24 Şubat'tan beri Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, Kiev yönetiminden yeni bir açıklama geldi. Uluslararası medya kuruluşlarının aktardığı haberde, Kiev yönetimi Rus donanmasının üst düzey isimlerinden Andrey Paliy'in öldürüldüğünü duyurdu.

Henüz bu açıklamayı Rus yetkililer ve bağımsız kuruluşlar doğrulamazken, Paliy'in Karadeniz Donanması'nın Kumandan Yardımcısı olarak görev aldığı ve Rus donanmasının en yetkili isimlerinden biri olduğu kaydedildi.

İngiliz medyası, doğrulanması durumunda bu ölüm ile birlikte Putin'in üst düzey 6'ncı yetkilisinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Kiev daha önce üst düzey Rus yetkililerin öldürüldüğünü açıklarken 51 yaşındaki Paliy'in ölümünün Rus donanmasına büyük bir darbe vuracağı yorumlarının yapılmasına sebep oldu. Daha önce Ukrayna, Rus ordusundan üst düzey isimlerin öldürüldüğünü açıklasa da donanmada benzer bir ölüm meydana gelmemişti.

MARIUPOL'DE ÖLDÜĞÜ TAHMİN EDİLİYOR

Kiev'de dünyaya gelmesine rağmen Ukrayna ordusunda görev almak yerine Rus donanmasına katılan Paliy'in Mariupol'deki deniz saldırısı sırasında öldüğü tahmin ediliyor.

Ukrayna daha önce, Korgeneral Andrey Mordvichev, Tümgeneral Oleg Mityaev, Tümgeneral Andrei Kolesnikov, Tümgeneral Vitali Gerasimov ve Tümgeneral Andrey Sukhovetsky'nin öldürüldüğünü açıklamıştı.

[old_news_related_template title="Ukrayna istihbaratı: Üst düzey Rus subayları, Putin'i zehirleyip yerine başkasını getirmek istiyor" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali birinci ayına girerken, Ukrayna istihbaratı çok tartışılacak iddialar ortaya attı. Ukrayna istihbaratından kaynaklar, üst düzey Rus subayların ve Rus oligarkların yaptırımlar nedeniyle zor durumda olduğunu ve Putin'e komplo kurduğunu öne sürdü. Buna göre, üst düzey Rus isimlerin Putin'in yerine getireceği kişinin bile belli olduğu iddia edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/21/iecrop/cfpc2v4e5bokdcctj74utvjlva_16_9_1647846983.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-istihbarati-ust-duzey-rus-subaylari-putini-zehirleyip-yerine-baskasini-getirmek-istiyor-7023912/"]

[old_news_related_template title="ABD'nin Türkiye'ye önerdiği S-400 teklifi gündem oldu: Amaçları Putin'i kızdırmak" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, dün uluslararası medya kuruluşları, ABD ile Türkiye arasındaki dikkat çeken bir görüşmenin detaylarını paylaştı. ABD'li yetkililerin Türkiye'ye, 'Rusya'dan aldığınız S-400'leri Ukrayna'ya verin' derken New York Times'a konuşan yetkililer ise görüşmenin perde arkasını aktardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/21/iecrop/erdogan-depo_16_9_1647839110.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abdnin-turkiyeye-onerdigi-s-400-teklifi-gundem-oldu-amaclari-putini-kizdirmak-7023684/"]