Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ikinci aya girilirken şiddet ve çatışmalar da devam ediyor...

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, hazırlanan bir raporda, Rusya'nın Ukrayna ile olan savaşı Mayıs ayının başında bitirmeye hazırlandığı öne sürüldü.

Kyiv Independent gazetesine konuşan yetkililer, Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'na karşı 70 yıl önce elde ettiği zaferle aynı gün olan 9 Mayıs'ta savaşı bitirme planı olduğunu aktardı.

Rusya'nın en büyük bayramlarından biri olan ve "Zafer Günü" olarak kutlanan bu günde okullar ve şirketler kapanırken, ülke genelinde kutlamalar gerçekleşir.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in de Ukrayna'yı işgal etmelerinin arkasında "Nazilerden kurtulmak" olduğunu söylediğine dikkat çeken ABD merkezli medya kuruluşu Newsweek, Moskova'nın bu şekilde propaganda yaptığına dikkat çekti.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Putin'e şok üstüne şok: En kötü günü yaşadı" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 2'nci aya girilirken, Rus lider Putin 24 Mart 2022'de belki de kariyerinin en zor ve kötü gününü geçirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/25/iecrop/putin-reuters_16_9_1648184212.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-putine-sok-ustune-sok-en-kotu-gunu-yasadi-7032605/"]