıdır" dedi. Anahtar ifadeler ve açıklamalar arasındaki benzerlikleri vurgular ve Darwin'in Matthew'un çalışmalarını bildiğini ve rakibine olan borcunu örtbas ettiğini gösteren mektuplardan alıntılar da kitapta yer aldı.

Sutton şunları söyledi: “1859'da Darwin, Patrick Matthew'un 1831 tarihli önceki yayınında doğal seçilim yoluyla evrim teorisini kopyaladı. Matthew, Doğal Seçim Süreci olarak adlandırdığı teoriyi açıklamak için bu ifadeyi ilk kullanan kişiydi. Darwin, aynı kelimeleri kullanmaktan başka seçeneği olmadığını fark etti ve buna Doğal Seleksiyon Süreci adını verdi. Kelimeleri karıştırdı ve kimsenin fark etmemesini umdu.”

DARWİN OKUDUĞUNU KABUL ETMİŞTİ

Bir tahıl tüccarı ve toprak sahibi olan Matthew'un, Avrupa'da tarım ve ormancılık eğitimi alarak çok fazla seyahat ettiği belirtildi.

Sutton'a göre, Matthew'un kitabı Darwin'in arkadaşları, meslektaşları ve danışmanları tarafından 30 yayında alıntılanmış ve incelenmişti. Darwin, kendi yayınlarında da Matthew'un çalışmalarının yer aldığı en az beş yayını okuduğunu kabul etti.

Darwin'in karısı Emma'nın kocası adına yazdığı mektupla ilgili de iddiaları aktaran Internet Journal of Criminology'nin editörü Sutton, "Tüm üst düzey Darwinistler, Matthew'un oraya önce geldiğini kabul ediyor, ancak kimsenin onun yazılarını okumadığını ve kopyalamadığını söylüyor. Ama aslında, yaptılar. Darwin'in yalanları, metin ve fikirlerin kopyaları, bağımsız doğrulanabilir gerçekler var. Bilerek sahtekarlık lehine sonuçlanıyor." dedi.

[old_news_related_template title="Baba Vanga'nın 2022 kehaneti maalesef doğru çıktı: 30 bin yıllık virüs uyandı" desc="Dünyanın en gizemli kadınlarından biri olan kehanetleriyle adından söz ettiren Baba Vanga ismiyle tanınan kahinin 2022 kehanetleri şimdiden gerçekleşmeye başladı. Rusya’da hükümet, küresel ısınmanın ülkenin kuzeyindeki antik ve ölümcül virüs ile bakterileri serbest bırakabileceği konusunda uyardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/15/iecrop/3282509_810x458_16_9_1639565159.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/baba-vanganin-2022-kehaneti-dogru-cikti-30-bin-yillik-virus-uyandi-6828721/"]

[old_news_related_template title="3 gündür çıplak bir şekilde arabanın bagajında yaşadığı ortaya çıktı" desc="Kanada'da TikTok'ta paylaşılan bir video kısa sürede viral olurken, sosyal medyanın da gündemine oturdu. Videoda, Bethany Coker isimli bir kadın arabasının bagajında 3 gündür çıplak bir şekilde yaşayan adamı fark ediyor... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/07/iecrop/naked-man-trunk-comp_16_9_1644219992.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/3-gundur-ciplak-bir-sekilde-arabanin-bagajinda-yasadigi-ortaya-cikti-6937150/"]

[old_news_related_template title="Rus devlet televizyonundan şok iddia: NATO destekli büyük bir saldırı yakın" desc="Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in destekçilerinin yayınladığı öne sürülen bir video ortalığı karıştırdı. Bomba videosu tartışma yaratırken, Rus devlet televizyonu şok bir iddia ortaya atarak, 'NATO destekli büyük bir saldırı yakın' ifadelerini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/07/iecrop/4o7sjfi5ubkhpmchpmv3vfeska_16_9_1644226283.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rus-devlet-televizyonundan-sok-iddia-nato-destekli-buyuk-bir-saldiri-yakin-6937301/"]