Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin altınca gününde, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu'na seslendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ordusunu, çocukları hedef alarak 'savaş suçu işlemekle' suçladı. Zelenskiy, "Dün 16 çocuk yaşamını yitirdi. Putin yine askeri harekat yapmadıklarını söyleyecek ama hangi askeri mevzilerden bahsediyorsunuz? Bu füzeler sonucu 16 çocuk hayatını kaybetti" dedi.

Ukrayna lideri, 'Biz bir darbe yaşıyoruz, bir savaş yaşıyoruz. Rusya'nın saldırısı altında kalıyoruz' ifadelerinde bulunurken, "Bu mücadele sonunda, ışık, karanlığa üstün gelecek" dedi.

"20'DEN FAZLA ÜNİVERSİTE VAR'

Yayın sırasında bombalama sesleri duyulurken Zelenskiy de, "Konuşmamı yaparken bombalar düştüğü için yayın arada duraksıyor" dedi. Sınır bölgesinde ciddi bir trajedi yaşandığını söyleyen Zelenskiy bu bölgede 20'den fazla üniversite bulunduğunu hatırlattı.

Zelenskiy, Avrupa'nın yanımızda olması için çabalıyoruz derken, "Avrupa Birliği yanımızda olduğunu kanıtlamalı" ifadelerinde bulundu.



Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, halka sesleniş konuşmasında Rusya’nın bir terör devleti olduğunu da ifade etti.

Rusya’nın Harkov saldırısından sonra birçok şeyin değiştiğini vurgulayan Zelenskiy, "Harkov’un en büyük meydanı, Özgürlük Meydanı roketle vuruldu. Onlarca zarar gören insan, işte bu özgürlüğün bedeli ve Ukrayna halkının bir sabahı. Ukrayna’nın Harkov’u ve Rusya’nın Belgorod’u her zaman birbirine çok yakındı. Aralarındaki sınır sadece haritadaki sınırdan ibaretti, gönüllerde değil. Şimdi her şey değişti. Belgorod’dan atılan roketle Harkov’u vurdular. Bu bir şehre, Harkov’a ve Ukrayna’ya yapılmış terör saldırısıdır. Bombalanan meydanda ve diğer vurulan sivil alanlarda askeri bir nokta yoktu. Merkezdeki meydana atılan bomba üstü örtülemeyecek bir terördür. Kimse affetmeyecek ve unutmayacak" şeklinde konuştu.

"RUSYA BİR TERÖR DEVLETİ"

Rusya’nın bu saldırıdan sonra terör devleti olduğunu ifade eden Zelenskiy, "Harkov saldırısı bir savaş suçudur, Rusya’nın uyguladığı bir devlet terörüdür. Tüm ülkelerden Rusya’nın devlet terörü uyguladığını kabul etmesini istiyoruz. Teröristlerin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını istiyoruz. Harkov ve Kiev, Rusya için önemli hedefler. Terör bizi kırmak için gönderildi. Harkov’a gittikleri gibi başkentimize de gidiyorlar. Başkentin savunması bizim için kilit nokta. Ukrayna’nın tüm şehirlerinde herkes düşmanı durdurmak için her şeyi yapmalı. Kiev’i korumak devleti korumaktır" dedi.

Zelenskiy'nin, Rusya işgali sürerken Avrupa Parlamentosu'na seslenişinin ardından parlamenterler, isminin anons edilmesiyle, Ukrayna Devlet Başkanı'nı ayakta alkışladı.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Putin, B planına başlıyor: TOS-1 roketler yolda" desc="Rus orduları hem Ukrayna'da hem de uluslararası kamuoyunda çok sert bir direnişle karşılaşırken, Vladimir Putin'in B planını devreye aldığı iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/tank-twtiter_16_9_1646133282.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-putin-b-planina-basliyor-tos-1-roketler-yolda-6982052/"]

[old_news_related_template title="Rus profesörden nükleer savaş iddiası: 'Putin, yakınlarını Sibirya'daki bir sığınağa sakladı'" desc="Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hasta olduğunu iddia ettiği için gözaltına alınan ve Moskova'nın 'komplo teorisyeni' olarak ünlenen 61 yaşındaki siyaset bilimci Valery Solovey, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in aile üyelerini ve yakınlarını Sibirya'daki bir 'yeraltı sığınağına' sakladığını iddia etti. Solovey, nükleer savaşın yakın olabileceğini öne sürerken, Putin'in son teknoloji sığınağına dikkat çekti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/putin-ukrayna-1024x632-1_16_9_1646134779.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rus-profesorden-nukleer-savas-iddiasi-putin-yakinlarini-sibiryadaki-bir-siginaga-sakladi-6982109/"]

[old_news_related_template title="Avrupa tetikte: Putin, 'şeytanlarını' kullanacak mı?" desc="İngiliz basını, Putin'in Ukrayna'yı işgalinden beri en büyük tehdit olarak görülen nükleer silahlarını inceledi. Rus liderin 'şeytan' adı verdiği nükleer silahlar, İngiltere'ye 20 dakikada ulaşabilecek bir hıza sahip.... Peki Putin nükleer silahlarını kullanabilir mi? Avrupa'yı nasıl bir tehlike bekliyor? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/01/iecrop/shutterstock_137516534_16_9_1646119923.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/avrupa-tetikte-putin-seytanlarini-kullanacak-mi-6981369/"]