Boris Johnson, Ukrayna'ya saldıran Rusya'yı cezalandırmak için Birleşik Krallık'ta yaşayan zengin Rusları hedef alan yaptırımlar konusunda baskı görüyor.

Johnson, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi üzerine perşembe günü Avam Kamarası’nda Rusya’ya uygulanacak ek yaptırımları açıklamış ve "Rusya’ya şimdiye kadar uygulanan en ağır yaptırımların uygulanacağını" söylemişti. Ancak Johnson, muhafazakâr milletvekillerinden daha fazla yaptırım için baskılar artıyor.

RUS ÇOCUKLAR EVLERİNE GÖNDERİLMELİ


Milletvekili Nickie Aiken, eğitime odaklanan bir yasağı savunanlar arasında. Avam Kamarası'nda "Kremlin'e bağlı Rusların bu ülkenin okullarında okuyan çocukları evlerine, Rusya'ya gönderilmeli ve bu ülkede eğitim görmelerine izin verilmemeli" dedi.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre; Rus seçkinlerinin büyük bir bölümünün mülk sahibi oldukları, partiler düzenledikleri ve lüks mağazalarında, restoranlarında para harcadıkları Londra ile bağlantıları var. Birçoğu, çocuklarını İngiltere'nin Eton, Harrow, Winchester ve Charterhouse gibi çok katlı özel okullarına göndererek onlara seçkin bir eğitim sunuyor.

The Times of London tarafından aktarılan Independent Schools Council'in son istatistiklerine göre, yaklaşık 2.300 Rus İngiliz özel okullarına devam ediyor.

"BABALARININ, ANNELERİNİN GÜNAHLARINI ONLAR ÇEKMEMELİ"


Ancak Johnson bu yaptırıma karşı sert bir şekilde karşı çıktı: "Bence babaların, hatta annelerin günahları çocukları çekmemeli."

Insider'a konuşan Aiken, bu önerisinden vazgeçmeyeceğini söyledi: "Ukrayna'nın çocukları sığınaklarda saklanırken, Putin ve Kremlin'e yakın olan birçok çocuk, özel okullarımızın ayrıcalığından ve güvenliğinden yararlanıyor. Putin düzenine çok net bir mesaj göndermek istiyorsak, İngiliz düzeninin faydalarından yararlananları eve göndermek gerektiğini düşünüyorum."

MİLLETVEKİLLERİ ISRARCI


Aiken sözlerine şunları ekledi: "Onların sadece ceplerine değil, aynı zamanda yaşam tarzlarına da vurmalıyız."

Avam Kamarası dışişleri komitesi başkanı Tom Tugendhat da fikre destek verdi. Insider'a verdiği demeçte, "Putin'in prensleri, Ukrayna okullarını yıkarken bir yandan ülkemizin en güzel yerlerinde eğitimin tadını çıkarıyorlar" dedi.

[old_news_related_template title="Biden ve Johnson'dan kritik Ukrayna ve Rusya görüşmesi" desc="İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile ABD Başkanı Joe Biden telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna-Rusya krizinin ele alındığı ifade edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/14/iecrop/biden-johnson-1_16_9_1644872307.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/biden-ve-johnsondan-kritik-ukrayna-ve-rusya-gorusmesi-6953031/"]

[old_news_related_template title="Boris Johnson: Rusya'yı ikna etmek için birlikte çalışmamız gerekiyor" desc="İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Polonyalı mevkidaşı Mateusz Morawiecki ile Polonya’da düzenlediği ortak basın toplantısında, Rusya-Ukrayna krizinde Batılı ülkelerin ilkelerinden ödün vermeyeceğini belirterek, 'İngiltere bölgeye istikrar ve güvenlik getirmek için Polonya ile omuz omuza duracak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/10/iecrop/boris-johnson-iha_16_9_1644526617.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/boris-johnson-rusyayi-ikna-etmek-icin-birlikte-calismamiz-gerekiyor-6945422/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Avrupa'dan Putin'e yaptırım" desc="AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un resmen yaptırım listesine alındığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/putinn-reiterstt_16_9_1645815166.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-avrupadan-putine-yaptirim-6975048/"]